lauantai 31. lokakuuta 2015

Arkadian Ulla

Suuren Käsityölehden sukkatestissä pääsin myös testaamaan Teeteen Tundra lankaa. Tätä lankaa sain vain 50 g ja ehdotuksena oli, että siitä voisi neuloa sukat lapselle. Se ei kuitenkaan inspiroinut minua kovin paljon, joten siksi kävin ostamassa pari kerää lisää tätä lankaa, että saisin neulottua siitä sukat itselleni.


Arkadian Ulla:
Tekoaika: 4.-8.10.2015
Ohje: Arkadian Ulla by Tiina Kuu
Lanka: Teetee Tundra harmaa (435) 107 g
Puikot: 3
Koko: 39
Fiilis: Ihanan pehmeät sukat
Linkki Ravelryn projektiin: Arkadian Ulla

Nämä sukat oli mukava neuloa. Ohje oli Tiiqun ohjeiden tapaan selkeä ja hyvin kirjoitettu. Ja palmikoiden neulomisesta tykkään aina. 


Erityisen miellyttävää näiden sukkien neulomisesta teki lanka. Se niin ihanan pehmeää, että välillä oli pakko pysähtyä silittelemään neuletta. Tätä lankaa on pakko saada lisää. Ainoa huono puoli näissä sukissa oli, että niiden kuvaaminen oli hankalaa enkä tahtonut saada otettua sellaisia kuvia missä palmikot erottuisivat. 


P.S: Suuren  käsityölehden nettisivuilla on jo julkaistu joidenkin lankojen arvosteluja. Yhdenkään minun testaamani langan arvostelua siellä ei kuitenkaan vielä ollut. Jo ilmestyneistä arvosteluista minua kiinnosti eniten Onion Nettle Sock ja Bremontin Camino Alpaca.

Edit 8.11.2015 Teetee Tundran arvostelu löytyy täältä.

lauantai 24. lokakuuta 2015

String Theory -sukat

Toisena lankana Suuren Käsityölehden sukkatekstissä pääsin testaamaan Austermannin Step lankaa. Koska en itse kauheasti välittänyt langan väristä ja sisko piti siitä niin päätin neuloa siitä sukat hänelle. Siksi hän sai valita myös mallin.


String Theory:
Tekoaika: 23.9.-3.10.2015
Ohje: String Theory by Anita Grahn
Lanka: Austermann Step Irish Rainbow Color sini-oranssi (296) 77 g
Puikot: 2.5
Koko: L
Muokkaukset: Silmukoin etusauman kiinni.
Fiilis: Mielenkiintoinen tekotapa ja kaunis lopputulos
Linkki Ravelryn projektiin: String Theory


Tämä oli todella mielenkiintoinen malli neuloa, vaikka välillä neule näytti niin erikoiselta, että epäilytti tuleeko tästä sukkaa. Sukkien neulominen aloitettiin kantapäästä. Ja sitten lisättiin silmukoita neljässä kohdassa, että saatiin aikaiseksi eräänlainen nelikulmio. Tätä jatkettiin kunnes sukka oli tarpeeksi pitkä, että se ylsi jalan ympäri. Sen jälkeen kaksi pitkää sivua kiinnitettiin yhteen etusaumaksi ja sitten neulottiin vielä kärki ja muutama kerros joustinneuletta varteen. 


Vaikka sukan neulominen olikin mielenkiintoista aiheutti erikoinen rakenne myös ongelmia. Koon valitseminen oli vaikeaa ja siksi valitsin ensimmäisellä kerralla toiseksi suurimman koon, Se osoittautui kuitenkin minun tiheydelläni liian pieneksi siskoni jalkaan. Piti siis purkaa lähestulkoon valmis sukka ja aloittaa uudelleen isommilla puikoilla ja isoimmalla koolla. Lopulta tuli valmista ja nyt sukat mahtuvat juuri ja juuri siskon jalkaan. 


 Näistä tuli kyllä niin hienot, että vähän harmittaa, että lupasin antaa ne siskolle. Tämä malli on tosiaan täydellinen itsestään raidoittuville langoille. Sitä oli hauska tehdä ja raidat korostavat kauniisti erikoista rakennetta. Lisäksi nämä sukat istuvat erikoisesta rakenteestaan huolimatta jalkaan loistavasti. Ehkä minun pitää tehdä joskus toisetkin sukat tällä mallilla.

