sunnuntai 28. elokuuta 2011

Fine van Brooklyn sukat -KyJy #19 on valmis

Kahden viikon ankaran neulomisen (ja purkamisen) tuloksena syntyi tällaiset sukat.
Tekoaika: 2-27.8.2011
Ohje: Ilona Korhosen ja Jenni Östermanin Neulekirjasta
Kenelle: minulle
Lanka: Novita Polku punajuuri 119g
Puikot: 2
Koko: n. 39
Tämä malli pääsi heti to do-listalle, kun sen ensi kertaa näin. Nyt se pääsi Kyjyn myötä puikoille asti ja samalla tuli kokeiltua Novitan uutta Polku -lankaa. Siitä ei todellakaan tullut minun lempilankaani vaikka väreistä kovasti tykkään. Langan neulominen ei ollut mukavaa lähinnä siitä syystä, että lankaa joutui koko ajan suoriselemaan, että se hahtuva ohuen langan ympärillä olisi suorassa. Sitä ongelmaa, että lanka katkeilisi ja sotkeutuisi ei minulla ollut vaikka Novitan Neulomossa ollaan sellaisista ongelmista valitettu. Se jää nähtäväksi miten hyvin nämä sukat kestävät.
Sekin tuli taas todettua, että en saisi käyttää monivärisiä lankoja. Minä kun tykkään neuloa palmikkoa ja pitsiä, jotka sitten hukkuvat moniväriseen lankaan. Niin näissäkin sukissa. Se kyllä oli plussaa, että sukkien varsista tuli melkein samanlaiset ilman, että värejä tarvitsi tietoisesti kohdistaa. Sen kun vain alkoi neulomaan  ja samaa väriä tuli kuin toisessa sukassa. Se  on melko harvinaista. Värit menivät sekaisin vasta kantapäässä, kun piti vaihtaa toiseen kerään. Lankaa jäi vielä vajaa kerä. Ajattelin, että jos siitä saisi jonkun huivin neulottua joskus.

Nämä sukat olivat nyt seitsemäs valmistunut Kyjy työ. Yksi joululahjakin on kohta valmis, joten vielä mennään suurin piirtein vauhtia työ per viikko. Nyt kyllä aion seuraavaksi saada valmiiksi palmikkomekkoni ja siinä voi mennä vähän aikaa. Varsinkin kun ensi viikolla täytyy palata takaisin opiskelujen pariin. 
Lämmintä sunnuntaita ja mukavaa viikonalkua kaikille!

tiistai 16. elokuuta 2011

Ja taas tunnustus

Sain raitasukalta tunnustuksen. Paljon kiitoksia.
Tähän tunnustukseen kuuluu kiittää tunnustuksen antajaa (tehty), vastata seuraaviin kymmeneen kysymykseen ja  jakaa sitä eteenpäin 10 blogille sekä tietenkin ilmoittaa tästä kyseisille blogeille.

  1. Suosikkiväri: Edelleen se violetti.
  2. Suosikkieläin: Kissa
  3. Suosikkinumero: Varmaan 5. Olen muistaakseni joskus jotenkin laskenut, että se olisi onnennumeroni.
  4. Suosikki alkoholiton juoma: Punaherukkamehu.
  5. Facebook vai Twitter: Facebookkia olen käyttänyt (en kyllä kovin paljon)
  6. Intohimosi: Käsityöt ja hyvät kirjat
  7. Saada vai antaa lahja: Antaa.
  8. Suosikkikuvio: Ympyrä
  9. Suosikkiviikonpäivä: Lauantai (koko viikonloppu vielä edessä)
  10. Suosikkikukka: Orvokki
Tämä tunnustus on kiertänyt aika paljon jo, enkä halua nyt käyttää neulonta-aikaa sellaisten blogien etsimiseen joilla se ei ole käynyt, joten tämän saa ottaa kuka tahansa, joka ei ole sitä vielä saanut. Nyt menen kyllä neulomaan, että saisi noita Kyjy-töitä valmiiksi.

