lauantai 10. elokuuta 2013

Elokuun sukat

Taas täällä on valmistunut sukat. Elokuun sukkahaasteen haasteena oli neuloa sukat suomalaisen lankavalmistajan langasta, joten langaksi päätyi Novitan Nalle. Ravelryssa alkoi myös KAL, jossa neulotaan Cookie A:n sukkia ja siitä innostuneena valitsin elokuun sukiksi KALlissa yhden elokuuksi arvotuista malleista, Rhombuksen. Koska Rhombuksissa on myös palmikonkiertoja, sopii nämä sukat myös elokuun toiseen suuren sukkahaasteen haasteeseen: neulo palmikkosukat.


Rhombus:
Tekoaika: 2.-9.8.2013
Ohje: Rhombus Cookie A:n kirjasta Sukkia. Rakkaudella.
Kenelle: minulle
Lanka: Novita Nalle vaaleanpunainen 102 g
Puikot: 2.5
Koko: S
Muokkaukset: Varret vajaat kaksi mallikertaa pitkät eli hiukan ohjetta lyhyemmät ja toinen kantalappu aloitettu 7 s myöhemmin, että sukista tulisi symmetrisemmät.
Fiilis: Jännittävä projekti
Linkki Ravelryn projektiin


Tämä projekti olikin täynnä jännitystä. Tätä lankaa minulla oli jäljellä  kaksi noin 50 g kerää, mitkä jäivät edellisistä sukista ja ajattelin, että kyllähän niistä nyt helposti yhdet sukat neuloo. Tämä malli vaatikin yllättävän paljon lankaa. Minä tykkään pitkistä varsista sukissa ja siksi aioin näihinkin sukkiin neuloa ainakin ohjeen pituiset varret. Mutta kun varsia olisi ohjeen mukaan pitänyt neuloa vielä 14 krs, punnitsin jäljellä olevan langan ja huomasin, että lankaa oli jo kulunut neljäsosa lankamäärästäni. Kantapään aloitin sitten toisen mallikerran 27 krs:lla. Koko jalkaterän ajan sai sitten jännittää, että riittääkö lanka. Ensimmäisen sukan valmistuttua ensimmäistä kerää oli jäljellä vain noin 30 cm. Toista sukkaa neuloessa jännitys langan loppumisesta ei enää ollut niin kova, mutta loppua kohti se nousi. Loppujen lopuksi lankaa jäi muutama metri. Siinä mielessä tämä olikin aika ihanteellinen projekti ettei jämälankoja pahemmin jäänyt varastoon pyörimään.


Nämä sukat eivät olleet miellyttävintä mitä olen ikinä neulonut. Sukissa tehdyt lisäykset saivat välillä pelkäämään, että hajotan niitä tehdessäni käytössä olleet Knit Pron puikot. Myöskään näissä olleet palmikonkierrot olivat niin vaikeita, että apupuikko oli tarpeen, vaikka yleensä neulon palmikot ilman apupuikkoa. Siitä huolimatta nautin näiden neulomisesta. Minulle iski tosi suuri neulomisinto näitä neuloessa ja mitään muuta ei oikein olisi malttanut tehdäkään. Ja näistä tuli vielä tosi kivan näköiset. Tykkään!

9 kommenttia:

 1. Vau miten kauniit sukat! Uskon, että projekti on ollut haastava, mutta lopputulos tosiaan palkitsee ja oikein passelit sukat kun noin loppuun asti on kerätkin menneet! =)

  ps. osallistuit arvontaani kahdella arvalla, mikä edellyttää että olet lukija sekä linkität arvonnan omaan blogiisi, vai oliko tarkoituksesi kuitenkin osallistua yhdellä? =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja hyvä, kun huomautit tuosta arvonta asiasta. Tuli varmaan kiireessä luettua säännöt huolimattomasti. Yhdellä arvalla oli tarkoitus osallistua.

   Poista
 2. Tosi nätit sukat, haastavan näköinen kuvio :)

  VastaaPoista
 3. On tämä kyllä kaunis kuvio! Itselläni vielä samanlaiset kesken.

  VastaaPoista
 4. Kaunista jälkeä. Ne palmikot on kyllä aika haastavia. Itse tein ne ilman apupuikkoa, mutta kyllä siinäkin piisasi hommaa.

  VastaaPoista
 5. Kauniit sukat jälleen, tuo kuvio on varmaankin haastava.

  VastaaPoista
 6. Nämä sukat jo kehuinkin tuolla fb:n puolella tai ainakin tykkäsin. Miten meillä näyttää olevankin niin samat sävyt noissa neuleissa. Itsekin tykkään vaaleanpunaisesta, pinkistä, fuksiasta, violetista ja tietysti joulunpunaisesta. Olet sinä vaan tosi taitava. En minä sun ikäisenä ollut. Vaikka neuloinkin jo alle kaksikymppisenä muutaman palmikkovillatakin. Pitsi ei ollut silloin vielä niin muotia.

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.