lauantai 28. heinäkuuta 2012

Kukkapyörylöitä

Viime postauksen kommenteissa monet pohtivat sitä mitä olen seuraavaksi tekemässä. Nyt tulee siihen vastaus. Ensin neulottiin kaksi tällaista "kukkapyörylää".

Sitten tehtiin vielä tällaisia kappaleita. Nyt varmaan jo osa ainakin arvaa mitä näistä on tulossa.

Siitähän tuli jakku.

Tekoaika: 13-27.7.2012
Ohje: Suuri Käsityö 4/2012 ja alkuperäinen englannin kielinen ohje
Kenelle: minulle
Lanka: Marks & Kattens Sommargarn v.violetti 420 g
Puikot: 3 kukkapyörylöihin, 3.5 reunuksiin ja 4 muihin kappaleisiin
Koko: S
Fiilis: Onnistui paremmin kuin odotin.


Kun ensimmäistä kertaa näin tämän ohjeen tiesin heti, että tämän haluan tehdä. Malli näyttää niin mielenkiintoiselta. Kaksi viikkoa sitten pääsin sitten aloittamaan. Ravelrysta sain melko pian viestiä Marianneuleelta. Hän oli myös tekemässä tätä ja hän varoitti minua, että suomenkielinen ohje oli täynnä virheitä. Nuo "kukkapyörylät" sain tehtyä suomenkielisen ohjeen mukaan, koska niistä oli helppo päätellä missä on virhe. Mutta niiden jälkeen laitoin viestiä Tekstiiliteollisuudelle. Ja pari tunnin päästä tästä sieltä vastattiin ja lähetettiin minulle alkuperäinen englannin kielinen ohje. Se olikin paljon selkeämpi ja loppu jakku valmistui sen avulla npeasti. Vähän vertasin sitä myös suomenkieliseen ohjeeseen ja siinä oli ainakin osa lisäyksistä muuttunut kavennuksiksi ja muuta vastaavaa. Vähän tuntuu, että suomennos oli tehty hutasemalla. 


Tästä tuli tosi sievä ja nyt täytyy vain toivoa. että tulee sellaisia kelejä, että tätä tarkenee pitää. Tällä hetkellä ainakin on sopiva sää. Vähän kiire tämän kanssa tuli, kun tarkoitus oli saada tämä valmiiksi ennen olympialaisten alkua. Eilen puolikymmeneltä, puolitoista tuntia ennen avajaisten alkua sain ommeltua viimeisen napin. Sitten kello yhdeltätoista loin silmukat Ravellenic games projektiini Lissajous sukkiin. Nämäkin pitäisi siis saada reilussa kahdessa viikossa valmiiksi. Tämän verran olen saanut eilen illalla ja tänä aamuna neulottua. 
Paljon näissä on vielä neulomista. Saa nähdä miten käy.

12 kommenttia:

 1. Kaunis kesätakki ja hauska rakenne, vaikka saumoja vaikuttaa olevan turhan paljon miun makuun. Onnea olympialaisiin :D

  VastaaPoista
 2. Ihana jakku! On se kumma kun noissa ohjeissa on niin paljon virheitä, mulle on myös sattunut useamman kerran ohje, joissa ei ole mitään järkeä. Mutta hyvä kun selätit ohjeen virheet. Hienot sukat myös:)

  VastaaPoista
 3. Vautsi vaude miten ihana jakku!

  VastaaPoista
 4. Tutun näköinen jakku! :) Minä laitoin tästä palautetta suomenkielisen ohjeen julkaisijalle, eli SK:lle, mutta en saanut vastausta. Pyörylässä tosiaan pystyi päättelemään virheet, mutta muutamassa muussa kohdassa joutui kyllä itse laskeskelemaan ja mittailemaan. Mutta valmista tuli...

  VastaaPoista
 5. Todella kaunis neule - ja niin paljon, paljon muitakin kauniita kädentaitoja blogissasi :)

  VastaaPoista
 6. Kaunis jakku! Ja väri sopii upeasti tuohon malliin! :)

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Kaunis jakku! Olet saanut haasteen, kurkkaa blogistani!

  VastaaPoista
 9. Voi mikä ihanuus, värikin vielä.

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.