lauantai 25. maaliskuuta 2017

Dropping Madness sukat

Sock Madness kisan ensimmäinen varsinainen kilpailukierros käynnistyi maanantai aamuna kahdeksalta. Eli juuri silloin, kun pitäisi alkaa töitä tekemään. Enkä minä tyhmä tajunnut ottaa edes lankoja mukaan, että olisin voinut aloittaa sukat jo kotimatkalla linja-autossa. Mutta kerrankin tuli luettua ohje läpi ennen aloittamista.


Tämän kierroksen sukat olivat kivan näköiset varpaista aloitettavat raitasukat, joissa mallineule muodostui nostamalla silmukoita neulomatta ja pienillä palmikonkierrolla. Palmikokierrot ohjeistettiin tekemään pudottamalla yksi silmukka hetkeksi kokonaan puikoilta ja neulomalla pari silmukkaa, ennen kuin pudotettu silmukka noukittiin takaisin työhön mukaan. Se myös osoittautui nopeimmaksi tavaksi neuloa nämä sukat.


Mielenkiintoisin juttu näissä sukissa oli kantapää, joka tehtiin jälkikäteen, Ensin neulottiin pieni kantalappu ja samalla kavennettiin lisätyt kiilasilmukat pois. Sen jälkeen neulottiin suljettuna neuleena silmukoita kaventaen tavallinen jälkikäteen tehty kantapää. Tykkäsin kovasti tästä kantapäästä, sillä se istuu jalkaani paremmin kuin tavallinen jälkikäteen tehty kantapää. Ehkäpä käytän tätä kantapäätä toistekin.


Sukkien neulomisen aloitin tosiaan maanantai-iltana ja sitten neuloinkin pari päivää kaiken vapaa-aikani. Pieni paniikki siinä oli päällä, sillä minut oli laitettu nopeimpaan tiimiin, jossa vapaat jatkopaikat täyttyivät tasaiseen tahtiin tiistaista lähtien. Onneksi sentään näiden sukkien neulominen oli kivaa. Sukat valmistuivat torstai-iltana ja pääsin vielä jatkoonkin. Eli ainakin yhden kierroksen sinnittelen vielä mukana.


Dropping Madness:

Tekoaika: 20.-23.3.2017
Ohje: Dropping Madness Socks by Maria Ekblad
Lanka: DROPS Fabel violetti (104) 51 g ja Hjertegarn Sock 4 vaaleanpunainen (5995) 40 g
Puikot: 2.25 mm
Koko: medium
Fiilis: Tyyliikkään näköiset sukat, joita oli hauska neuloa (vaikka ne pitikin neuloa mahdollisimman nopeasti)
Linkki Ravelryn projektiin: SM 11, round 1: Dropping Madness Socks


lauantai 18. maaliskuuta 2017

Ho'okipa huivi

Ravelryn Lankalaatikko ryhmän helmikuun kevyenä kuukausihaasteena oli neuloa jotain ihkulangasta, jota hilloan. Tämä olikin siitä vaikea haaste, että vaikka minulta ihkulankoja löytyy, niin en niitä oikein raaski käyttää. Niille kun pitäisi löytyä juuri se täydellinen malli. Nyt kuitenkin uskaltauduin neulomaan ihanan värisestä Walk Collectionin Blissistä Ho'okipa huivin.


Huivi neulottiin poikittain kulmasta kulmaan. Toisessa sivussa tehtiin i-cordia ja toisessa reunassa pitsiä. Ensin pitsireunassa lisättiin silmukoita ja puolenvälin jälkeen kavennettiin, jolla saatiin aikaan kolmiomainen muoto.


Monta kertaa tätä tehdessä mietin oliko tuo Ho'okipa huivi kuitenkaan oikea tuolle langalle. Molemmat reunat tuntuivat rullaavan, en ollut varma tuleeko huivista tarpeeksi iso ja lanka oli odottamaani kirjavampaa ja siksi tuntui, ettei huivin reunapitsi pääse oikein oikeuksiinsa. Tämä lanka tuntui liian hyvältä tälle mallille. Vielä viimeisen silmukan pääteltyäni harkitsin huivin purkamista mallaillessani sitä kaulaani.


Mutta olisihan se pitänyt tietää, että pingotus tekee ihmeitä. Huivin koko kasvoi juuri sopivaksi. Pitsireuna ei enää rullannut, eikä toinenkaan reuna enää niin pahasti. Kyllä tästä loppujen lopuksi ihana huivi tuli. Ja yksi ihkulangoistani sai arvoisensa muodon. Ehkä nyt voin ostaa lisää ihkulankaa?


Ho'okipa huivi:

Tekoaika: 20.2.-17.3.2017
Ohje: "Ho'okipa" shawl by Paulina Popiolek
Lanka: Walk Collection Bliss värissä blueberry juice 88 g
Puikot: 4 mm
Fiilis: Ihana huivi!
Linkki Ravleryn projektiin: Ho'okipa shawl

sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Hullua kieputtelua

Innostuin taas vuoden tauon jälkeen ilmoittautumaan Sock Madness -kisaan. Maaliskuun ensimmäiset päivät kuluivatkin sitten ensimmäisen kierroksen alkua odotellessa. Ja kyllähän sitä sai odotella toisen päivän iltaan asti. Tämä ensimmäinen kierros on tässä kisassa karsinta kierros. Kaikki mukaan ilmoittautuneet, jotka saavat nämä ensimmäiset sukat neulottua kahdessa viikossa pääsevät mukaan kisaan.


Onneksi tällä ensimmäisellä kierroksella ei tarvinnut vielä kisata tosissaan. Sen verran hidasta oli näiden sukkien neulominen. Mallineuleessa joka kerroksella oli useita palmikonkiertoja, jotka piti vielä neuloa täsmälleen tietyllä tavalla ilman apupuikkoa. Aluksi näiden neulominen otti aika tavalla käsiin, mutta aika pian sitä oppi neulomaan niin, ettei kipua enää tuntunut.



Vaikka näiden neulominen ei mitään kaikkein kivointa hommaa ollut, niin tuo pinta on minusta niin kivan näköistä, että kyllä se oli sen arvoista. Varsinkin pätkävärjätyillä langoilla syntyi hienoja sukkia. Minulta ei edelleenkään pätkävärjättyjä lankoja pahemmin löydy, mutta kyllä tällaisella raitalangallakin ihan kivat sukat tuli. Voitin muuten tämän langan kolme vuotta sitten ensimmäisestä Sock Madness kisasta johon osallistuin.


Nämä sukat istuvat todella hyvin jalkaani. Mallineule joustaa juuri sopivasti ja tuo "fleegle" -kantapää on juuri hyvä minun jalkaani. Jalkaterä voisi olla ehkä hiukkasen lyhyempi. Itse asiassa ensimmäisen sukan jalkaterän neuloin ensimmäisellä yrityksellä neljä kerrosta liian lyhyeksi kisan vaatimuksiin nähden. Huomasin sen onneksi ajoissa ja voin nyt raportoida parin oikean kokoisia sukkia.


Twisted Madness:

Tekoaika: 2.-10.3.2017
Ohje: Twisted Madness by Gina Meyer
Lanka: Austermann Step Trio (75) 87 g
Puikot: 2.25 mm
Koko: medium
Fiilis: Kivan näköistä pintaa, vaikka sen neulominen oli aika hidasta.
Linkki Ravelryn projektiin: Twisted Madness