lauantai 1. helmikuuta 2020

Sukka-Finlandia 2020: Valse Triste

Sukka-Finlandia on jo edennyt kisan puoliväliin. Kolmas etappi alkoi sunnuntaina 26. tammikuuta kello 10. Etukäteen tiedettiin, että sukkiin tarvittaisiin neljää eri väriä lankaa ja helmiä. Arvasin ihan oikein, että tällä etapilla neulotaan Anna Mäkilän suunnittelemat sukat.


En ihan heti innostunut kauheasti mallista luultavasti mallisukat värien takia. Ne kun eivät olleet oikein minun väriset. Kun aloin neuloa sukkia omilla värivalinnoillani, joista kaksi vaihdoin mallin nähtyäni, alkoi malli miellyttää enemmän silmää. Loppujen lopuksi olin sitä mieltä, että tämä oli oikein kaunis malli.


Sukka on täynnä kauniita yksityiskohtia. Sukka alkaa kääntöreunalla, jonka jälkeen alkaa kirjoneule kuvio, jonka yläreunassa on koristeena myös helmiä. Kirjoneuleen jälkeen alkaa mallineule, jossa neulotaan kahden silmukan palmikoita. Ne taitavat olla kisan teema tänä vuonna, sillä niitä on ollut jokaisessa kisasukassa tähän mennessä lämmittelysukkia lukuunottamatta. Kantapään nimeä en tiedä, mutta se on suosikkini, jossa ensin lisätään silmukoita ja sitten käännetään kantapää. Viimeinen mielenkiintoinen yksityiskohta on kärkikavennukset, jotka tehtiin mielenkiintoisesti vähän lomittain.


Monella oli ongelmia tämän sukan koon kanssa. Aika monella taisi tulla minimivaatimuksilla sukista liian suuri. Minulla ei onneksi sitä ongelmaa ollut. Päinvastoin sain minimivaatimuksilla itselleni sopivat sukat. Ne ovat ehkä aavistuksen löysät, mutta kuitenkin ihan pidettävät.


Ohje saatiin siis sunnuntaina ja minä sain sukkani valmiiksi tiistai-iltana. Sijoitukseni oli tällä etapilla 35, johon olen erittäin tyytyväinen. En uskonut sijoittuvani tällä etapilla noin hyvin, kun maanantaina ja tiistaina täytyi tehdä muutakin kuin neuloa. Saapa nähdä pystynkö yhtä hyvään suoritukseen vielä seuraavallakin etapilla.


Valse Triste:

Tekoaika: 26.-28.1.2020
Ohje: Valse Triste by Anna Mäkilä
Lanka: Novita Venla vaaleanpunainen 53 g, pinkki 1 g, Lanitium ex Machina Perussukka värissä Battleship 6 g ja Regia 4-fädig valkoinen 19 g
Puikot: 2.25 mm
Linkki Ravelryn projektiin: Sukka-Finlandia 2020: Valse triste

8 kommenttia:

 1. Kauniit! Mulla on tulossa aika lailla samoissa väreissä sukat luovaan sarjaan, just tuo vaaleanpunainen Venla, tummanharmaa Venla ja pinkki sekä valkoinen Roosa nauha -lanka. ;) Mä tykkäsin mallista heti kovasti, mutta neulonnan aloittaminen vähän viivästyi, kun en heti hoksannut, että luova kategoria olikin olemassa tällä etapilla. Mutta kiva päästä neulomaan sittenkin, mulla kun ei niitä helmiä oo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pipo-otus! Näinkin Instagramissa kuvan sinun sukanalusta ja värit oli tosiaan aika samat. Kiva kyllä oli, kun juuri tällä etapilla oli luova sarja, niin pääsit sinäkin näitä neulomaan.

   Poista
 2. Vaaleissa sukissa palmikot pääsevät paremmin esiin. Malli on kaunis ja aika sinun tyylisesikin näillä värivalinnoilla :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ricchhan! Joo nämä on kyllä minun väriset sukat.

   Poista
 3. Kyllä se on oikein silmälle ilo tulla sun blogia kurkkaamaan kun aina on niin kaunista sukka ym. Minä en ole ehtinyt ensimmäistäkään sukka tähän koitokseen vielä neuloa mutta kannatuksen vuoksi osallistunut joka vuosi. Onhan ne tallessa nuo ohjeet että teen sitten omalla ajallani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirena! Tässä kisassa on kyllä niin kivat ohjeet, että pelkästään ne ovat kisan hinnan arvoisia.

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.