lauantai 11. toukokuuta 2013

Epäsymmetristä

Kun uusin Novita ilmestyi pääsiäisen tienoilla, ihastuin saman tien siellä yhteen malliin. Se jakku ei ollut kovin monimutkainen, mutta silti se kiehtoi. Ja sen tekemällä pääsisin kokeilemaan Novitan uusia lankoja Bambua ja Kastetta.


Takaapäin jakku ei ole mitenkään erikoisen näköinen. Ihan vain sileää neuletta.


Vasemmassa etukappaleessa on aika yksinkertaista, mutta kuitenkin kaunista pitsineuletta. Ja vasen hiha on ihan vain sileää neuletta.


Oikea etukappale on taas ihan sileää, mutta helmassa on koristuksena kukka. Sen virkkasin suoraan helmaan toisin kuin ohjeessa, missä käskettiin virkata kukka erikseen ja ommella se sitten helmaan. Oikeassa hihassa on samaa pitsineuletta kuin vasemmassa etukappaleessa.

Tekoaika: 26.4-9.5.2013
Ohje: 49. Naisen neulejakku Novita kesä 2013-lehdestä (suunnittelija Lucia Biskupska)
Kenelle: minulle
Lanka: Novita Bambu (uusi) vadelma 306 g ja Novita Kaste valkoinen 37 g
Puikot: 4
Koko: M
Fiilis: Ihan kiva jakku ja nopea tekoinen.

Ohjetta muokkasin melko paljon. En käyttänyt Puro Batikia niin kuin ohjeessa ja jokaisen kappaleen aloitin kolmella kerroksella aina oikeaa. Vyötärö muotoiluja tein myös. Tarkemmin muokkauksistani kirjoitin tuonne Ravelryn projektin muistiinpanoihin. Sieltä voi kiinnostuneet käydä ne lukemassa. Sen pitäisi näkyä myös niille, joilla ei ole tunnuksia Ravelryyn.


Tuossa jakussa minua taisi eniten kiehtoa sen epäsymmetrisyys. Näyttää aika kivalta, kun pitsiä on vain toisessa etukappaleessa ja toisessa hihassa. Valmista tuli kyllä älyttömän nopeasti. Johtui varmaan siitä, että viime aikoina olen neulonut lähinnä puikoilla, jotka ovat kokoa 2.5 tai 3. Niihin verrattuna neloset tuntuivat isoilta.

Uudesta Bambu langasta tykkäsin. Se oli ihanan pehmeää ja sen neulominenkin sujui ilman suurempia ongelmia. Kaste tuntui siihen verrattuna todella kovalta ja se halkeili myös hiukan enemmän. Bambu oli myös yllättävän riittoisaa lankaa. Vähän yli puolet siitä lankamäärästä mitä tähän varasin sain kulumaan jakkuun. Jäljelle jääneestä määrästä saa helposti tehtyä vielä vaikka jonkin topin. Vielä kun löytäisi sopivan mallin.

9 kommenttia:

 1. Kaunis villatakki! Olet kyllä tosi nopea neulomaan :)

  VastaaPoista
 2. Onpa ihana neuletakki, lupailee jo kesää :)

  VastaaPoista
 3. Ihailin tätä jo Ravelryssa! Sinun versiosi on kauniimpi kuin alkuperäinen!

  VastaaPoista
 4. Onpa kyllä ihanan näköinen! :) Se lehden alkuperäinen mallikin oli kiva, mutta siinä nuo yksityiskohdat jotenkin hukkuivat kirjavan langan alle. Yksivärisenä malli näyttää ihan erilaiselta. Hienoa, että olet tehnyt omia muutoksia, lopputulos on kaunis! :)

  VastaaPoista
 5. Piti etsiä uusin Novita käteen ja etsiä kyseinen malli. Tämä sinun versio päihittää mennen tullen lehdessä olleen neuleen!! Aivan kuin eri neule. Upea jakku:)

  VastaaPoista
 6. Kaunis jakku. Niin tosiaan tämä on sama kuin lehdessä...

  VastaaPoista
 7. Kaunis neuletakki. :) Virkkailtu kukkanen tuo siihen kivasti ilmettä.

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.