sunnuntai 14. elokuuta 2011

Isoäidinneliöitä -KyJy #2 on valmis

Nyt on suurin Kyjy-työni valmistunut. Olen saanut jo kuusi eli 1/4 kyjytöistäni valmiiksi.
Isoäidinneliöpeitto ja Miuku nurmikolla.
Tekoaika: 27.6-12.8.2011
Ohje: Novita kevät 2011
Kenelle: Maailman suurimpaan tilkkupeittoon
Lanka: Novita 7 veljestä, Luxus Cloud ja Wind eri värejä yht. n. 850 g
Koukku: 4.5
Koko: n. 90 x 120 cm
Isoäidinneliöpeitto portailla.
Viime aikoina on isoäidinneliöitä näkynyt vähän joka paikassa ja se sai minutkin innostumaan vaikka aiemmin en ole niistä pahemmin innostunut. No nyt on minun peittoni valmis. Kaikki langat on kaivettu omasta varastosta ja tästä peitosta näkee kyllä mistä väreistä minä tykkään. Punaisen eri sävyt violetti ja sinisen sävyt ovat hyvin edustettuina, mutta esimerkiksi vihreä puuttuu kokonaan. Jokaisessa neliössä on kuusi kerrosta ja kerros kiinteitä silmukoita, jotka on tehty grafiitin värisellä langalla. Neliöitä tässä peitossa on yhteensä 48 ja ne on virkattu yhteen  samalla grafiitin värisellä langalla. Oli tarkoitus vielä reunustaa peitto tuolla grafiitilla, mutta se loppui kesken. Siksi peiton reunassa on kerros petrooleja kiinteitä silmukoita. Kaikista vaikeinta peiton tekemisessä oli miettiä mihin järjestykseen nuo palaset laittaisi, kun eri värisiä paloja oli tehty ihan vaan sen mukaan miten lankaa riittää. Mutta lopputulos näyttää ainakin valokuvissa ihan hyvältä. Ja tämä peitto on menossa sinne Novitan keräykseen, missä kerätään maailman suurinta tilkkupeittoa. Tämä on juuri sellainen ennätys, missä on kiva olla mukana. Matkahuoltoon käyn tämän nakkaamassa syyskuun alussa, kun opiskelut taas jatkuu. 
   Toivottavasti Kyjyilyni jatkuvat samassa tahdissa kuin tähän asti eli joka viikko saisi jotain uutta valmiiksi. Silloin tulisi kaikki työt valmiiksi määräaikaan mennessä ihan kevyesti. Peiton jälkeen minulla on ollut sellainen ongelma, etten ole tiennyt mitä työtä tekisin seuraavaksi. Valinnan varaa on aivan liikaa. Tekisikö ensin  joululahjat valmiiksi, että saisi ne ainakin tehtyä. Toisaalta syksyä varten tarvisin uudet lapaset ja pipon. Huivejakin tekisi mieli neuloa. Perjantaista asti olen kuitenkin neulonut Fine van Brooklyn sukkiani. Jospa nevalmistuvat seuraavaksi. Tai sitten yksi joululahja, jota olen myös edistänyt pikku hiljaa. Sen näkee sitten. Mukavaa viikon alkua kaikille!

sunnuntai 7. elokuuta 2011

Haista kukkanen -KyJy #16 on valmis

Jo viides Kyjy-projekti on valmis. Tämä on mennyt tähän asti paremmin kuin uskoinkaan.
Tekoaika: 24.7-3.8.2011
Kenelle: minulle
Lanka: Novita Kotiväki lila 69 g / 228.7 m
Puikot: 2
Koko: n.39-40
Nämä sukat pääsi melko nopeasti puikoille. Perjantaina löysin mallin, lauantaina tulostin ohjeen ja sunnuntaina aloitin sukat. Muokkasin ohjetta niin, että kärjen neuloin pienemmän koon mukaan. Neuloin myös vähän aikaa ihan vaan sileää, ennen kuin  kantapäätä, vaikka ohjeen mukaan niin ei käsketty tekemään. Samalla lisäsin silmukoita niin, että kantapään tein suuremman koon mukaan. Varteen neuloin taas ohjeesta poiketen 5 cm 1 o 1n joustinneuletta. Näin tuli minun jalkaani hyvin sopiva sukka. 
 Koska ensimmäinen sukka valmistui jo mökillä tässä on vielä kuva, jossa taustana o hiukan järveä (ja laituria).  Toista sukkaa oli tarkoitus aloittaa neulomaan kotimatkalla, mutta minä tyhmä olin pakannut tarvitsemani puikot takakonttiin. Yli puolet matkasta kärvistelin sitten ilman käsityötä, kunnes sitten Vaskikellon pihalla kaivoin puikot esiin. Loppumatka sujuikin sitten mukavasti neuloen.
  Kyjy töitäkin olen saanut aloitettua ja nyt on enää yksi aloittamatta. Aloitan sen varmaan vielä tänä iltana ja jos huomenna viimeistään saisin listan laitettua emoille. Sitten pitäisi vielä kuvata noita keskeneräisiä Ravelryyn. Lankojakin sain siis hankittua perjantaina 950g. Nyt jos ei loppuvuonna tarvitse enää sitten lankaa pahemmin hankkia. 
Taidan kohta lähteä mustikkaan. Hyvää sunnuntaita ja viikon alkua.

