lauantai 21. tammikuuta 2012

Ruutupalmikkoa

Ensimmäiseksi kiitos kaikille Dahliaani kommentoineille.  Kommenttejanne on aina yhtä mukavaa lukea.

Sitten seuraavan asiaan. Osallistun tuolla Novitan neulomon puolella tempaukseen, jossa on tarkoitus neuloa 12 sukkaa tämän vuoden aikana. En aikonut osallistua KyJyn jälkeen mihinkään tempaukseen ihan heti, mutta tämä oli sellainen mikä onnistuu melko vähällä vaivalla ja sukkia tarvitaan aina. Nyt on ensimmäinen pari valmis.
Tekoaika: 10-17.1.2012
Ohje: Suuri Käsityölehti 11-12/2011 malli 21.
Kenelle: minulle
Lanka: Novita Nalle vaalea farkku 112 g
Puikot: 3
Koko: n.39-40
Fiilis: Ihan kivat, mutta ehkä hiukan liian isot

En aluksi huomannut tätä mallia ollenkaan, kun kuva oli piilotettu ompelumallien joukkoon. Joka tapauksessa, kun huomasin mallin, ihastuin siihen heti. Ja vielä enemmän, kun huomasin sukkien olevan kärjestä aloitettu. Sellaisiin sukkiin ei paljon ole ohjeita vielä suomalaisissa käsityölehdissä, mutta tämän mallin suunnittelijalta Riitta Karppiselta oli Novitan sukkalehdessäkin yhdet kärjestäaloitetut sukat. Jospa näitä ohjeita alkaisi pikkuhiljaa tulemaan enemmän. Minä tykkään aloittaa sukat kärjestä lähinnä sen takia, että langan loppumista kesken ei tarvitse pelätä.

Neuloin molemmat sukat yhtäaikaa pyöröpuikoilla magic looppina. Ohjeen mukaan kärki olisi pitänyt aloittaa virkkaamalla ensin ketjusilmukoita ja poimia siitä ensimmäiset silmukat. Jotenkin tuo aloitustapa epäilytti minua, joten käytin aloitukseen tuttua ja hyväksi havaittua Judy's magic cast on:ia.  Tuo edessä oleva kuvio oli mukavan haasteellinen, eikä sen mallineuletta tahtonut oppia ulkoa. Samalla tuli opeteltua palmikoiden neulominen ilman apupuikkoa. Jääköhän palmikkopuikkoni nyt täysin käyttämättömäksi. Varren neuloin pitemmäksi kuin ohjeessa. En tykkää lyhyt vartisista sukista. Sukat ovat minun makuuni hiukan liian löysät. Olisi ehkä pitänyt käyttää pienempiä puikkoja. Ei nuo nyt kuitenkaan niin isot ole etteikö niitä voisi käyttää.

Nyt minulla on puikoilla LazyKaty-huivi, joka valmistuu varmaan melko pian. Joten toivottavasti viikon päästä olisi taas aihetta bloggailuun.
Hyvää viikonloppua ja alkavaa viikkoa kaikille!

3 kommenttia:

 1. Kauniit sukat! Minullakin on tuo lehti mutta en kyllä ole huomannut kyseistä mallia ollenkaan, kiitos vinkistä, mielenkiintoinen ohje.

  VastaaPoista
 2. Miultakin on kyllä jäänyt tämä malli huomaamatta, aika kiva!

  VastaaPoista
 3. Hei, hienosti olet onnistunut tuossa sukkien neulomisessa! Suunnittelin ja valmistin ko. mallin Suureen käsityölehteen. Minustakin sukka on kivempi aloittaa kärjestä ja aloitus ketjusilmukoista oli minun mielestäni helppoa, kannattaa koettaa vaikka onhan toki muitakin tapoja aloittaa.

  Toivottelen sinulle mukavia neulomishetkiä, sinulla on kaunis sivusto! terkuin Riitta

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.