keskiviikko 13. tammikuuta 2021

Hilla-pusero

Tässä viimeinen vuonna 2020 valmistunut neule, Hilla-pusero. Kuten aina tulen aina vähän jäljessä kaikissa hitti-jutuissa ja nyt vasta sain neulottua ensimmäisen fade-juttuni. Olen kuitenkin jo pitkään haaveillut neulovani fade-puseron, mutta ongelmaksi muodostui löytää minua miellyttävä ohje (yksinkertaiset sileää neuletta olevat puserot eivät innostaneet) ja lanka, jonka väreistä saisi kivan faden.

Ihastuin tähän Hilla-puseroon heti kun sen ohje julkaistiin. Se vaikutti olevan se ohje, jota olin odottanut. Hihojen palmikot olivat se juttu, miksi tämä malli päätyi puikoilleni. Langat Hillaan löytyivät vuonna 2019 Oulun kädentaito messuilta. Vuotta myöhemmin sain viimein silmukat luotua puseroa varten. Vähän jännitin ennen aloittamista miten valitsemani värit toimivat yhteen, mutta heti mallitilkussa huomasin, että ne sulautuivat yhteen oikein hyvin, jopa paremmin kuin odotin. 

Puseron neulominen oli yllättävän mukavaa. Suurimmat ongelmat olivat hihojen kanssa. Ensinnäkin palmikoita aloitettiin vähän tuolla olkapäällä ja sitten siirryttiin neulomaan vartaloa (ja välillä neuloin joululahjatkin). Kun sitten palasin neulomaan hihoja kuvittelin muistavani kuinka palmikot neulottiin, mutta väärinhän se meni ja jouduin vähän purkamaan. Onneksi vähän matkaa hihoja neulottuani palmikoiden opin palmikoiden kaavion ulkoa. Toinen ongelma oli hihojen leveys. Jouduin vähän säätämään, että sain hihoista tarpeeksi leveät käsivarsilleni.

Puserosta tuli juuri niin ihana kuin kuvittelinkin. Ainoa harmi on juuri tällä hetkellä, että se on liian ohut näille pakkasille. Mutta eiköhän nämä pakkaset pian hellitä ja voin ottaa puseron käyttöön.

Hilla-pusero

Ohje: Hilla by Anna Johanna
Tekniikka: neulominen
Koko:
Puikot: 3.5 mm
Lanka: Louhittaren luolan Väinämöinen väreissä Ärjy 73 g, Orkidea 69 g, Magenta 61 g ja tumman violetti Eiku 82 g
Tekoaika: 14.10.-31.12.2020

2 kommenttia:

  1. Värinvaihto soljuu ihanasti ja värit ovat ihan siun oloiset :D Kaunis paita!

    VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.