lauantai 15. kesäkuuta 2019

Vieno

Minulla oli ilo ja kunnia päästä testineulomaan Anna Johannan uutta mekko ohjetta, Vienoa. Ihastuin malliin heti, kun Anna Johanna sitä ensimmäisen kerran Instagramissa esitteli ja jäin odottelemaan testineule kutsua. Kun se tuli olin heti ilmoittautumassa ja pääsin mukaan.


Langan valinta aiheutti hiukan pohdintaa. Toisaalta haaveilin neulovani mekon jostain kotimaisesta käsinvärjätystä langasta, mutta toisaalta haaveilin myös käyttäväni jotain lankaa, joka sisältää silkkiä, niin kuin mallikappaleessa. Lopulta pihiys voitti ja päädyin unohtamaan käsinvärjätyn langan. Niinpä tilasin Titityystä De Rerum Naturan Albertinea, jossa on merinon kaverina 10 % silkkiä. Lanka oli oikein miellyttävää neuloa ja olen tyytyväinen, että päädyin siihen.


Vieno on ylhäältä alas neulottu mekko, jonka kaarrokkeessa on kaksivärisellä patentilla neulottu kuvio. Sen neulominen oli koko mekon mielenkiintoisin kohta. Enimmäkseen mekko oli vain sileää oikeaa. Helmassa sentään oli hiukan haastavuutta, kun sinne neulottiin kirjoneuletta. Mutta se ei ollutkaan aivan tavallista kirjoneuletta, vaan siinä jokainen kuviovärin silmukka neulottiin nurin. Aika tarkkana sai olla, että muisti tehdä oikeanlaisen silmukan oikealla värillä. Mutta lopputulos on kyllä kaiken sen vaivan arvoinen.


Tykkään tästä mekosta tosi paljon. Hiukan liian lämmin se oli, kun se hellepäivänä kuvattiin, mutta uskon, että viimeistään syksyllä se saa paljon käyttöä.

Vieno:

Tekoaika: 17.4.-3.6.2019
Ohje: Vieno by Anna Johanna 
Lanka: De Rerum Natura Albertine väreissä Cr Puscule 395 g ja Tutu 45 g
Puikot: 4 mm
Koko: M1
Linkki Ravelryn projektiin: Testknit: Vieno

4 kommenttia:

  1. Kaunis mekko! Pitäisiköhän tehdä joskus itselleni paita versio, kun nuita mekkoja tuppaan käyttämään niin harvoin... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Venla! Tämä olisi varmasti nätti paitanakin. Itsekään en kovin usein mekkoa käytä, mutta ehkä sitä pitää vain harjoitella tämän kanssa.

      Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.