torstai 11. huhtikuuta 2013

Virva

Vihdoin blogihiljaisuus päättyy, kun sain Virvan valmiiksi. Tämä ei ollutkaan mikään kaikkein helpoin projekti.
Tekoaika: 12.3-9.4.2013
Ohje: Punokset puikoille -kirjan Virva
Kenelle: minulle
Lanka: DROPS Alpaca violetti 442 g
Puikot: 2.5 ja 3
Koko: S
Fiilis: Muuten ihan kiva, mutta hihat ei oikein istu.

Minä sovelsin ohjetta aika tavalla. Heti alussa  neuloin samantien helman päärmeen kiinni, enkä ommellut jälkikäteen niin kuin ohjeessa käskettiin. Palmikkokaitaleen vyötäröllä neuloin kahteen kertaan. Ensimmäisellä kerralla ohjeen mukaan. Sitten kun neljän päivän neulomisen jälkeen sain sen valmiiksi, niin totesin sen olevan aivan liian pitkä. Ei muuta kuin mittailemaan, laskemaan ja purkamaan. Toisella neulomiskerralla lopputulos olikin sitten paljon parempi, kun kaitale oli lyhentynyt yli 3 mallikertaa eli saman verran kuin hihan palmikkokaitaleen pituus on.

Hihoista en halunnut aivan niin leveitä kuin ohjeessa oli ja siksi loin niitä varten vain 90 silmukkaa. Neuloin hihat pyöränä, vaikka ohjeen mukaan ne olisi pitänyt neuloa tasona. Vyötärön palmikkokaitaleesta viisastuneena hihojen palmikkokaitaleet sain huolellisella suunnitettululla kerralla onnistumaan. Ainoa ongelma on, että ohjeen mukaan neulottuna kainaloihin tuli vähän liikaa leveyttä ja siksi se ruttaantuu rumasti. Sama ongelma näkyi kyllä olevan kirjan kuvassakin olevassa puserossa.

Loppujen lopuksi olen ihan tyytyväinen lopputulokseen vaikka ei se vieläkään ihan täydellinen ole. Ohjeen kaavakuva ei ollut kovin hyvä, sillä sieltä puuttui muutama mitta, mitä olisin kaivannut ja osa mitoista ei sopinut yhteen ohjeen kanssa. Muuten ohje oli kyllä ihan hyvä. 

Seuraavaksi puikoille päätyy huhtikuun sukat. Sitä ennen pitäisi vain värjätä lanka. Ensimmäistä kertaa olen kokeilemassa tuota hommaa. Yritän viikonloppuna raportoida, miten onnistuin.

6 kommenttia:

 1. Kaunis tunika! Harmi nuo kainalopussit, ei taida ohje olla ihan viimeisen päälle jos kirjan mallissa on sama ongelma...

  VastaaPoista
 2. Kaunis on tunikasi :)
  Minkäs värinen pikkusiskosta tuleekaan ??

  VastaaPoista
 3. Kaunis tunika!

  Jos meinaat värjätä tuolla nimenomaisella kuvassa näkyvällä pussilla, niin ei kannata odottaa kovin voimakasta väriä. Kaikki Kool Aidit, joissa lukee nimessä "Lemonade" ovat värjäyksessä erittäin haaleita, esimerkiksi tuolla pussilla saat sellaisen hieman vaaleanpunaiseen vivahtavan melkein valkoisen värin aikaan. Kahdelle kerälle kannattaa varata ehdottomasti myös useampi pussi. Voimakkaimmissakin väreissä suosittelen 1 pussi/50 grammaa.

  Noita vaaleampia "lemonade"-sävyjä monet käyttävät värjäyksessä lähinnä eri värisävyjen sekoittamiseen tai yhdistettynä toisen voimakkaamman värin kanssa. Mutta toki jos haluat vaaleampaa sävyä, niin sitten asia erikseen. Halusin tämän kuitenkin kertoa, ettet pety, jos odotat voimakkaita värejä, kun kyse on kuitenkin ensimmäisestä värjäyskerrastasi.

  VastaaPoista
 4. Nätti tunika ja nätti on värikin :)

  VastaaPoista
 5. Ihana tunika, niin muokkaamasi malli kuin värikin!
  Muokkaus kannatti purkamistenkin kautta, niin onnistunut on tulos.
  Itse kiinnität varmaan eniten huomiota hihojen yläosan leveyteen - moniko huomaisi mitään, ellet itse kertoisi;).
  Olen mielinyt tuota kirjaa itsekin, mutta taidan olla myöhäisissä hankkeissa.

  Jään mielenkiinnolla odottamaan värjäyksesi tulosta.

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.