keskiviikko 3. elokuuta 2011

Sweet blogs!

Sain Lilalta ja Heliltä tunnustuksen. Kiitos molemmille!
Tunnustukseen kuuluu, että pitää kertoa seuraavat kolme asiaa:
Lempiväri: Ehdottomasti violetti.
Lempiruoka: Se vaihtelee, mutta tällä hetkellä se taitaa olla uunikala.
Minne haluaisin matkustaa: Tallinnaan lankaostoksille :)

Sitten vaikein tehtävä eli tämä tunnustus pitäisi jakaa eteenpäin. Luen monia blogeja, jotka ansaitsisivat tämän, mutta annan tämän nyt näille blogeille:
Heffiksen neuleet ja virkkuut
Neule-Kirpun neuleet
Käsin väkerrettyä
Hillankukka

maanantai 1. elokuuta 2011

Loma kuulumisia

Viime viikolla oleskelin mökillä järven rannalla. Käsityöt jäivät vähemmälle, kun keskityin lähinnä lukemaan mielenkiintoisia kirjoja. Viikko sitten maanantaina vietin myös synttäreitäni. Lahjaksi sain uuden kameran. Se tulikin tarpeeseen, kun keväällä vanhasta kamera alkoi temppuilemaan. Eikä sillä muutenkaan kovin hyviä kuvia saanut. Toivottavasti nyt kuvien laatu paranee.
   En minä ole pelkästään mökillä istunut lukemassa koko aikaa. Mahtui mukaan yksi retkipäivä Hämeenlinnaan ja pääsin käymään Wetterhoffilla. Siellä oli ihan kivoja pikku  tavaroita ja tietysti lankaa. Tässä saaliini.
Siis nuo Maijat ostin itse ja Silviat sain siskoltani synttärilahjaksi. Silvian vyyhdit on eri värierää. Ne oli alekorissa eikä kahta samaa erää olevaa vyyhtiä löytynyt. Pieni sävyero niissä on, mutta eiköhän sen jotenkin voi ottaa huomioon. Vielä kun keksisi minkä huivin näistä tekisin. Maijoista tulee kirjoneulelapaset, joita aloittelin jo eilen. Toivottavasti ei lanka lopu kesken. Nuo Polku langat ei ole Wetterhoffilta vaan ihan Prismasta, niistä on tulossa sukat.
   Kyjyssä olen aloittanut nyt 18 työtä. Polku-sukat voin aloittaa heti, kun olen saanut lomamatkalla aloitetut sukat pois puikoilta. Loppuihi suunnittelemiini Kyjy-töihin minulla ei ole vielä edes lankaa. Mistähän saisi Oulun seudulla halvalla Novitan lankoja? Tai sitten alan muuttamaan suunnitelmia ja nuo Silviat päätyvät puikoille. Ja kameralle pitäisi tehdä laukku samoin kuin kännykällekin. Ja haluaisin tehdä myös sellaisen pienen kukkaron missä voisi säilyttää ruokarahoja. Kumma juttu, että heti kun sai päätettyä kaikki Kyjy työt, niin heti alkaa pää pursuta uusia ideoita. "Tuollaisen minä tarvitsen, tuollainenkin pitäisi tehdä..." Saa nähdä kuinka paljon lista vielä elää ennen kuin kaikki työt on aloitettu.
Muoks. Muutin vähän blogini ulkonäköä. Tällä mennään vähän aikaa.
Iloista elokuun alkua kaikille!