sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Reppu Virkkurin tapaan

Mietin pääsiäisen tienoilla mitä haluaisin seuraavaksi tehdä. Selailin siinä sitten Molla Millsin Virkkuri kirjaa ja Kuutio-reppu osui silmiini. Heti tuli sellainen olo, että tuollaisen tarvitsen. Aika nopeasti päätöksen jälkeen langat olikin jo tilattu.


Virkkaaminen oli tässä se kaikista kivoin homma ja se sujuikin aika kivuttomasti. Tykkään kovasti Molla Millsin malleista ja varsinkin kaikki kirjovirkkaus kuviot ovat suosikkejani. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen malli, jonka Molla Millsin malleista tein. Ja pakko kehua ohjetta. Se oli tosi selkeä ja varsinkin kaikista viimeistely vaiheista oli paljon kuvia, joiden avulla ei missään vaiheessa tarvinnut arpoa, miten joku asia olisi tarkoitus tehdä.


Vaikka ohje olikin hyvä ja selkeä, niin viimeistelyssä kesti, Ensin piti jostain metsästää sopivaa vuorikangasta, metallirenkaita ja paksua nyöriä olkahihnoiksi. Sitten kun kaikki tarvikkeet oli hommattu piti vain kaivaa ompelukone esiin ja alkaa ompelemaan. Vaikka ompelemisesta tykkäänkin on sen aloittaminen minulla yleensä aika hidasta.


Viimeistely sujui kuitenkin lopulta aika hyvin, kunhan vain sain aloitettua. Vain vetoketjun ompelun otin muutaman kerran uusiksi. Samoin pohjan ompelu osoittautui siinä mielessä hankalaksi, etten löytänyt niin terävää neulaa, että sen olisi saanut ongelmitta kangaslenkkien  läpi. Mutta siinäkin lopulta onnistuin.


Tykkään kovasti lopputuloksesta. Tuo mallikuvio on upean näköistä ja kirjan ohjeita noudataen lopputuloksesta tuli siisti. Kyllä se kaikki vaiva ja käsinompelu kannatti, vaikka siihen aikaa menikin. Tämä ei varmasti jää ainoaksi Molla Millsin malliksi, jonka teen.


Kuutio-reppu:
Tekoaika: 6.4.-10.5.2016
Ohje: Kuutio-reppu by Molla Mills kirjasta Virkkuri: Muotoja ja pintoja
Lanka: Schachenmayr SMC Catania Grande petrooli (3391) 104 g, valkoinen (3106) 102 g, syklaami (3114) 99 g ja luumu (3128) 103 g
Koukku: 3.5 mm
Koko: 25 cm x 38 cm x 9 cm
Fiilis: Kiva reppu!
Linkki Ravelryn projektiin: Kuutio-reppu

18 kommenttia:

 1. Kaunis ja varmasti käyttökelpoinen!

  VastaaPoista
 2. Todella tyylikäs ja viimeistellyn näköinen! Itse olen myös ihastunut ko kirjan malleihin ja toteuttanutkin useita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä en kovin paljon virkkaa, niin siksi nyt vasta sain ensimmäisen työn kirjasta tehtyä, mutta se ei varmasti ole viimeinen.

   Poista
 3. Onpa hauskan näköinen reppu! Ja tosi onnistuneet värivalinnat :) Mie oon menossa Mollan kurssille kesällä opiskelemaan kirjovirkkausta oikein mestarin kanssa :D

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.