lauantai 25. toukokuuta 2013

Toukokuun sukat

Nyt on toukokuun Suuren sukkahaasteen sukat valmiit. Tässä kuussa haasteena oli neuloa pitsisukat, joiden kuvio muistuttaa suomalaisesta luonnosta. Tällä kertaa mallin valinta oli helppoa. Muistin nimittäin vuosi sitten Novitassa olleet kauniit polvisukat, joissa oli ihanaa lehtipitsiä. Lankaakin löytyi sopivasti varastostani.


Lehti sukat:
Tekoaika: 11-20.5.2013
Ohje: 31. Naisen neulotut pitsisukat Novitasta kesä 2012 (suunnittelija Minna Metsänen)
Kenelle: minulle
Lanka: Novita Nalle yönsininen 179 g
Puikot: 2.5 joustinneuleeseen ja 3 muuhun
Koko: nainen
Muokkaukset: tein ranskalaisen kantapään
Fiilis: Kaunis malli

Tämä on kyllä todella kaunis malli, mutta aika haastava. Yleensä opin muistamaan mallineuleen parin toiston jälkeen, mutta tämän lehtipitsin kaaviota piti seurata koko ajan. Siitä huolimatta pidin näiden neulomisesta. Aika ei ainakaan käynyt pitkäksi näitä neuloessa.


Sukat tein suurin piirtein ohjeen mukaan. Vain ohjeen hollantilaisen kantapään vaihdoin itselleni paremmin sopivaksi ranskalaiseksi kantapääksi. Ohje oli muuten ihan selkeä, mutta siinä oli tarvikkeissa, että tarvitaan puikot kokoa 2.5 JA 3. Missään vaiheessa ei kuitenkaan käsketty vaihtaa puikkoja eikä kerrottu minkä kokoisilla puikoilla sukat pitäisi neuloa. Tein sitten kompromissin ja neuloin joustinneuleen pienemmillä puikoilla ja muuten käytin suurempaa puikkokokoa.


Sen lisäksi, että tuo pitsineule tässä mallissa on tosi kaunis, niin pidän aivan kamalasti tuosta kääntöreunasta varressa. Se kruunaa koko mallin ja ilman sitä en varmaan olisi edes alkanut neuloa tätä mallia. Sen neulominenkin oli ihan kivaa. Eikä silmukoiden poimiminenkaan kovin suurta tuskaa aiheuttanut.


Sukat päätyivät kaappiin odottamaan hiukan viileämpiä ilmoja. Toivottavasti niille ei ole tarvetta ennen kuin syksyllä. Nyt on aika siirtyä hiukan kesäisempiin neuleisiin.

6 kommenttia:

 1. Vau mitkä sukat! Sirot, mutta kuitenkin näyttävät :)

  VastaaPoista
 2. Varsin romanttiset! Ei muuta kun juhannustansseihin ;)

  VastaaPoista
 3. Onpa kauniit sukat! Vaatineet varmasti kärsivällisyyttä,mutta lopputulos on vaivan arvoinen!

  VastaaPoista
 4. Ihastuttavat nuo kääntöreunat. :)

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.