lauantai 13. tammikuuta 2018

Sukka-Finlandia: Andante festivo

Sukka-Finlandiaan ilmoittautuessani päätin, että neulon vain kivat mallit. Tähän mennessä ei ole ollut ongelmia päättää neulonko sukat vai en. Kaikki mallit ovat olleet niin ihania, etten ole pystynyt niitä vastustamaan. Ne ovat pesseet mennen tullen kansainvälisten kisojen mallit. Tämä kolmannen etapin malli on kyllä suosikkini tähän mennessä.


Andante festivo mallissa on kaikkea mistä tykkään. On kauniita kierretyistä silmukoista muodostuvia palmikkokuvioita ja varressa kiva kirjoneuleraita (jossa on vielä helmiä!). Palmikkokuviota sai vielä jatkaa ihan kärkeen asti, joka tekee näistä sukista erityisen hienot. Vaikka näiden sukkien suunnittelija Anna Mäkilä oli kisan suunnittelijoista vähiten tunnettu, on hän silti onnistunut suunnittelemaan todella kauniin ja loppuun asti mietityn kokonaisuuden. Ja ohjekin oli hyvin kirjoitettu.


Toki malli oli aika työläs ja mallineulettakin piti aika kauan seurata ohjeesta ennen kuin sen oppi. Minä vielä neuloin varresta ohjetta pitemmän ja jalkateräänkin jouduin tuttuun tapaan neulomaan enemmän kerroksia. Kärkikavennukset sain onnistumaan hienosti, vaikka aloittamani kohta ei ihan ykkösvaihtoehtoni ollut. Mutta pakko ne oli aloittaa tuossa kohdassa, että sain omaan jalkaani sopivat sukat. Nämä kun haluan pitää ihan itselläni.


Sukkien neulomisessa meni reilu viikko: aloitin lauantaina ja sukat valmistuivat viikon päästä maanantaina. Tai no silloin päättelin  vain langanpäät, kun en sitä jaksanut enää sunnuntai-iltana tehdä. Tällä etapilla sijoitukseni oli 101. Eli suurin piirtein sama kuin edellisilläkin etapeilla.


Tykkään näistä sukista kovasti. Ne ovat hieno aloitus käsityövuodelle 2018.

Andante festivo:

Tekoaika: 30.12.2017-8.1.2018
Ohje: Andante festivo by Anna Mäkilä
Lanka: Filcolana Arwetta Classic violetti (268) 71 g ja syreeni (267) 4 g
Puikot: 2.25 mm
Koko: L
Fiilis: Nämä ovat niin kauniit!
Linkki Ravelryn projektiin: Sukka-Finlandia, etappi 3: Andante Festivo

8 kommenttia:

 1. Ihanat! Värit ja mallit toimii kauniisti yhteen. :) Mieki alotin nää (pienin koko ilman helmiä) mutta saa nyt nähdä, teenkö loppuun vai en. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pipo-otus! Nämä langat ostaessani suunnittelin neulovani niitä samaan sukkaan ja tähän malliin ne tosiaan sopivat hienosti. Tsemppiä sinulle sukkien kanssa, mitä sitten päätätkin niiden kanssa tehdä.

   Poista
 2. Sievät sukkaset, ja tosi kaunis sinivioletti sävy langassa!

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.