lauantai 30. kesäkuuta 2012

Kesäkuun pitsijakku

Huomenna alkaa jo heinäkuu. Mihin se kesäkuu taas hurahti. Tuntuu etten ole saanut kesäkuussakaan taas mitään aikaan. Muuta kuin tämän pitsijakun.

Tekoaika: 1-28.6.2012
Ohje: Kauneimmat käsityöt 3/2012 malli 3
Kenelle: minulle
Lanka: Hjertegarn Blend Bamboo violetti 369 g
Puikot: 3.5 ja virkkuukoukku 3
Koko: 36/38
Fiilis: Tätä oli tosi kiva tehdä ja lopputulos on juuri sellainen kuin halusinkin.

 Tänä kesänä ei ole ollut vielä kovin lämmintä ja minulla on ollut ongelmana, ettei ole pitkähihaisia jakkuja ja puseroita, jotka eivät ole liian kuumia. Villapuseroita on kaappi täynnä, mutta puuvillaisia neuleita ei ole kovin paljon. Tämä jakku tuli siis tarpeeseen. Ohje oli myös Kauneimpien käsitöiden ohjeeksi oikein hyvä, kun monesti niistä puuttuu esimerkiksi tiheys ja kuva joista saisi selville mihin mittoihin kappaleet pitäisi pingottaa. Tämä mallihan aloitettiin pääntieltä ja neulottiin alaspäin täysin saumattomana. Ohjetta muokkasin mieleisemmäksi avartamalla pääntietä.

Tästä oli tarkoitus ottaa mahdollisimman kauniita kuvia, mutta juuri kun menimme ulos kuvaamaan tätä niin sadekuuro osui kohdalle. Eli otettiin vain äkkiä muutama kuva ja sitten äkkiä sisälle. Mutta kyllä kai näistä selvää saa. Pari päättelemättä jäänyttä langanpäätä huomasin samalla. Parempi, että löytyi nyt eikä myöhemmin.

Nyt sitten taas neulotaan sukkia. Puikoilla on Novitan sukkalehdestä malli s. Pitkät pitsisukat. Toivottavasti niiden neulomisessa ei mene koko heinäkuuta.

10 kommenttia:

 1. Ihanan herkän oloinen ja kaunis neuletakki.

  VastaaPoista
 2. Onpa upea takki. Samaa mallia katselin itselleni eilen illalla.

  VastaaPoista
 3. Voi kun on kaunis jakku! Tänä kesänä on kyllä sadellut paljon, käsitöiden kuvaaaminen on ollut hankalaa ulkona. Toivottavasti saadaan vielä helteistä nauttia.

  VastaaPoista
 4. Tuo on niin kaunis! Itsekin ihailin sitä lehdestä ja tutkin ohjetta. :)

  VastaaPoista
 5. Vai et saanut oikein mitään aikaiseksi... :D

  Kaunis jakku on, istuu todella nätisti!

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.