sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Käsityövuoteni 2017

Taas yksi vuosi hujahti ohi. On aika tarkastella mitä jäi käteen käsityövuodestani 2017.


36 työtä

Tänä vuonna valmistui yhteensä 36 työtä. Niistä suurin osa, 33 kappaletta, on tuttuun tapaan neulottuja. Lisäksi ompelin kaksi t-paitaa ja kirjoin yhden työn. Virkannutkin olen Kalevala peittoa, mutta sitä en ihan ehtinyt saada tämän vuoden puolella valmiiksi. On se jännä miten vuodessa valmistuneiden töiden määrä pysyy koko ajan suurin piirtein samana, sillä viime vuonnakin sain valmiiksi 36 työtä. Blogihistoriani aikana olen vuosittain tehnyt 34-42 työtä.


Iso kasa sukkia

Sukkien neulominen karkasi tänä vuonna ihan lapasesta, kun neuloin 22 paria sukkia. Suurin syy siihen on, että osallistuin tänä vuonna peräti kolmeen sukkien neulomiskilpailuun: Sock Madnesiin keväällä, Tour de Sockiin loppukesästä ja nyt loppuvuodesta Sukka-Finlandiaan, joka jatkuu vielä ensi vuoden puolella. Sukkien neulominen jatkuu siis ensi vuonnakin ja arvelisin, että ensimmäinen valmistunut työ vuonna 2018 on sukat.

Sukkien lisäksi neuloin 4 vaatetta, 3 käsiasiaa, 2 huivia ja 2 pipoa, joista toista en ole vielä ehtinyt täällä blogissa esitellä. Se pipo myös puuttuu noista kollaaseista, koska sitä ei ole vielä kuvattu.


Pari uutta lempineuletta

Suosikkini tänä vuonna tekemistäni neuleista on ehdottomasti Uan, jota olen käyttänyt tosi paljon. Muita kovassa käytössä olleita käsitöitä ovat Qwist pipo, Ho'okipa huivi ja toisena ompelemani t-paita (se paremmin onnistunut). Pääsin myös ensimmäistä kertaa testineulomaan, kun testineuloin Anna Johannan eli Missä neuloimme kerran blogin Neulistin Soulful takin. Sekin on ehdottomasti yksi tämän vuoden suosikeistani.

Isompi lankavarasto

Lankaa kului vuonna 2017 yhteensä 3 kg 558 g, vähemmän kuin kertaakaan aikaisemmin blogihistoriani aikana. Yleensä vuosikulutuksemi on noin 5 kg luokkaa. Syylliseksi epäilisin tähän Kalevala peittoa. Käytin siihen paljon aikaa syksyllä, mutta sen kulutus menee nyt ensi vuoden tilastoihin.

Metreinä lankaa kului 13 km 476 m, se ei ole kuin puolitoista kilometriä vähemmän kuin viime vuonna. Eli olen luultavasti käyttänyt tänä vuonna myös enemmän ohuita lankoja.

Lankaa tuli lisää 5 kg 721 g, johon olen laskenut mukaan myös pari purettua neuletta, joiden langat olen käyttänyt uudestaan. Lankavarastoni siis kasvoi reilulla 2 kilolla. Toivottavasti vuonna 2018 suunta olisi taas toinen.


Hiukan kaksijakoinen fiilis jäi tästä vuodesta käsitöiden suhteen. Syksyn perusteella tuntuu, että oikein mitään en saanut aikaan, ostin vain lisää lankaa. Vaikka kyllähän minä jotain sain aikaan, kun virkkasin syksyn aikana melkein kokonaisen peiton. Ja onhan noita käsitöitä alkuvuodesta valmistunut ihan kiitettävä määrä. Tästä sitten jatketaan kohti vuotta 2018. 

Hyvää Uutta Vuotta 2018!

4 kommenttia:

  1. Kaikkea ihanaa olet tehnyt tänäkin vuonna! :) Kauniita töitä. Ihanaa ja käsitöiden täyteistä vuotta 2018! <3

    VastaaPoista
  2. Mieletön määrä ihania käsitöitä. Mukavaa alkanutta vuotta!

    VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.