Edit 8.11.2015: Autermann Step langan arvostelu löytyy täältä.

lauantai 17. lokakuuta 2015

Testausta

Syyskuun alussa Suuri Käsityölehti etsi innokkaita sukan neulojia testaamaan sukkalankoja. Hetken asiaa mietittyäni päätin hakea testaajaksi. Ja minut valittiin mukaan. Muutama päivä sen jälkeen, kun sain tiedon, että pääsin testaajaksi, postista tuli lankapaketti ja heti sinä iltana pistin ensimmäiset sukat puikoille.


 Testausta:
Tekoaika: 16.-22.9.2015
Ohje: Omasta päästä, kantapää Cat's Sweet Tomato Heel by Cat Bordhi
 Lanka: Regia Design Line by Arne & Carlos Moon night (3656) 81 g
Puikot: 2.25
Koko: 39
Fiilis: Yllättävän hyvän näköiset sukat. 
Linkki Ravelryn projektiin: Testing


Ensimmäisenä pääsin testaamaan Regian Arne ja Carlos sukkalankaa. En yleensä välitä kauheasti itsestään kuviota tekevistä langoista. Mieluummin teen kaikki kuviot itse. Siksi olisin varmasti ohittanut tämän langan, jos en olisi sitä saanut testattavaksi. Päädyin tekemään ihan perussukkaa, mutta lisätäkseni mielenkiintoa päätin viimeinkin kokeilla Cat Bordhin kehittämää tomaatti-kantapäätä. Kantapään ohje on video muodossa ja se ei oikein minua viehättänyt. Pidän enemmän tekstimuodossa olevista ohjeista. Luen nopeammin kuin katson 15 minuuttia pitkän videon. Onneksi kantapää oli kuitenkin helppo ja se jäi mieleen ensimmäisellä katselu kerralla. Ja siitä tuli yllättävän hyvä. Näköjään tomaattikantapää istuu jalkaani paremmin kuin esimerkiksi tiimalasikantapää, mutta ei se silti ranskalaista kantapäätä voita.


En tässä nyt lähde sen tarkemmin kertomaan mitä mieltä langasta olen (saatte lukea sen sitten siitä arvostelusta), mutta sen verran sanon, että tästä langasta tulevat kuviot näyttävät yllättävän kivalta. Raidatkin sain kohdistettua ilman suuria ongelmia. Ei tämä kokemus silti saanut minua muuttamaan mielipidettäni itsestään raidoittuvista langoista eli edelleen teen mieluummin kuviot itse.


Edit 8.11.2015: Regia Arne & Carlos langan arvostelu löytyy täältä.

sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Splatoon pipo

Siskolla oli tarvetta uudelle pipolle. Kun kysyin toivetta millaisen pipon hän haluaisi, sain toiveen samanlaisesta piposta kuin Nintendon Splatoon -pelissä. Ei siinä auttanut sitten muu kuin alkaa tarkastelemaan pelin pipoa lähemmin.


Splatoon pipo:
Tekoaika: 17.8.-22.9.2015
Ohje: Omasta päästä
Lanka: Novita 7 veljestä oranssi 92 g ja valkoinen (011) 60 g
Puikot: 4
Fiilis: Kiva pipo.
Linkki Ravelryn projektiin: Splatoon Beanie

Vasemmalla mallipipo ja vasemmalla minun toteutukseni.

Eihän tässä pipossa mitään kovin erikoista ole. Ihan vain 2 oikein, 2 nurin joustinneuletta ja väliin muutama valkoinen raita. Siihen nähden jouduin purkamaan tätä paljon. Koko ajan tuntui olevan jossain raidassa kerros tai pari liikaa tai liian vähän. Lopulta pipon valmistuminen juuttui moneksi viikoksi tupsuun. Toiveena oli iso tupsu, mutta sitten siitä tuli liian iso. Piti sitten hiukan pienentää sitä. Mutta sen jälkeenkin viimeisen hyväksynnän saanti siskolta kesti. Lopulta minä päätin siskon puolesta, että on tämä hyvä. Vaikutti se siskollekin kelpaavan.