maanantai 24. huhtikuuta 2017

Sock Madness 11: Zag

Sock Madness-kisassa kaikki kierroksen aikana sukat valmiiksi saavat kisailijat saavat bonussukka-ohjeen, jolla voivat viihdyttää itseään kierroksen loppumista odotellessa. Ensimmäisen kierroksen bonussukat näyttivät mielenkiintoisilta neulottavilta, mutta en ensin aikonut niitä neuloa, sillä minulta ei edelleenkään löydy raitasukkalankoja. Ohje kuitenkin jäi kaivelemaan ja lopulta äiti lainasi minulle sopivat langat. Vastineeksi lupasin neuloa nämä sukat hänelle.


Sukat aloitettiin varpaista tavalliseen tapaan Judy's magic cast on:illa. Kärki neulottiin aina oikeaa (siis joka toinen kierros oikein, joka toinen nurin, kun neulotaan pyörönä). Kun sukan kärki oli valmis, luotiin lisää silmukoita väliaikaisella aloituksella ja alettiin neuloa sukkaa poikittain ja samalla sukan kärki liitettiin kiinni muuhun sukkaan. Ohjeessa käskettiin aloittaa jalkaterän päältä keskeltä, mutta minä siirsin saumakohdan sukan sivuun. Ensin neuloin sukan päälliosan. Sitten silmukat jaettiin kahteen osaan ja neulottiin ensin sukan pohja ainaoikein neuleella, jonka jälkeen neulottiin nilkan takaosa myös samalla tavalla ainaoikein. Sitten sukan sauma silmukoitiin kiinni. Lopuksi neulottiin kantapää.


Olin ensin hiukan epäileväinen tuosta ainaoikeasta sukan pohjasta, Mutta aika pian huomasin, ettei se tuntunut ollenkaan pahalta jalan alla. Se oli myös tarpeen sillä, jos pohjan olisi tehnyt sileällä neuleella, olisi sukasta olisi tullut aivan liian löysä. On se nytkin hiukan löysä, mutta ei häiritsevän paljon.


Näistä tuli hauskan näköiset  sukat ja oli mukava neuloa sukat vaihteeksi hiukan eri tavalla. Ja äitikin tykkäsi.

Zag:

Tekoaika: 30.3.-11.4.2017
Ohje: Zag by Studio 310 Dye Works
Lanka: DROPS Fabel väreissä kuninkaan sininen (108) 29 g ja laventeli print 54 g
Puikot: 2.25 mm
Muokkaukset: Siirsin sukkien sauman sivuun.
Fiilis: Hauskat sukat!
Linkki Ravelryn projektiin: SM11, round 1, bonus: Zag

6 kommenttia:

  1. Taas yhdet jännät sukat. (: Kaikkee ne keksii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Mielenkiinnolla odotan mitä on vuorossa seuraavaksi.

      Poista
  2. On kyllä mielenkiintoinen sukkamalli!

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä sitä tällaisia viitsii tehdä, kun tällasten neulominen on minusta niin kivaa.

      Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.