lauantai 13. heinäkuuta 2013

Heinäkuun sukat

Viime kesänä katsoin sattumalta yhden jakson Doctor Whota ja heti olin aivan koukussa. Tänä kesänä on Doctor Whon katseleminen jatkunut ja siksi halusin neuloa Doctor Who aiheisen neuleenkin. Ravelryssa tuli tämä sukkamalli vastaan ja se vaikutti kaikista kivoimman näköiseltä Doctor Whosta inspiraationsa saaneista malleista.
Don't Blink
Tekoaika: 5-11.7.2013
Ohje: Heatherly Walkerin suunnittelemat Flesh and Stone (maksullinen ohje Ravelryssa)
Kenelle: minulle
Lanka: Hjerte Sock 4 valkoinen 40 g ja harmaa 17 g
Puikot: 2.25
Koko: n. 39
Fiilis: Kiva ja nopea pikku väliprojekti.
Linkki Ravelryn projektiin.

Nämä sukat oli samalla heinäkuun sukkahaasteen sukat, jossa toinen haaste oli käyttää jämälankoja. Nämä langat on siis jämiä. Valkoinen jäi jouluisista mysteerisukista ja harmaa pöllö-sukista. Lankaa kului yllättävän vähän. Yhteensä vain 57 g. Ja noita jämälankojakin jäi vielä vaikka kuinka paljon.
Sukkien pitsien on tarkoitettu esittävän enekeleitä. Minusta siinä onnistutaan aika hyvin, mutta sisko ei oikein osannut hahmottaa sitä. Mutta vaikka enkeleitä ei sukissa näekään, on malli silti hyvin kaunis.

Sukat on neulottu varpaasta alkaen ja kantapää on tiimalasi aivan ohjeen mukaan. Ainoa muutos taisi olla etten aloittanut luomalla silmukoita turkkilaisittain, kun en jaksanut sitä juuri silloin opetella. Käytin sitten silmukoiden luomiseen hyväksi havaittua Judy's magic cast on menetelmää. Niin ja lisäsinhän minä nuo raidat. Harmaaraita on aina puolen mallikerran pituinen (mahtuu yksi enkelirivi) ja valkoisessa on koko mallikerta (kaksi enkeliriviä). Kerrankin onnistuin aloittamaan myös kantapään niin ajoissa, että sukista tuli hyvän kokoiset eikä liian isot niin kuin usein käy, kun aloittaa varpaista. Kantapää on ihan perus tiimalasikantapää.
Tässä oli heinäkuun ensimmäiset haastesukat. Ehkä neulon heinäkuussa toisetkin sukat. Malli ja lanka olisi jo valmiina, mutta en tiedä ehdinkö aloittaa uudet sukat ennen kuin heinäkuu vaihtuu elokuuksi. Se jää nähtäväksi. Nyt on kuitenkin puikoilla jotain muuta kuin sukkia.

9 kommenttia:

 1. Ihanat! Nämä menee heti työjonoon, ihan selkeät enkelit ja erinomainen lisä mun DW-neuleisiin. :)

  VastaaPoista
 2. Mahtavasti sopivat nuo raidat tuohon pitsiin! Kopioin idean takaraivoon :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kauniit! Mulle kävi sama tänä kesänä eli koukutuin täysin Tohtoria seuraamaan. Nyt tekis mieli hankkia ne ekojen kausien boksit, vaikka mulle varmaan tuo Matt Smith pysyy ainoana oikeana Tohtorina, kun hänestä aloitin.

  VastaaPoista
 4. Ihanan seesteisen näköiset sukat! Luulin ensin, että olet käyttänyt jotain raitalankaa, niin hyvin raidat ovat väreiltään sopusoinnussa.

  VastaaPoista
 5. Täytyy todeta, että olet sukkamestari! Nämäkin sukat ovat täydelliset.

  VastaaPoista
 6. Todella nätit, kesäisen hennot sukat :)

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.