lauantai 7. maaliskuuta 2020

Sukka-Finlandia 2020: Päivä Provencessa

Sukka-Finlandian kuudes ja viimeinen etappi alkoi viime viikon perjantaina kello 4 iltapäivällä. Tällä kertaa luvassa oli kirjoneuletta ja myös minulle uutta tekniikkaa roosimista.


En oikein tiedä mitä mieltä olen noista sukista. Kirjoneule sukissa on kivan näköistä ja myös nuo roositut kukat itsessään ovat ihan kivoja, mutta kun ne yhdistää tuntuu, että se on vähän liikaa. Kokonaisuus on hiukan sekavan oloinen. Osaltaan siihen voi vaikuttaa se, että minulla on noissa kirjoneuleen väreissä niin suuri kontrasti. Pienemmällä kontrastilla kokonaisuus olisi varmaan rauhallisempi ja roositut kukat olisivat päässeet paremmin oikeuksiinsa. Mutta koska minulla ei oikein ollut vaihtoehtoja lankojen suhteen, niin näillä täytyi mennä.


Positiivista näissä sukissa oli, että olen halunnut kokeilla tuota roosimista. Nyt pääsin sitä siis kokeilemaan. Roosimisessa siis kaikessa yksinkertaisuudessaan muodostetaan kuvioita neuloessa tuoden oikealle puolelle lankalenkkejä. Harjoitusta ehdottomasti kaipasinkin sillä kovin siistin näköisiä nuo minun kukkani eivät ole. Lenkit olisi varmaan voinut jättää vieläkin tiukemmalle. Minä tein tuon roosimisen yksinkertaisella langalla, kun ajattelin alun perusteella sen toimivan ihan hyvin. Myöhemmin tulin kuitenkin katumapäälle ja sukkien valmistuttua lisäsin neulan avulla kuvioihin toisen langan. Nyt kukat näyttävät vähän paremmalta.


Vaikka nämä sukat eivät suosikikseni nousseetkaan niin sukkien neulominen sujui nopeasti. Nämä taisivat valmistua kaikista nopeiten tämän kisan sukista. Valmista tuli sunnuntaina aamupäivästä. Tällä etapilla sijoitun myös ennätyshyvin, kun olin 27. nopein. Tähän sijoitukseen oli hyvä päättää tämä kisa. Kirjoittelen vielä myöhemmin koosteen koko kisasta.


Päivä Provencessa: 

Tekoaika: 28.2.-1.3.2020
Malli: Päivä Provencessa by Soile Pyhänniska
Lanka: Filcolana Arwetta valkoinen 45 g, Louhittaren luolan Väinämöinen värissä munakoiso 29 g ja Teetee Tundra aniliini 4 g
Puikot: 2.25 mm
Linkki Ravelryn projektiin: Sukka-Finlandia 2020: Päivä Provencessa

1 kommentti:

  1. So nice post :) I follow you #169 , follow back?

    https://bubasworld.blogspot.com/

    VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.