lauantai 18. helmikuuta 2012

Vinoja raitoja

Viimeinkin minulla on jotain uutta esiteltävää:
Vinoraitajakku edestä.
Tekoaika: 27.1-17.2.2012
Ohje: Viron Käsityö -lehti 4/2011
Kenelle: minulle
Lanka: Aade Lõng Artistic 8/2 puna-lila-ruskea-raidallinen 183 g
Puikot: 4.5
Koko: S/M
Fiilis: Epäselvästä ohjeesta huolimatta onnistui hyvin. Hihat on ehkä vahän liian pitkät.
Vinoraitajakku takaa.
Ostin äidille joululahjaksi uusimman Viron käsityölehden. Taka-ajatuksena oli, että saisin itsekin tutustua siihen vähän. Sitten sieltä löytyi tämä mielenkiintoisen näköinen malli, johon minulla olisi lankakin valmiina. Ei muuta kuin lehti äidiltä lainaan ja viime syksynä messuilta ostettu Viron villa (josta piti tulla huivi) puikoille. Malli oli kiva. Se aloitettiin tuolta takaa alhaalta luomalla muutama silmukka ja sitten lisättiin kerroksen alussa ja lopussa sekä keskisilmukan molemmin puolin joka toine kerros, aivan kuten kolmiohuiveissa. Sopivassa kohdassa jätettiin hihanreiät ja jaettiin silmukat kahteen osaan ja neulottiinmolemmat etuliepeet erikseen. Sitten vielä neulottiin vielä hihat ja jakku on valmis. Eikä jäänyt yhtään saumaa ommeltavaksi. Ohje oli vähän epäselvä, eivätkä silmukkamäärät pitäneet paikkansa, mutta silti pidän lopputuloksesta. Epäilin vähän takin istuvuutta, mutta hyvin se asettuu päälleni.
Hihan mallineule lähempää.
Raidat sain melko hyvin täsmäämään neulomalla ensimmäisen etuliepeen jälkeen ensimmäisen hihan ja vasta sittentoisen etuliepeen. Silloin ei tarvinnut ottaa välistä pois paljon lankaa. Virkkasin vielä Irlantilaisen ruusun Anna kaikkien kukkien kukkia kirjasta. Sillä voin kiinnittää jakun .
Irlantilainen ruusu.
Nyt minulla on puikoilla vaihteeksi sukat. Mallina on tällä kertaa Heijastuksia. Mutta polvisukat ohuesta langasta ja mallineuleena vielä kirjoneuletta on sellainen yhtälö, että nämä eivät varmaan ihan heti valmistu.
Sukan alku.
Eipä minulla muuta tällä kertaa. 
Hyvää laskiais-viikonloppua kaikille!

torstai 9. helmikuuta 2012

Taito arpoo!

Nyt ei luvata tilpehöörejä, eikä Ruattin risteilyitä vaan aitoa asiaa.
*
Taito-lehti järjestää bloggaajille ja facebookkaajille arvonnan, josta voi voittaa vain järkeviä asioita, kuten
lahjakortit Ilun Handuun (100 euroa),
Titityyhyn (50 euroa),
Villavyyhtiin (50 euroa)
sekä kaksi Taito-lehden vuosikertaa.
*
Arpajaisiin voit osallistua jakamalla tämän ilmoituksen blogissasi tai Facebook-sivuillasi ja ilmoittamalla siitä sitten osoitteeseen: toimitus(at)taito.fi. Yhdestä julkaisusta saat yhden arpalipun ja jos joku mainitsee tilauksen tehdessään lukeneensa tästä kampanjasta blogistasi, saat peräti 10 arpalipuketta! Arvonta on voimassa 2.3. asti.

Lisäksi Taito-lehdestä on voimassa arpajaisten ajan ihan kelpo tarjous. Kurkkaa tarkemmat tiedot Ilun handu duunaa-blogista.



P.S Muistathan mainita blogini tilausta tehdessäsi, jos innostuit tämän postauksen nähtyäsi tilaamaan Taito-lehden.