lauantai 2. huhtikuuta 2016

Aragorn

Samalla kun olen neulon jotain isompaa juttua, tarvitsen myös jonkun pienemmän neuleen, jota on helppo kantaa mukana. Siihen tarkoitukseen aloitin nämä Aragorn sukat. Nämä tulivatkin neulottua kokonaan linja-autossa.


Langan ostin pari vuotta sitten. Melko pian ostohetken jälkeen päätin jo mallinkin johon tätä lankaa käyttäisin. Ajattelin, että Aragorn nimiset sukat olisivat juuri sopiva malli langalle, jonka värin nimi on haltia. Sukat ovat siis saaneet nimensä Taru Sormusten herrasta trilogiassa esiintyneeltä hahmolta.

Nämä olivatkin aika mielenkiintoiset sukat neuloa. Sukat aloitettiin hiukan erilaisella tubular cast on -tekniikalla mitä olen aiemmin kokeillut. Tubular cast on -luomistekniikalla alku saadaan putkimaiseksi. Aloitusreuna näyttää siis siltä, että alussa on pieni käänne. Aikaisemmin käyttämilläni tekniikoilla reuna on yleensä ollut hiukan kireä. Näiden sukkien ohjeessa kerrotulla tavalla reunasta tuli hyvin joustava. Täytyy pitää tämä ohje mielessä, kun seuraavan kerran käytän tubular cast on -tekniikkaa.


Kantapää oli myös hiukan tavallisuudesta poikkeava. Tykkään kuitenkin siitä, sillä se istuu hyvin jalkaani. Lisäksi se näyttää hyvältä. Erityisesti tykkään siitä kuinka palmikot jakaantuvat kantapäässä kiilan molemmille puolille.

Näitä sukkia oli mukava neuloa. Ainoa mikä hiukan ärsytti oli turhat löpinät ohjeen joukossa. Ohje on ilmestynyt ensimmäisen kerran mysteerineulontana paloissa, jollaiseen tuollainen välitarinointi sopii, mutta kokonaisessa ohjeessa ne hiukan hankaloittivat ohjeen lukemista.


Aragorn:
Tekoaika: 29.1.-30.3.2016
Ohje: Aragorn by Janneke Maat
Lanka: Louhittaren luolan Väinämöinen värissä haltia 78 g
Puikot: 2.25
Koko: Large
Fiilis: Kivat ja hyvin istuvat sukat. 
Linkki Ravelryn projektiin: Aragorn

16 kommenttia:

 1. Tosi kauniit ja käsialasi on kyllä ihailtavan tasaista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kun oikeatsilmukat neulotaan takareunasta, niin lopputulos on kyllä tavallista tasaisempaa.

   Poista
 2. Ihanat sukat, värikin on niihin täydellinen!
  Sinun sukkasi saivat minut syttymään oitis tälle mallille. Kiva ja kiitos kun kerroit myös sen erilaisesta tubular cast on -tekniikasta. Pitääpä kokeilla.

  VastaaPoista
 3. Hyvin kauniit sukat, otin itsellenikin ohjeen talteen!

  VastaaPoista
 4. Kauniit sukat siroine palmikkoineen! Ja väiskin värin nimikin on osuva tähän malliin :D

  VastaaPoista
 5. Wau, nämä ovat upeat!
  Malli on ollut jemmassa, mutta varresta aloitettavana ei ole juuri sykäyttänyt. Nyt on vaihdettava suuntaa, jotta saan itsellekin tällaiset! Kiitos tästä väriversiosta, antoi mallille aivan uuden ulottuvuuden <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva, että sukkani inspiroivat sinua.

   Poista
 6. Kauniit ja niin miun värisetkin. Todellakin nätit.

  VastaaPoista
 7. Olen aivan haltioissani sukistasi. Kantapää ja nuo pienet palmikot...aah. Väristä nyt puhumattakaan.

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.