maanantai 13. helmikuuta 2017

Ystävänpäiväsukat 2017

Niin kuin moni muukin, myös minä innostuin neulomaan Niina Laitisen suunnittelemat Ystävänpäiväsukat. Niissä siis joka päivä ilmestyi uusi pätkä ohjetta Joulukaleterisukkien tapaan. Heti alkuun päätin, että uutta lankaa en näitä sukkia varten osta. Se teki pohjavärin valitsemisesta hiukan haastavaa. Lopulta päädyin vanhaan mustaan Nalleen, joka on yksi vanhimmista varastoni langoista. Sitä oli vain 110 grammaa, mutta äidiltä löytyi myös mustaa Nallea ja hän lupasi, että saan käyttää sitä, kun omani loppuu. Kuviovärejäkin otin käyttöön enemmän kuin ohjeessa oli.


Tämä oli paljon haastavampi malli kuin Joulukalenterisukat. Pitkiä sitomista vaativia langanjuoksuja oli jonkin verran. Ja lisäksi useammalla kerroksella oli mahdollisuus neuloa kolmiväristä kirjoneuletta. Aiemmin en ole sen neulomisesta pitänyt, mutta joululahjaksi sain äidiltä (yhteiseen käyttöön) langanohjaimen, jonka avulla kolmivärinen kirjoneule sujui paljon helpommin. Sen avulla sain pidettyä langat paremmin järjestyksessä. Ainoa ongelma tuon Prymin langanohjaimen kanssa oli se,että se oli minun sormeeni liian iso. Kyllä sen kanssa jotenkin neuloi, mutta taidan hommata jostain jonkun vähän pienemmän.


Joulukalenterisukissa kehuin sitä, että jokainen kuvio oli sopivan mittainen siinä mielessä, että hyvin ehdin ne aina neuloa yhden illan aikana. Näissä sukissa oli osa kuvioista niin suuria ja haastavia, että yksi ilta ei riittänyt. Mutta onneksi yleensä isomman kuvion jälkeen tuli aina pieni ja nopea kuvio, että silloin sai hyvin kirittyä kiinni. Missään vaiheessa en siis jäänyt pahasti jälkeen. Ja kyllä nuo kaikki kuviot olivat niin kauniita, että niitä oli ilo neuloa.


Ja miten kävi sen mustan Nallen kanssa. No, se loppui kesken kun olin  toisen sukan kärkikavennuksissa ja kerroksia oli jäljellä enää kolme. Ei se paljosta jäänyt kiinni, mutta muutama metri piti käyttää äidin lankaa.

Ystävänpäiväsukat 2017:


Tekoaika: 20.1.-9.2.2017
Ohje: Ystävänpäiväsukat 2017 by Niina Laitinen
Lanka: Novita Nalle musta 111 g, vaaleanpuna-valko-kirjava 20 g, syklaami (559) 20 g, Novita Nalle Aloe Vera pinkki 14 g ja Gjestal Maija lila (213) 22 g
Puikot: 3 mm
Koko: Normaali pohje
Muokkaukset: Tein ranskalaisen kantapään ja sen jälkeen kiilakavennuksia tein hiukan enemmän. Viimeisen kirjoneulekuvion jouduin jättämään pois. Kärkikavennukset tein muuten ohjeen mukaan, mutta kun silmukoita oli jäljellä 16, silmukoin kärjen umpeen.
Fiilis: Kauniita kuvioita! 
Linkki Ravelryn projektiin: Ystävänpäiväsukat 2017

10 kommenttia:

 1. Tosi kauniit! (: Oon kyllä samaa mieltä, oli haastavammat kuin Joulukalenterisukat tai vaikka viimekeväiset Kukkasukat. Mullakin jäi välillä seuraavalle päivälle, että sain molempiin sukkiin kirittyä isompia kuvioita. Lopputulos on kuitenkin vaivan arvoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lopputulos on kyllä kaiken sen vaivan arvoinen.

   Poista
 2. Komeat sukat! Ja värivalinnat jälleen just eikä melkein Lankakeijua :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Tuon värisiä lankoja varastoistani yllättäen löytyi. :D

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.