maanantai 4. helmikuuta 2013

Mitä saa viikossa aikaan?

Siskoni halusi uudet sukat. Minä esittelin hänelle kaikkia kivoja sukkamalleja, joita haluaisin neuloa, mutta mikään niistä ei kelvannut siskolle. Sitten näin Facebookissa kuvan sukista, joissa oli jalanpäällä kuva sienestä Super Mario pelistä. Sitä kuvaa kun näytin siskolle, hän innostui. Minäkin innostuin, koska näin siinä mahdollisuuden käyttää Johanna sukista jäänyttä punaista Maijaa vähemmäksi.
Viikko sitten sunnuntaina aloitin. Se oli iltapäivää. Ensin suunnitelmana oli, että neulon punaisia raitoja varteen. Pohjavärinä olisi sininen. Sunnuntai iltana päätin,että varsi näyttäisi paremmalta jos siinä olisi punaisten raitojen lisäksi valkoisia raitoja. Eli piti purkaa se 5 cm, jotka olin siihen mennessä saanut neulottua.

Tiistai iltana ensimmäinen sukka oli valmis. Silloin sain myös ensimmäisen kerran sovitettua sukkaa. Ja lopputulos oli, että sukka oli liian tiukka. Eli käytännössä valmis sukka piti purkaa. Tiesin kyllä, että siskon jalka on hiukan isompi kuin minun, mutta sitä en tajunnut, että hänelle sukkien pitää olla löysempiä kuin mitä minä tykkään sukissa. Siitä lähtien neulominen kuitenkin sujui jo paremmin ja molemmat sukat olivat valmiit lauantai-iltana.

Eilen kirjoin sitten silmukoita jäljentäen sienet sukkiin. Siinäkään hommassa ei ihan purkamatta selvitty, mutta aika lailla tasan viikko sen jälkeen, kun aloitin näitä sukkia, ne valmistuivat.
Tekoaika: 27.1-3.2.2013
Ohje: perussukka omasta päästä, sienen kaavio Sarah McFaulilta Ravelrysta
Kenelle: siskolle
Lanka: Gjestal Maija sininen 95 g, punainen 10 g, jokin vastaavan paksuinen l.valkoinen 7 g, Novita Nalle musta 1 g
Puikot: 3
Koko: n. 40
Fiilis: Ihan kivat kaiken sen säätämisen jälkeen. Näiden neulominen oli aika tylsää.

Luulen, että siskokin näistä tykkäsi, vaikka ei siltä oikein mitään kommenttia saanut. Kuvaamisen jälkeen sukat jäivät kyllä hänen jalkoihinsa. Viikossa sain siis aikaan reilut kolme perussukkaa raidallisilla varsilla ja kirjottua kuvat kahteen sukkaan. Ja mitä tästä projektista opimme? Kannattaa ensin varmistaa neuleen saajan koko ja haluaako hän tiukan vai löysän neuleen.

8 kommenttia:

 1. Voi mitkä söpöt sienet! Olen kerran kokeillut kirjoneuloa sukkiin kuvioita jälkeenpäin, mutta en vaan päässyt jyvälle siitä.. Mutta hauskat ovat silti, vaikka himottaisi itsekin kokeilla!

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Heippa!

  Hurjan hienot sukat!
  Mitä tarkoitat tuolla "kirjoneuloa sukkiin kuvioita jälkeenpäin"? Löytyisikö jostain ohjeet miten tämä tehdään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punomosta löytyy ohje silmukoiden jäljentämiseen.
   http://teeitse.punomo.fi/cat/neulonta/suunnittelu/koristelu-silmukoiden-jaljittely.html

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.