lauantai 31. elokuuta 2013

Sain vaihteeksi haasteen

Käsitöitä on tullut tehtyä ja jotain on valmistunutkin. Huomenna yritän kirjoittaa uudesta pipostani jotain, jos saan otettua siitä kuvia. Eli jos ei mikään muu kuin käsityöni kiinnosta niin voit lopettaa lukemisen tähän.

Tepazu Inspiraation vietävänä -blogista haastoi minut vastaamaan muutamaan kysymykseen. Kiitos haasteesta Tepazu. Haasteen säännöt ovat seuraavat.
1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, jolta haasteen sait
2. Vastaa annettuihin kysymyksiin
3. Keksi 11 uutta kysymystä, jotka haluat antaa seuraavalle
4. Valitse viisi blogia joilla on alle 100 lukijaa ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa

Sitten niihin kysymyksiin.

1. Mikä on hauskin lapsuuden muistosi?
Nyt ei tule muuta mieleen kuin se, kun leikittiin veljeni kanssa isäntää ja emäntää. Eli minä hoidin kaikkia nukkejani ja veli ajeli lelu traktoreillaan pitkin lattioita. 

2. Miksi perustit blogisi?
Ensin tuli seurattua muutama vuosi muita käsityöblogeja. Vähitellen alkoi kiinnostaa esitellä myös omia tuotoksia. On kiva, kun saa hehkuttaa onnistuneita tuotoksia joillekin muillekin kuin vain äidille.

3. Mikä on lempivuodenaikasi ja miksi? (tähänhän sisältyy jo kaksi kysymystä ;))
Kaikissa vuoden ajoissa on puolensa. Jos on pakko kuitenkin valita niin ehkä se on kesä. Pidän kesästä, koska silloin on niin valoisaa. Aamuisinkin pääsee paljon helpommin liikkeelle kuin talvella, kun on kylmää ja pimeää. Ei se kesän lämpökään haittaa, vaikka se ehkä rajoittaa vähän neulomista. 

5. Mikä on turhin ostoksesi, jonka olet viimeisen kuukauden aikana ostanut kaupasta?
Minä olen aika pihi ja mietin yleensä pitkään ennen kuin ostan mitään ylimääräistä. Siksi turhia ostoksia tulee ostettua aika harvoin. Ehkä turhin ostos viimeisen kuukauden aikana onkin ollut karkkipussi, jonka ostin itselleni palkinnoksi saatuani erään työ jutun tehtyä.

6. Jokainen meistä varmasti haaveilee omasta kodista. Millainen olisi siun unelmiesi koti?
Se olisi varmaan omakotitalo jossain rauhallisessa paikassa, mutta mistä on kuitenkin hyvät joukkoliikenneyhteydet palveluiden pariin. Ja talossa pitäisi ehdottomasti olla myös niin paljon huoneita, että yksi riittäisi käsityöhuoneeksi, missä ompelukone ja muut tarvikkeet voisivat olla koko ajan esillä. Unelmieni koti on tietenkin sisustettu itse tehdyillä matoilla, verhoilla, tyynyillä ja peitoilla. (Tämä viimeinen kohta on ehkä kaikista helpoin toteuttaa.)

7. Millainen oli ensimmäinen asuntosi?
Lapsuuden kotihan tietenkin on ensimmäinen asuntoni ;). Se on omakotitalo maalla, missä samassa pihapiirissä on lisäksi navetta ja mummula. Se on lisäksi ihan koulun vieressä, joten ensimmäiset kuusi kuoluvuottani koulumatkani oli lyhyt ja turvallinen, kun sai juosta isän rakentaman sillan yli omalta pihalta koulun pihalle.  

8. Jos saisit valita yhden asian/esineen autiolle saarelle, mikä se olisi?
Tämä on vaikea kysymys. Se voisi olla joki tosi hyvä kirja, mutta mitään kirjaa ei varmaan jaksa ikuisuuksia lukea uudestaan ja uudestaan. Voisihan se olla myös jokin keskeneräinen neule. Sitä voisi neuloa ja purkaa yhä uudestaan. Siitä ainakin riittäisi joksikin aikaa tekemistä.

9. Arki on varmasti joskus jokaiselle meistä yhtä hulinaa ja vilinää. Kuinka rentoudut raskaan päivän jälkeen?
Yleensä niin, että otan keskeneräisen käsityön käteen ja alan tehdä sitä samalla, kun tuijotan jotain tv:stä. Joskus saatan sen sijaan lukea kirjaa, jos jokin oikein hyvä kirja on kesken.

10. Arkihan on joskus myös juhlaa, joten mikä on suosikkijuhlapyhäsi?
Se taitaa olla joulu.

11. Ja jatketaan samalla, miksi juuri kyseinen juhlapyhä?
Joulun tunnelma vain on niin ihana. Pidän paljon jo joulun valmistelusta, kuten piparkakkujen ja joulutorttujen leipomisesta, lahjojen hankkimisesta ja muutenkin joulun odotuksesta. Ja sitten joulun pyhinä on ihana rauhoittua perheen kanssa syömään hyvin ja lukemaan hyviä kirjoja, joita yleensä saan lahjaksi.

Tällaisia vastauksia tällä kertaa. En jaksa nyt keksiä uusia kysymyksiä, joten en jaa tätä haastetta eteenpäin. Palaan bloggailemaan pian uusien neuleiden myötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.