tiistai 7. kesäkuuta 2022

Tribute-sukat

 Tämän kevään teemana on minulla näköjään neuloa vanhempia sukkamalleja. Tällä kertaa neuloin Tribute-sukat. Niiden ohje on julkaistu vuonna 2010 ja jonooni olen ne lisännyt kymmenen vuotta sitten. 


 
 Sukkien alkuun neulottiin nirkkoreunus. Ohjeessa taitteen pituus oli noin yksi tuuma, mutta minä neuloin sen lyhemmäksi. Ennen ja jälkeen taitekerroksen neuloin 6 krs sileää. Sitten aloitettiin pitsineule. Muuten näissä sukissa ei ollutkaan mitään erikoista. Kantapää on ranskalainen ja kärjessä leveä nauhakavennus. En tehnyt muita muokkauksiakaan taitteen leveyden lyhentämisen lisäksi. Kantalapun reunoihinkin neuloin ainaoikeaa ohjeen neuvomalla tavalla toisessa reunassa neulomalla nurin ja toisessa oikein, vaikka hiukan harkitsin neulovani molemmissa reunoissa oikein.

 
Tykkään kovasti näiden sukkien pitsistä. Jopa niin paljon, että sukkia neuloessani minulla oli päällä takki, jossa on samaa pitsiä. Näköjään siitä takista on kuva myös tuolla blogin nimi bannerissa. Pitsissä kavennuksia ja langankiertoja tehtiin joka kerroksella, mutta pitsi oli niin looginen, että sen oppi ulkoa nopeasti. Ainoastaan kerroksilla, joilla pitsineuleen osiot vaihtoivat paikkaa, piti olla tarkkana, että kuviot kohdistuivat oikein. Sen takia jouduinkin aluksi purkamaan jonkin verran, kun kohdistus oli ensimmäisillä yrityksillä pielessä, enkä sitä heti huomannut.

Taas neuloin valkoiset sukat. Ohjeen sukatkin oli neulottu valkoisesta langasta ja jotenkin en osannut nähdä näitä sukkia minkään muun värisinä. Joten valkoiset niistä tuli. Ja juuri niin kauniit kuin odotinkin. 

Tribute-sukat

Malli: Tribute by Brenda Patipa Knittystä Spring+Summer 2010
Koko: M
Lanka: Filcolana Arwetta värissä snow white (100) 66 g
Puikot: 2.25 mm
Linkki Ravelryn projektiin: Tribute

2 kommenttia:

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.