lauantai 1. kesäkuuta 2013

Lanka juttuja

Viime maanantaina sain mukavaa sähköpostia. Arpaonni suosi ja voitin Novitan lankoja viidelläkympillä, kun osallistuin keskusteluun Owela sivulla, missä etsittiin kehitysehdotuksia Novitan nettisivuille. Voitto tuli juuri sopivaan aikaan, sillä olin suunnitellut ostavani Novitan Bambua yhtä mallia varten ja olin ehtinyt jo pohtia mistä langat ostaisin. Sähköpostin luettuani alkoi surffailu Novitan nettikaupassa ja hurja laskeminen, että saisin koko summan mahdollisimman hyvin käytettyä. Eilen sitten saapui tällainen satsi lankaa.
Bambut oli siis ensi sijaisesti hankintalistalla. Sen neulominen oli niin miellyttävää, kun neuloin kukkajakkua, että sitä oli pakko saada lisää. Bambuista ajattelin neuloa kauniin pitsijakun Nyt neulomaan -kirjasta.
Kuva lainattu jakun suunnittelijan, Linda Marvengin, blogista.
Liilan väriset 7 veljestä kerät tilasin ihan vain siksi, että tykkään valtavasti tuosta väristä ja olin joka tapauksessa aikeissa hankkia tuota väriä jossain vaiheessa. Niistä on alustavasti suunnitteilla sukat Novitan sukkalehdestä.
Kuva lainattu Novitan nettisivuilta.
Valkoinen 7 veljestä saa kaverikseen puna-purppura-raidallista 7 veljestä raitaa, jota jä yli tästä neuleliivistä. Niistä tulee näillä näkymin tällaiset sukat.
Kuva lainattu Novitan nettisivuilta.
Floricoille ei vielä ole suunnitelmaa, ne tuli mukaan vain siksi, että saisin 50 € täyteen. Eiköhän niille jotain käyttöä keksi.

Sitten vielä vähän muuta asiaa. Olen tehnyt sinisestä Fabelista sukattoisetkin ja lisäksi yhden takin. Ja vieläkin varastosta löytyy tuota samaa sinistä ainakin kahteen sukkapariin. Että saisi vähän vaihtelua sukkieni väriin värjäsin 100 g siitä Kool Aid Starwberryllä, mitä minulla jäi vajaa pussillinen edellisestä värjäyssessiostani. Tällainen oli alkutilannne.

Ja lopputuloksen näette tässä. 
Minua ainakin tuo väri miellyttää aika paljon. Nyt lanka on enemmän minun väristä. Täytyy kyllä sanoa, että värillisen langan värjääminen oli vielä jännittävämpää kuin valkoisen langan. Tästä langasta on tarkoitus neuloa kesäkuun sukat, jotka teen ihan oman mallin mukaan. Jännä nähdä mitä saan aikaiseksi.

Keskenaräinen kesähuivi valmistuu varmaan tänään pingotusta vaille valmiiksi. Siitä siis luvassa juttua ensi viikolla jossain vaiheessa.

2 kommenttia:

  1. Onnea onnettaren suosikille! Lanka tuli oikeaan paikkaan kun se tuli Lankakeijulle muuntuakseen monenlaisiksi ihanuuksiksi.

    Upean värjäystuloksen sait Fabelista. Oi miten ihanan jakun mallin olet löytänyt - jos joku maku vie kielen mennessään, niin tuo jakku vie silmät mennessään :D.

    VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.