sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Lokakuun sukat ja messuilua

Lokakuun sukkahaasteen haasteena oli neuloa sukat puikoilla, joita ei yleensä käytä. Minä neulon nykyään sukkani pyöröpuikoilla. Sukkapuikkoihin en ole koskenut moneen vuoteen. Niinpä nämä seuraavat puikot on (enimmäkseen) neulottu sukkapuikoilla.


Cauchy
Tekoaika: 4-10.10.2013
Ohje: Cookie A:n Cauchy kirjasta Suloisimmat sukat
Kenelle: minulle
Lanka: Hjerte Sock 4 violetti (5770) 70 g
Puikot: 2.25 (pyöröpuikot) ja 2.5 (sukkapuikot)
Koko: n. 39
Muokkaukset: Neuloin toisen sukan kuviot peilikuvana
Fiilis: Ihan kivat sukat, mutta sukkapuikoilla neulominen ei ole minun juttuni.
Linkki Ravelryn projektiin


Tämä sukkamalli ei ollut tekolistallani niinkään siksi, että ne olisi mielenkiintoista tehdä, vaan enimmäkseen niiden nimen vuoksi. Sukat ovat saaneet nimensä ranskalaiselta matemaatikolta, joka on keksinyt esimerkiksi Cauchy-Shwarzin epäyhtälön, jota käytetään paljon matematiikassa. Enhän minä matemaatikkona voi vastuttaa tuon nimisiä sukkia. 


Nämä sukat oli helppo neuloa. Kuviot muodostuvat oikeiden ja nurjien silmukoiden vuorottelulla. Siksi näiden neulominen oli minusta vähän tylsää. Enimmäkseen nämä sukat on siis neulottu sukkapuikoilla. Vain tuon käänteen neuloin pyöröpuikoilla, koska minulla ei ollut sopivan kokoisia sukkapuikkoja, enkä viitsinyt niiden muutaman kerroksen takia sopivia ostaa. Ja ihan hyvä niin, sillä huomasin, että tykkään neuloa enemmän pyöröpuikoilla. Huomasin neulovani tavallista tiukempaa sukkapuikoilla, kun pelkäsin puikkojen muuten tippuvan. Muutenkin tuntui, että siinä oli liikaa puikkoja, jotka olivat aina tiellä. Taidan siis vastaisuudessa neuloa kaikki sukkani pyöröpuikoilla.

Tänä viikonloppuna oli Oulussa Kädentaito messut ja sinnehän me äidin kanssa tänään suunnattiin. Minäkin tein siellä harvinaisen paljon ostoksia tänä vuonna. Osa niistä on ostettu lahjaksi, joten niitä ei voi täällä blogissa esitellä, mutta itselle ostin kaksi vyyhtiä käsinvärjättyä sukkalankaa. Ylempänä on Sukka-Puffaa värissä Lempiväinen, jota ostin Puffalan kojulta. Sieltä sain vielä silmukkamerkinkin kaupan päälle, joka ei näköjään päässyt kuvaan mukaan. Alempana on Louhittaren Luolan Väinämöistä värissä Ärjy, jota ostin Käsityökauppa Ilosta. Näköjään minulla oli tänään vähän vaaleanpunainen olo, kun katsoo noita minun ostoksia. Sukkiahan näistä on tulossa jossain vaiheessa.

12 kommenttia:

 1. Hienot sukat ja kiva väri. Ei mitään turhia pitsejä matemaatikolta :)
  Messuilla kävin minäkin tänään ja tarttuihan sieltä mukaan kaikenlaista :)

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat! Mie piipahdin messuilla eilen, väkeä oli kuin pipoa! Puffalasta ja Ilosta ja muualtakin tarttui kassit täyteen lankaa, yllättäen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eipä kyllä yllätä, että kassit täyttyy messuilla langoista vaikka oli siellä paljon muutakin kivaa.

   Poista
 3. Tosi nätit sukat! Ja herkullisen vaaleanpunaiset messuostokset :)

  VastaaPoista
 4. Kauniit sukat! Ihanan vaaleanpunaisia ostoksia:)

  VastaaPoista
 5. Upeat Cauchyt. Pakko ehtiä joskus tehdä itsellekin! Hirmun siistiä jälkeä oot saanut aikaiseksi itselle epämieluisilla puikoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei nuo ennen kastelua noin siistin näköiset olleet.

   Poista
 6. Kauniit sukat! :) Minä en tuota Väinämöistä nähnyt messuilla ollenkaan, oli varmaan myyty kaikki pois jo lauantaina. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä kyllä ostin nuo Väinämöiset sunnuntaina iltapäivällä. En minäkään niitä ensimmäisellä kierroksella huomannut, taisivat olla vähän piilossa.

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.