torstai 16. kesäkuuta 2011

Puikot järjestykseen!

Nyt esittelyssä on koko kevään tekemäni työ.
Kiinni.
 Arvaako joku mikä tämä on?
Näin se aukeaa.

Auki.
Tekoaika: 17.1-16.6.2011
Ohje: Omasta päästä
Kenelle: Pyöröpuikoilleni
Lanka: Novita Florica vaaleanpunainen 150g
Puikot: 3
Muuta: Ommeltu sisäpuolelle taskuja joihin kirjottu puikkojen kokoja

Olen aina haaveillut puikkokotelosta, jossa on jokaiselle puikolle oma merkitty paikkansa. Joskus viime vuonna näin Ravelryssa jonkun (arvatkaa vaan löysinkö sitä nyt) tekemän puikkokotelon johon oli virkattu ulkopuoli. Siitä se ajatus sitten lähti. Tammikuusta lähtien neuloin tätä pitkää liparetta linja-automatkoilla. Langaksi valikoitui kauan varastossa marinoitunut Florica. Se oli ensimmäinen virhe. Parempi olisi tullut luultavasti puuvillalangasta. Mallineule on Lesley Stanfieldin Kauneimmat neulemallit kirjasta mallineule numero 243. Se oli toinen virhe. Ei olisi kannattanut valita ihanaa nyppyneuletta, kun ei osaa tehdä kauniita nyppyjä. Lopulta neule oli halutun kokoinen ja piti kaivaa kankaat esiin. Leikkasin ison pohjakankaan ja kaksi pienempää taskukappaletta, joihin kirjoin muliinilangalla  varsipistoin numerot. Siihen meni viikko helteessä. Sitten taskut pohjakankaaseen kiinni ja kangas neuleeseen kiinni. Valmis. 

Ihan täysin tyytyväinen en tähän ole, mutta se toimii. Nyt löydän tarvitsemani pyöröpuikot helposti ja nopeasti, eikä tarvitse koko ajan mittailla minkä kokoiset nämä puikot nyt ovatkaan.
KyJyä varten olen käynyt läpi Ravelrya ja miettinyt mitä tarvitsisi tehdä loppuvuodesta. Ehkä kirjoitan jossain välissä tänne suunnitelmistani. Palmikkojakustani puuttuu vielä toinen hiha ja samoin kuin siskon bolerosta. Saa nähdä saanko valmiiksi ennen KyJyn alkua. Onneksi sunnuntaina pitäisi lähteä serkkuni rippijuhliin, joka tarkoittaa paria tuntia autossa istumista suuntaansa eli hyvää neulonta aikaa on luvassa. 
Hyvää loppuviikkoa vaan kaikille.

6 kommenttia:

 1. Tämä on todella hieno! Minun kai pitäisi tehdä itselleni myös joku tuollainen, kun tuskaista on etsiä kassista puikkoja kun niitä ei ole niputettu yhteen... Mutta näin hienoa en kyllä osaa tehdä:)

  VastaaPoista
 2. Ihana! Tuosta mallineuleesta saisi ihanan kaulahuivin! :) Minunkin pitäisi varmaan julkistaa KyJy suunnitelmiani ;)

  VastaaPoista
 3. Nyt on kyllä puikot päässeet taivaaseen! Tosi hieno, mun seuraavasta puikkopussista tulee kyllä samanlainen! ;)

  VastaaPoista
 4. Onpa hieno! Kun se on kiinni, ei kyllä ihan heti arvaisi mikä on kyseessä :)

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.