tiistai 4. kesäkuuta 2013

Kesä huivi

Pari vuotta sitten syntymäpäivänäni oltiin vierailemassa Hämeenlinnassa ja samalla pyörähdettiin myös Wetterhoffilla. Äitini osti sieltä minulle synttärilahjaksi kaksi kerää ihanan ohutta silkkivilla lankaa Silviaa. Heti oli selvää, että neuloisin niistä ainakin yhden huivin kirjasta Pitsihuivit neuloen. Meni kuitenkin näin kauan ennen kuin sain valittua mallin ja innostuttua neulomaan sitä.


Kesä huivi
Tekoaika: 23.5-3.6.2013
Ohje: Kesäinen kolmiohuivi Nancy Bushin kirjasta Pitsihuivit neuloen
Kenelle: minulle
Lanka: Wetterhoff Silvia vaalea purppura 49 g
Puikot: 3.5
Koko: Leveys n. 125 cm ja korkeus n. 50 cm
Fiilis: Aivan ihana!
Linkki Ravelryn projektiin

Kesä saapui juuri sopivasti, kun tätä huivia neuloin, niin toki kesäinen kolmiohuivi oli hyvä valinta. Nyppyjähän tässä mallissa on paljon, mutta nekään ei nykyään menoani pahasti haittaa, kun olen keksinyt hyvän niksin niiden neulomiseen. Kun oikealla puolella pitää neuloa nyppyyn yksi silmukka moneen kertaan, niin otan kaveriksi toisen hiukan isomman puikon. Neulon siis nypyn silmukat kahdella puikolla yhtä aikaa niin kuin yhdellä. Silloin saa nypyn silmukat neulottua tarpeeksi löysästi ja nurjalla kerroksella saa ilman ongelmia
neulottua nypyn silmukat nurin yhteen. Toivottavasti joku tajusi tästä minun selityksestäni jotain.


Huivissa neulottiin keskiosan kolmio ja sivujen reunapitsi erikseen ja lopuksi reunapitsi ommeltiin paikalleen. Pelkäsin aluksi, että pitsin saaminen kauniisti kiinni keskustaan on vaikeaa, mutta loppujen lopuksi kirjassa oli tosi hyvät ohjeet siihen. Kuin noudatti orjallisesti kirjan ohjetta, niin hyvä tuli. Ompeleminen olikin loppujen lopuksi ihan hauskaa.


Haaveilin, että saisin tämän kuvattua omenapuun edessä, kun se vielä kukkisi, mutta enpä ehtinyt. Kaikki kukat oli jo ehtinyt kuihtua. Kukkivia kieloja sain sentään tukittua näihin kuviin. 


Tämä oli ensimmäinen huivi, jonka tein ohuesta silkkivilla langasta ja täytyy kyllä myöntää, että tällaisista huiveista tulee ihanan keveitä ja laskeutuvia. Tykkään. Toinen kerä Silviaa jäi vielä. Mitähän minä siitä keksisin?

10 kommenttia:

 1. Aivan upea! Olen pari kertaa lainannut tuon Nancy Bushin kirjan kirjastosta ja huivit on todella hienoja, mutta en ole vaan saanut kipinää aloittaa mitään niistä. Jotenkin ne näyttää "niin vaativilta", että ehkä en siksi ole saanut motivoitua itseäni. Pitäisi kyllä kokeilla. Löysin tänne blogiisi Ravelryn kautta ja jäin heti lukijaksi, hienoja töitä sinulla!

  VastaaPoista
 2. Siis aivan ihana huivi! Ja kiitos vinkistä nyppyjen neulomiseen! Mulla on tuo kirja ja vyyhti Silviaa, hmm...

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis huivi! Ja mikä määrä nyppyjä! Oikea painajainen, sillä minä vihaan nyppyjen tekoa. Olen kokeillut kaikkia mahdollisia konsteja nyppyihin (myös sinun kahden puikon konstiasi), mutta mikään ei tunnu toimivan. Huh!

  VastaaPoista
 4. Hui millainen määrä nyppyjä väkerrettäväksi! Upea on lopputulos. :)

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana huivi ja nätti väri :)

  VastaaPoista
 6. Upea huivi!!! Mulla on myös tarkoitus tehdä tuo huivi, olen tehnyt tuosta kirjasta Miraldan huivin. Tuo kirja on täynnä toinen toistaan ihanampia huiveja.

  VastaaPoista
 7. Suloisen rrrromanttinen huivi :)

  VastaaPoista
 8. Fiilis kertoi osuvasti kaiken - aivan ihana!

  VastaaPoista
 9. Kaunis huivi! Ja ihanan värin valitsit :)

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.