lauantai 17. toukokuuta 2014

Aita sukat

Sock madness -kilpailu jatkui viime viikolla neljännellä kierroksella. Kahden tosi hienon mallin jälkeen oli aika taas sellaisen mallin, joka ei pahemmin innostanut ensimmäisen kerran sen nähdessäni. Sukkien ohje vaikutti kuitenkin mielenkiintoiselta ja halusin nähdä kuinka pitkälle pääsisin kisassa, joten sukat päätyivät kuitenkin puikoilleni.


Aita-sukat:
Tekoaika: 6.-10.5.2014
Ohje: Shakertown Fences by Lorrain Pettit, ohje tulee kaikkien saataville kisan jälkeen, malli Ravelryssa
Lanka: DROPS Delight vaaleansininen (04) 52 g ja Zwerger Garn Opal Uni Solid 4 ply valkoinen (2620) 44 g
Puikot: 3 palmikkorinkuloihin, 2.75 varsiin ja 2.5 teriin
Koko: M
Fiilis: Aluksi en pitänyt mallista, mutta neuloessa siihen vähän ihastuin (paitsi tuosta palmikosta en tykkää yhtään) 
Linkki Ravelryn projektiin: Shakertown Fences


Aluksi minulla oli ongelmia valita kumpi väri olisi piha ja kumpi aita lanka. Lopulta päädyin kuitenkin siihen, että valkoinen sopii paremmin aidaksi (aloitettuani ensin toisin päin). Sitten ongelmia aiheutti sopiva puikkokoko ja lopulta päädyin purkamaan melkein kaiken ensimmäisenä iltana neulomani ja aloittamaan uudestaan pienemmillä puikoilla. Tässä vaiheessa oli vähän huolissani, että pääsisinkö enää jatkoon.


Alkuvaikeuksien jälkeen sukat alkoivat edistymään mukavasti. Sukat aloitettiin tuosta nilkassa olevasta palmikkorinkulasta. Sitten neuloin varret, joissa tuntui kestävän ikuisuus. Mutta kun sain ne tehtyä, terät syntyivät ihan huomaamatta. Lisää vauhtia minuun laittoi se, että näin millaisen bonusohjeen tällä kierroksella sai sukkien valmistuttua. Siispä nämä aita-sukat piti saada äkkiä tehtyä, että pääsisi taas uusia sukkia neulomaan. Lopulta sukkani valmistuivat reilussa neljässä vuorokaudessa ja jatkoonkin pääsin jälleen. Olin joukkueessani neljänneksi nopein ja 18 nopeinta pääsee tällä kierroksella jatkoon jokaisesta joukkueesta. Seuraavalla kierroksella jatkoon pääsy voi kyllä tehdä jo tiukkaa, kun vain 7 nopeinta pääsee jatkoon.

9 kommenttia:

 1. Jännän näköiset sukat! Tosi kivasti sopii tuo liukuvärjätty sininen valkoiseen yhdistettynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Paremmin tuo sininen valkoisen kanssa soppi, kuin mustan mitä alunperin ajattelin tuon langan kanssa yhdistää.

   Poista
 2. Jännät sukat! Ei huolta, kun pidät saman tahdin yllä, pääset ensikierroksellakin jatkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi kyllä olla, ettei tämä tahti riitä, yleensä muutamassa päivässä on mennyt kaikki paikat meidän joukkueessa ensimmäisen valmistuneen parin jälkeen.

   Poista
 3. Tuo aita on näissä tosi kiva. Ja sininen liukuu niin kauniisti, son upea.

  VastaaPoista
 4. Vinkeä ja jännä malli, joka vangitsee katseen viipymään pitkään. Väriyhdistelmäsi on kaunis. Ideatasolla nilkkapanta on mielenkiintoinen ja ajatuksen ympärille voisi joskus kehitellä jotain. Odotan mielenkiinnolla näkeväni bonusohjeen mallin ja tietysti odotan seuraavaa kierrosta. Kyllä sinä jatkoon menet heittämällä ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiitos! Minäkin tykkään ideana tuosta nilkkapannasta ja toisenlaisella palmikolla se olisikin tosi kiva. Mutta tämä nimenomainen palmikko malli ei vain miellytä minun silmääni ja kisa sukkiin sitä ei saanut mennä muuttamaan.

   Poista
  2. Niinhän se on, että kisasukkien kuviomalleihin ei saa tehdä muutoksia. Itse en uskaltaudu mukaan tällaisiin kisoihin, mutta niin paljon kiinnostaa, että käyn säännötkin lukemassa kisojen alkaessa ja sitten seurailen penkkiurheilijana.

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.