lauantai 11. elokuuta 2018

Kesähattu

Minä en ole oikein koskaan osannut kesäisin pitää minkäänlaisia päähineitä. Tuntuu, että ne päässä tulee aina kuuma. Tietenkin tiedän, että jokin hattu olisi hyvä suojaamaan auringolta. Äitini on tänä kesänä virkannut lierihattua Novitan ohjeella. Minä sovitin sitä ja totesin, että tämähän on aika kiva. Kun lankavarastostani vielä löytyi hattuun sopivaa lankaa, päätin virkata itsellenikin samanlaisen.Lankana käytin lilaa Novitan Kotiväkeä, jota löysin varastostani kaksi kerää. Kerät olivat hiukan eri sävyisiä eli luultavasti eri värierää. Koska edes isompi kerä ei yksistään olisi riittänyt koko hattuun, päätin päänlaen kukan jälkeen vaihtaa kerää aina kerroksen välein. Vain pitsikuviossa virkkasin kaksi kerrosta peräkkäin samalla langalla, että raidoitus jatkui samanlaisena koko hatun ajan. Ja hyvin toimi. Raidoitus toi kivaa elävyyttä hattuun. Ja molemmat kerät riittivät niin, että pienempi kerä loppui juuri, kun hattu valmistui.


Hattu onnistui muutenkin paremmin kuin odotin. Hatun lieri ei lerpata, niin kuin vähän pelkäsin etukäteen, vaan se pitää suhteellisen hyvin muotonsa. Hatusta tuli myös juuri sopivan kokoinen. Vain aika näyttää pääsekö hattu oikeasti käyttöön, vaan unohtuuko se johonkin kaapinperälle muiden tekemieni kesähattujen seuraan.


Kesähattu:

Tekoaika: 24.-28.7.2018
Ohje: Virkattu lierihattu by Minna Metsänen, ohje Novitan lahjalehdessä (2016) ja novitaknits-sivustolla
Lanka: Novita Kotiväki lila 75 g
Virkkuukoukku: 2,5 mm
Linkki Ravelryn projektiin: Summer hat

10 kommenttia:

 1. Onpa tosi kiva hattu! Täytyypä ottaa omallekin listalle, jos vaikka ensi kesänä tarvitsisi. Lierihatun hommasin täksi kesäksi ihan kaupasta, sekin on tosi kiva, mutta vaihteluhan virkistää. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti vaihtelu virkistää. Toivottavasti tälle tosiaan löytyy ensi kesänäkin käyttöä.

   Poista
 2. Tuo on ihanan värinen! Itse virkkasin 7 hattua samalla ohjeella kesällä 2016.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vau, 7 hattua. En minä vain jaksaisi tehdä niin montaa samalla ohjeella. Vaikka kyllähän tämä mukava ohje oli.

   Poista
 3. Kauniin hempeän värinen ja kiva elävä pinta :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis hattu. Minäkään en oiken osaa pitää hattuja. Talvellakin on ihme huivi- ja pantaviritelmiä päässä, mutta pipo, hatusta nyt puhumattakaan, todella harvoin.
  Nyt kesällä mietin, että joku päähine olisi hyvä olla, kun helleaurinko paistoi niin tuikeasti. Ehkäpä kokeilen tuota ensi kesäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla taas ei ole koskaan ollut ongelmia pipojen kanssa. Olen varmaan ensimmäisiä ihmisiä, jotka syksyllä vetävät pipon päähän ja keväällä viimeisiä jotka siitä luopuvat. Muuten korvat paleltuu.

   Poista
 5. Kivan oloinen kesäpäähine. Sen lierin pienen lerpattamisenhan voi halutessaan kokeilla välttää kokonaan tärkkäämällä lieri sokeriliemellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo tuo sokerivedellä tärkkääminen on tietenkin yksi vaihtoehto. Täytyy nyt ensin vähän testata alkaako tuo pieni lerpattaminen ärsyttämään käyössä.

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.