sunnuntai 2. lokakuuta 2022

Joggersit

Tänä vuonna on minulta tähän mennessä valmistunut vain neuleita. Mutta nyt sain valmiiksi jotain ommeltua, collegehousut!

Joggerisit edestä

Nämä housut olivatkin vähän pitkällisempi projekti. Ihastuin näiden joggersien malliin heti kun ne näin, siis tammikuussa 2020. Collegekankaan housuja varten tilasin kevään aikana. Kaavat piirsin ja ompelun aloitin touko-kesäkuussa. Kovin pitkälle en kuitenkaan ompelun kanssa päässyt. Ehdin kiinnittää vain taskut ja tehdä housujen sisäsaumaan rypytykset, mutta sivusaumoja ommellessa saumuri meni rikki. Niinpä näiden housujen ompelu jäi tauolle kahdeksi vuodeksi.

Joggersit takaa

Nyt tämän vuoden elokuussa toteutin pitkäaikaisen haaveeni ja ostin uuden ompelukoneen. Vanha koneeni oli halpa markettikone, jossa ei ollut paljon ompeleita ja en saanut sillä esimerkiksi kaksoisneulaa toimimaan ollenkaan. Se kuitenkin palveli minua muuten hyvin noin 20 vuotta. Nyt ostin uuden Pfaff quilt ambition 630 -koneen. Olihan se kalliimpi kuin etukäteen suunnittelin ostavani, mutta ajattelin, että jospa se innostaisi minua ompelemaan enemmän. Ja innostihan se minut ainakin ompelemaan nämä collegehousut valmiiksi.

Uudella ompelukoneella ompelinkin housut loppuun aika kivuttomasti. Vain kaksoisneulalla ompelu tuotti vähän ongelmia. Sitä pitää harjoitella vielä lisää.

Lähikuva Joggersien lahkeista

Nämä housut ovat muuten ihan perus kuminauhavyötäröiset collegehousut, mutta etukappaleen lahje leikattiin kaareutumaan sivulle. Kaaren kohdalta sisäsaumassa lahje rypytettiin. Se olikin se syy, miksi ihastuin näihin housuihin. Sen verran mallia muokkasin, että leikkasin lahkeensuun kaitaleen sen verran isommaksi, että lahkeesta tuli suora ja hiukan alkuperäistä pidempi. Ja tottakai näistä housuista löytyy sivusaumoista taskut.

Hiukan jännitti tulisiko housuista sopivat, kun olin kappaleet kuitenkin leikannut jo kaksi vuotta sitten, enkä enää edes muistanut minkä koon olin valinnut. Mutta turhaan huolehdin, housuista tuli juuri sopivan kokoiset. Noiden rypytysten takia housut eivät aivan kitkatta sujahda jalkaan, mutta jaloissa housut tuntuvat tosi mukavilta. Eli olen oikein tyytyväinen lopputulokseen. Ja ompeluinnostus jatkuu, tilasin jo soft shelliä takin ompelua varten.

Joggersit sivusta.

Joggersit

Ohje: Joggersit by Teija Kolehmainen, Suuri Käsityö-lehti 1/2020
Koko: 42 tai 44 (en muista enää kumman valitsin)
Kangas: harmaa college Eurokankaasta
Tekoaika: 28.5.2020-22.9.2022

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.