perjantai 19. toukokuuta 2023

Dither

Sukkalaatikkohaasteen huhtikuun haasteena oli neuloa sukat jämälangasta. Ajattelin ensin, että Arpaonni-sukat sopisivat hyvin huhtikuun haastesukiksi. Mutta tuo haaste oli kuitenkin niin kiva ja jämälankoja riittää, joten päätin neuloa erikseen vielä huhtikuun haastesukat. Malliksi valitsin General Hogbufferin Ditherin. Ohje löytyi ilmaiseksi Ravelrysta.

Ensimmäisenä haasteena oli valita langat. Halusin nimittäin valita langat, jotka riittäisivät sukkiin, mutta niitä ei jäisi kovin paljon yli. Ja toki värien pitäisi sopia yhteen. Siispä tarkastelin Ravelrysta valmistuneiden Dither-sukkien lankojen kulutusta ja niiden tietojen perusteella valitsin langoiksi ikivanhan Dropsin Fabelin pinkkinä, Kettu Yarnsin Everyday Sockia värissä dusty rose ja Arwettaa värissä boysenmarja.

Dither sukat ovat aika perussukat. Varressa neulottiin ensin joustinneuletta ja sitten kirjoneulekaavio, jonka aikana pinkki lanka vaihtui vaaleanpunaiseksi. Sitten neulottiin vaaleanpunaisella ranskalainen kantapää. Kantapään jälkeen neuloin muutaman kerroksen ihan sileää, ennen kuin aloitin uudestaan kirjoneulekaavion. Tällä kertaa kaavion aikana väri vaihtui vaaleanpunaisesta tumman punaiseksi. Tarkkaan vielä mittasin kuinka pitkä kaavion mukaan neulottu alue oli varressa, että kaavion jälkeen pääsisin pian kärjen kavennuksiin. Onnistuin täydellisesti niin, että heti kaavion jälkeen pääsin neulomaan kärkikavennuksia. Kärkikavennukset tehtiin vähän erilailla kuin yleensä teen. Näissä kavennukset tehtiin samoissa paikoissa kuin leveässä nauhakavennuksessa, mutta kavennukset tehtiin ensin joka 4. kerros kerran, joka 3. kerros kahdesti, joka 2. kerros kolmasti ja sen jälkeen joka kerros, kunnes silmukoita oli riittävän vähän silmukointia varten. Hyvin istuvat sukat tuli tälläkin tavalla.

Entäs se langankulutus. No Fabelin kanssa onnistuin erinomaisesti. Sen riittämistä sain vähän jännittää, mutta lopulta sitä jäi yli pari grammaa. Kettu Yarnsia ja Arwettaa jäi reilummin, molempia 7 grammaa. Ihan hyvin siis onnistuin lankojen valinnassa.

Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Sukista tuli kivan näköiset ja sain sopivasti kulutettua jämälankojani vähemmäksi. Kannatti neuloa nämäkin sukat, varsinkin kun niiden neulominenkin oli kivaa.

Dither

Ohje: Dither by General Hogbuffer
Koko: n. 39
Lanka: Drops Fabel pinkki (109) 21 g, Kettu Yarns Everyday Sock värissä dusty rose 40 g ja Filcolana Arwetta boysenmarja (807) 21 g
Puikot: 2.25 mm
Tekniikka: neulominen
Kategoria: sukat
Tekoaika: 23.4.-13.5.2023
Linkki Ravelryn projektiin: lankakeiju's Dither

4 kommenttia:

  1. Tosi hienot sukat olet neulonut.

    VastaaPoista
  2. Jännät värinvaihdot :) Aluksi luulin, että olit käyttänyt viittä eri lankaa, mutta se olikin vain optinen harha kun oli niin yhteensointuvia lankoja. Mainiota työtä :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ricchan! Kyllä tuo optinen harha on osaksi tämän nerokkaan mallin ansiota. Se sekoittaa tosi hauskasti eri värit keskenään.

      Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.