keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Etappi 5

Tour de Sock kisan viides etappi alkoi lauantaina puoli kahdelta. Heti en innostunut sukkien ulkonäöstä, mutta mielenkiinnolla aloitin sukkien neulmista, sillä siinä pääsin kokeilemaan jotain uutta. Lisäksi ajattelin tällä kierroksella kokeilla kuinka hyville sijoituksille minulla on mahdollisuuksia, jos en juuri mitään muuta tee kuin neulon.


Ophidia:
Tekoaika: 11.-13.7.2015
Ohje: Ophidia by Hypercloid Designs
Lanka: Lanitium ex Machina  Basic Sock Anduin 76 g ja Heartache 3 g 
Puikot: 2.25
Koko: Large
Fiilis: Mielenkiintoinen malli neuloa. Tykkään lopputuloksesta kovasti.
Linkki Ravelryn projektiin: Tour de Sock 2015, stage 5: Ophidia

Aloitus taas vähän myöhästyi, kun en osannut taaskaan valita sopivaa lankaa malliin. Pelkäsin alkuperäisen langan olevan liian tumma, niin ettei sukan palmikot erotu mihinkään. Lopulta kuitenkin päädyin neulomaan sillä etukäteen suunnittelemallani langalla, kun en parempaakaan ideaa keksinyt.


Uusi tekniikka vertical stranding osoittautui aika helpoksi. Aluksi tuntui, että sukassa roikkuvat neljä ylimääräistä langanpäätä menee koko ajan sotkuun, mutta aika nopeasti niiden kanssa oppi tulemaan toimeen. 


Kivaa tässä mallissa oli myös se, että kantapää ei ollut se ihan tavallinen ranskalainen. Tuo kantapää oli kiva tehdä ja helppo, kun ei tarvinnut yhtään poimia silmukoita. Lisäksi se istuu minun jalkaani tosi hyvin.


Pohjaan sai tehdä sellaista kuviota kuin itse halusi. Siinä kiiressä tuli sitten tehtyä tuollaista aaltoviivaa. Olen aika tyytyväinen siihen kuinka tuo onnistui, kun se piti ihan siinä vauhdissa suunnitella, eikä valmiita sukkia ollut siinä vaiheessa kovin monta, että olisi voinut vähän mallia ja ideoita katsoa niistä.


Sukkia neuloin siis aika tiiviisti lauantai iltapäivästä maanantai aamupäivään. Öitä en pystynyt neulomaan, sillä jo hiukan ennen puolta yötä alkoi tulla niin paljon virheitä, että totesin, että olisi parasta mennä nukkumaan. Yksi virhe sukkaan jäikin, kun huomasin sen vasta niin myöhään, etten alkanut enää purkamaan. Sijoitukseni oli lopulta 23. Olen tyytyväinen.

12 kommenttia:

 1. Hienot sukat, hyvin erottuu tuo kontrastiväri!

  VastaaPoista
 2. Hienot sukat ja hurjan nopeasti sait valmiiksi. Minäkin aika ahkerasti tein, sijoitus 46, olen tyytyväinen. Nyt jännätään mitä tulee seuraavaksi. :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kivat jalkapohjan kiemurat!

  VastaaPoista
 4. Hienot sukat. Olen nyt useammasta blogista lukenut kehuja nimenomaan tuosta kantapäästä. Onko sulle jotain nimeä tiedossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En tiedä tuon kantapään nimeä, mutta muistaakseni Tiiqun suunnittelemissa Fredrika sukissa oli samanlainen kantapää. Fredrikojen ohje on saatavissa ilmaiseksi Ravelrysta täältä http://www.ravelry.com/patterns/library/fredrika

   Poista
 5. Kauniita etappisukkia, näistä tykkään hurjasti! Sinulla on mieletön neulomisvauhti :).
  Tämä malli pitää laittaa työlistalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen itsekin aika hämmästynyt tuosta neulomisvauhdistani. Kuvittelin olevani hitaampi.

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.