maanantai 26. helmikuuta 2024

Kissanpesä

Viime syksynä menin yksi viikonloppu vanhemmilleni kylään ja unohdin ottaa käsityön mukaan. Enhän minä koko viikonloppua osannut olla tekemättä mitään, joten päätin aloittaa virkkaamaan vanhempien kissalle pesää, joka on ollut jo pitkään suunnitelmissa. Äidiltä löytyi ruskeaa trikookudetta ylimääräisenä ja häneltä sain myös virkkuukoukkua lainaan. Kude taisi olla hiukan paksumpaa kuin ohjeessa käytetty, mutta ei se mitään. Laku-kissa, jolle koria tein, on myös aika isokokoinen.

Kori eteni nopeasti aina silloin, kun ehdin sitä virkkaamaan eli lähinnä silloin, kun olin vanhemmillani kylässä. Toinen hidastava tekijä oli kuteen riittävyys ja lopulta se loppuikin kesken. Äidiltä löytyi paksumpaa ja vaaleamman väristä kudetta, jonka äiti leikkasi puoliksi, että sain korin tehtyä valmiiksi sillä. Aluksi värin vaihtuminen kesken vähän häiritsi, mutta ei se valmiissa työssä paljon häiritse. Varsinkin, kun virkkasin viimeisen piilosilmukka kerroksen korin suulle alkuperäisellä tummemmalla värillä (kun se vaaleamman värinen kudekin loppui kesken). Ohjeessa olisi korin päälle virkattu vielä kantokahva, mutta minä jätin sen pois.

Minulla oli tekovaiheessa vähän epäilyksiä onnistuuko kori, mutta olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen. Laku-kissa kävi kerran tekovaiheessa koemakaamassa korin ja on se hiukan osoittanut kiinnostusta valmista koriakin kohtaan. Ainakin sieltä on hyvä vaania, jos joku heittelee jotakin. Aika näyttää, kuinka paljon Laku siellä viihtyy. Alla kuvatodiste, että Laku on korissa ollut sisällä. Itseäni toki kuvassa häiritsee, että kerroksen vaihtumiskohta ei ole pohjassa. Ehkä olisi sittenkin pitänyt virkata se kantokahva?

Kissanpesä

Ohje: Kissanpesä by Shizukoudo Lankavan nettisivuilta
Koko: L
Lanka: Trikookude
Koukku: 9 mm
Tekniikka: virkkaaminen
Kategoria: sisustus
Tekoaika: 27.10.2023.-3.2.2024
Linkki Ravelryn projektiin: lankakeiju's Kissan pesä

1 kommentti:

  1. Kiitos 💖 Ihan kiva tuli ja kisukin tykkää. On tosi hienoa, että osaat tehdä itse kaikenlaista. Ei tarvitse ostaa aina kaikkea valmiina kaupasta. Aurinkoista kevättä 🌷🤗🌷

    VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.