lauantai 28. syyskuuta 2013

Syyskuun sukat

Hei pitkästä aikaa. Edellisestä kirjoituskerrasta onkin jo melkein kuukausi. Olen minä neulonut tässä välissäkin paljon, mutta kesken on ollut hiukan vaativampi urakka, nimittäin syyskuun suuren sukkahaasteen sukat, joissa piti haastaa itsensä. Ja minähän haastoin. Tällainen on lopputulos.
Nightingale sukat:
Tekoaika: 4.-25.9.2013
Ohje: Nightingale, suunnittelija Vintage Purls, ohje ostettavissa Ravelrysta täältä
Kenelle: minulle
Lanka: DROPS Fabel valkoinen (100) 93 g ja kirsikan punainen (109) 77 g
Puikot: 2.5
Koko: n. 39
Fiilis: Keskittymistä vaativa malli, mutta lopputulos on upea.
Linkki Ravelryn projektiin.

Näissä olikin haastetta, kun kaikki tuntui vastustavan ihan ohjeen tulostuksesta lähtien. Ensimmäisessä sukassa ensin piti tehdä kiilakavennukset kahdesti, kun ensimmäisellä kerralla sukista olisi tullut liian isot. Sitten piti säätää kantapään kanssa monta kertaa ennen kuin se kelpasi minun laatuvaatimuksiini. Varsi ja toinen sukka onnistuivat sentään ilman purkamista. Tasan kolmeviikkoa sen jälkeen, kun loin ensimmäiset silmukat, päättelin viimeiset langanpäät ja sukat olivat valmiit.
Tämän neuleen kanssa ei kyllä voinut tehdä samaan aikaan mitään muuta. Telkkarin  katsominenkin jäi aika vähälle näitä neuloessa. Mutta näiden neulominen oli hauskaa ja koukuttavaa. Kun neuloin näitä linja-autossa, harmitti aina, kun matka loppui ja piti lopettaa neulominen. Tuntui, että se tapahtui aina aivan liian pian. Kaikki murheetkin unohtuivat, kun keskittyi vain neulomiseen.

Tähän sukkamalliin joudun palaamaan vielä myöhemminkin, koska menin lupaamaan neuloa siskolle samanlaiset. Niistä täytyy vaan muistaa tehdä hiukan isommat ja väritkin tulevat olemaan aivan erilaiset. Mutta ihan heti en niitä aloita. Välillä pitää saada neuloa jotain muuta.

Käykäähän muuten äänestämässä suosikkianne Novitan ja Yhteishyvän lapaskilpailun kärkikymmeniköstä täällä. Minäkin menin osallistumaan tuohon kilpailuun ja yllätyksekseni lapaseni pääsivät kymmenen parhaan joukkoon. Nyt vain täytyy jännätä pääsenkö palkinnoille asti.

21 kommenttia:

 1. Äärettömän kauniit sukat:)

  VastaaPoista
 2. Onpa tosi upeat sukat! Kyllä noilla kelpaa tallustella ja lämmittää ihanasti näin ilmojen viiletessä. :)

  VastaaPoista
 3. Olen ihan mykistynyt noista sukista - niin taidolla tehdyt, kaunis kirjoneulekuvio ja aivan ihanat värit! :)

  Äänestin jo muutama päivä sitten lapaskilpailussa mielestäni kauneimpia lapasia. Vaikea oli valita, kun lapaset ovat tyyliltään niin erilaisia.

  VastaaPoista
 4. Uskomattoman ihanat sukat! Kuvio on upea, ja voin vain kuvitella miten siihen oikeasti on saanut keskittyä. Minulta ei olisi tainnut onnistua..

  VastaaPoista
 5. Nää on ihan mielettömän kauniit! <3

  VastaaPoista
 6. Järisyttävän upeat!

  -hillanen

  VastaaPoista
 7. Aivan upeat sukat! Tuollaiset jalassa kelpaa tosiaan kylillä kuljeskella! :-)

  VastaaPoista
 8. Aivan uskomattomat sukat. Miten joku osaakin tehdä noin ihanaa jälkeä :)

  VastaaPoista
 9. Aivan mahtavat sukat! On siinä ollut haastetta neuloa, mutta lopputulos aivan upea! Pitääpä käydä kurkkaamassa lapasia...

  VastaaPoista
 10. Voi, kuinka uskomattoman kauniit sukat! Malttaako noin hienoja edes käyttää? :)

  VastaaPoista
 11. Aivan upeat, aikamoinen haaste!

  VastaaPoista
 12. No kyllä oli varmasti haastetta kerrakseen! Ja vain kolmessa viikossa! Kerrassaan ihanat!

  VastaaPoista
 13. Ihanat! Pinkki väri sopii näihin kuin nenä päähän. :)

  VastaaPoista
 14. Olen Ravelryssä ohjetta ihastellut kauan, on aivan mielettömän ihastuttavan upea. Paljon työtä, mutta lopputulos kaiken sen arvoinen. Sinun värivalintakin on hyvin kaunis -hyvin erottuu linnut taustastaan. Kauniit kerrassaan, ihan huokailen täällä kun katson noita... <3

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.