lauantai 16. toukokuuta 2015

Kenelle kellot soivat?

Vappuna käynnistyi Sock Madness -kisan viides kierros. Tämän kierroksen lanka herätti tarvikelistassa eniten ihmetystä. Listan mukaan lankaa näihin sukkiin tarvitaan paljon ja langan paksuuskin oli viimeiseen asti aika mysteeri. Lopulta sieltä tulikin polvisukkien ohje.


For Whom The Bell Tolls
Tekoaika: 1.-8.5.2015
Ohje: For Whom The Bell Tolls by Meagheen Ryan, Sock Madness 9:n viidennen kierroksen ohje.
Lanka: Gjestal Maija pinkki (248) 200 g
Puikot: 3.5 varteen, 3 resoriin ja jalkaosaan
Fiilis: Upea sukkamalli!
Linkki Ravelryn projektiin: For Whom The Bell Tolls

Malli epäilytti aluksi kovasti, koska ohjeen kuva oli niin epäselvä, ettei sukasta saanut mitään selvää. Lisäksi mallisukka oli toteutettu monivärisellä langalla, mikä ei sekään auttanut asiaa yhtään. Vähän harkitsin jättäväni tämän mallin kokonaan väliin, mutta pian alkoi ilmestyä kuvia sukkien aloituksista ja niistä näin, että tämä oli kuitenkiin todella kivan näköinen sukkamalli. Pakkohan se oli laittaa omatkin sukat puikoille.


Kääntövarren pitsi oli mielenkiintoinen, mutta niin vaikea, että koko ajan täytyi mallia seurata paperista. Onneksi pitsiä ei tavinnut kovin pitkästi neuloa. Muuten sukkien neulominen oli oikein mukavaa.


Mitään kiirettä en näiden sukkien neulomisessa pitänyt ja niinhän siinä sitten lopulta kävi, että putosin kisasta tällä kierroksella.Oikeastaan ihan hyvä, sillä nyt ei ole enää oikein aikaa neuloa sukkia. Toisaalta eilen alkoi kuudes kierros ja sen ohje oli niin kiva, että ne sukat on pakko neuloa jossain vaiheessa.

lauantai 2. toukokuuta 2015

Kujeillen

Sukkien välissä olen neulonut pitsimekkoa. Nyt se alkaa olla niin iso, ettei sitä enää jaksa kantaa mukana joka paikkaan. Tarvitsin siis jonkin pienen välityön, jota voin tehdä työmatkoilla linja-autossa. Siksi aloitin Kujeillen kämmekkäät.


Kujeillen:
Tekoaika: 16.-27.4.2015
Ohje: Kujeillen by Tiina Kuu
Lanka: Sandness Garn Sisu pinkki (4627) 36 g
Puikot: 2.5
Muokkaukset: Loin 52 s ja peukalokiilaan tein 7 lisäyskerrosta.
Fiilis: Mukava malli neuloa.
Linkki Ravelryn projektiin: Kujeillen 


Kujeillen olikin loistava valinta nopeaksi välityöksi. Mallin kaikki yksityiskohdat oli tarkasti mietitty ja ohje hyvin kirjoitettu. Ohjetta seuraten sai helposti aikaan ihanat kämmekkäät. Jouduin minä pari kertaa purkamaan, mutta se oli ihan oma syyni. Ensimmäisellä kerralla kämmekkäistä oli tulossa liian pienet, koska tiheyteni oli väärä. Ohjeessa oli kuitenkin neuvottu, kuinka kämmekkään kokoa voi suurentaa (tai pienentää). Toisella kerralla jouduin purkamaan ihan vain sen takia, etten lukenut ohjetta.


Kämmekkäistä tuli juuri sopivat ja erityisen tyytyväinen olen noihin nyppyihin, jotka tein Tiina Kuun ohjeen mukaan eli ensin neulottiin ensimmäinen silmukka ja sitten loput nypyn silmukat nostettiin neulotun silmukan yli. Toisessa kämmekkäässä neulottiin nypyn viimeinen silmukka ja muut silmukat nostettiin sen yli. Tuota nypyn teko tapaa täytyy käyttää toistekin.