lauantai 5. lokakuuta 2013

Helmi huivi

Kiitos kaikille viime postaukseen tulleista ihanista kommenteista. Niitä oli todella mukava lukea ja ne piristivät viikkoani monta kertaa. Eli oikein paljon kiitoksia.

Tällä viikolla olen taas palannut helmien neulomiseen. Aiemmin esiteltyihin Beatrice sormikkaisiin ja Aurora pipoon sopiva huivi piti saada tehtyä. Tähän asti olen pitänyt valkoista Aeolian huivia niiden kanssa, mutta se ei minusta ole ollut ihan täydellinen ratkaisu. Mutta nyt sille on vaihtoehto.


Jeweled Cowl
Tekoaika: 27.9.-3.10.2013
Ohje: Jeweled Cowl, suunnittelija Sachiko Uemura, saatavana Ravelrysta ilmaisena täältä
Kenelle: minulle
Lanka: Gjestal Spire sinivihreä (305) 76 g
Puikot: 5
Koko: leveys 34 cm ja ympärysmitta 146 cm
Muokkaukset: neuloin vain 48 helmikerrosta, kun ohjeen mukaan piti neuloa 52 helmikerrosta
Fiilis: Kiva helppo projekti. Kyllä tämä varmasti käyttöön pääsee.
Linkki Ravelryn projektiin.


Tämä oli mukavan helppo projekti Nightingale sukkien jälkeen. Kiva välillä neuloa jotain ihan  aivotonta, jonka ainoana hidasteena oli muistaa lisätä helmiä joka toinen kerros. Suuria ongelmia tämän neulomisessa ei ollut. Ainoa huolenaihe oli, että riittääkö helmet, mutta sekin huoli oli aivan turha. Tähän laitoin pienemmät helmet, kuin sormikkaisiin ja pipoon, kun aiemmin käyttämäni helmet eivät ainakaan olisi riittänyt. Ja melkein tykkään neuloessa käyttää ennemmin noita 8/0 kokoisia helmiä kuin 6/0, joita olen aiemmin käyttänyt. 


Helmet tosiaan riittivät tähän, mutta lanka loppui vähän kesken. Siksi huivi piti jättää hiukan matalammaksi kuin ohjeessa käskettiin. Mutta ihan hyvän kokoinen tuosta tuli. Ja kerrankin sain käytettyä langan kokonaan loppuun. Päätöskerroksen jälkeen lankaa oli jäljellä alle 10 cm päättelyä varten. 


Minä olen aika hidas innostumaan uusista muoti jutuista ja siksi tämä on vasta ensimmäinen tuubihuivini. Näin lyhyellä muutaman  kokeilun kokemuksella tämä vaikuttaa kuitenkin käyttökelpoiselta. Huivi on juuri sopivan pituinen, että sen saa 3 kertaa kierrettyä kaulan ympärille ja sai sen muutaman harjoituksen jälkeen aseteltua kaulaan ihan kivan näköisesti. Luultavasti tämä ei tule olemaan viimeinen tuubihuivini.

4 kommenttia:

  1. Kyllä siitä tuli kaunis, helmet antavat oman säväyksen eikä se näytä ollenkaan helpolta työltä, pikemminkin haasteelliselta! (En siis ole itse helmiä koskaan käyttänyt).

    VastaaPoista
  2. Todella ihana huivi ja hieno setti kokonaisuudessaan :)

    VastaaPoista
  3. Ihanasti näyttää kuin nuo neuleet olisi alunperinkin setiksi suunniteltu!

    VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.