sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Takkilankoja odotellessa

Jo pitkään olen suunnitellut aloittavani Silver Bellen. Sopiva lankakin on ollut jo kauan valittuna. Mutta koko ajan on tullut jotain kiireellisempiä neuleita. Lokakuun alussa olin viimein tilaamassa Dropsin Limaa takkia varten, mutta en osannut valita väriä ja sitten muistin, että eikös Dropsilla ole yleensä tähän aikaan vuodesta alpakka langat tarjouksessa. Päätin siis odottaa vielä pari viikkoa tilauksen kanssa ja kyllä se kannatti. Heti Alpakkajuhlan alettua lähti tilaus Tapiolle. Ongelmaksi muodostui se, että tilauksen saapumista odotellessa kaikki neuleet valmistuivat ja piti äkkiä keksiä jotain pientä tekemistä Tällaista siis valmistui takkilankoja odotellessa.


Be My tiskirätti:
Tekoaika: 12.-14.10.2013
Ohje: Kris Knitsin Be My Dishcloth, ohje ilmaiseksi täältä
Kenelle: Taikapallo vaihto parilleni nooralle
Lanka: Hjertegarn Blend Bamboo violetti (5244) 21 g
Puikot: 3.5
Koko: n. 21 cm x 20 cm
Fiilis: Ihan hieno tuli.
Linkki Ravelryn projektiin.

Osallistuin Ravelryn Kahelit ryhmässä Taikapallo vaihtoon, missä keritään parille lankakerä, jonka sisään piilotetaan erilaisia yllätyksiä. Yksi parini toiveista oli tiskirätti, jonka ajattelin olevan mukava pieni projekti takkilankoja odotellessa. Tämä oli kiva malli, jonka olen aikonut toteuttaa jo kauan. Ensimmäinen yritys piti kuitenkin purkaa, kun en malttanut lukea ohjetta kunnolla (kuka ohjeita muka tarvii). Toisella kerralla sentään onnistuin. En kuitenkaan ollut varma olisiko tämä hyvä parilleni, joten neuloin kaiken varalta toisenkin.


Honeycomb Check tiskirätti:
Tekoaika: 15.-16.10.2013
Ohje: Lily / Sugar'n Creamin Honeycomb Check Dishcloth, ohje ilmaiseksi täältä
Kenelle: minulle
Lanka: Hjertegarn Blend Bamboo violetti (5244) 29 g
Puikot: 3.5
Koko: n. 22 cm x 22 cm
Muokkaukset: Tiheyteni ei vastannut ohjeen antamaa joten loin 57 s, ettei rätistä olisi tullut kovin minikokoista.
Fiilis: Mielenkiintoinen mallineule.
Linkki Ravelryn projektiin

Tämän tiskirätin mallineule oli sellainen minkä tyylistä en ollut aikaisemmin kokeillut. Tykkäsin sen ulkonäöstä, mutta siitä huolimatta tuo Be My-tiskirätti lähti parilleni ja tämä jäi minun käyttööni. 

Tämän valmistuttua olin vasta tehnyt takkilanka tilauksen ja siksi piti kehitellä vielä joku pieni projekti. Siskoni oli pyytänyt minua neulomaan rätin, jolla hän voisi putsata kaikkia kosketusnäytöllisiä vempaimiaan. Eli se pääsi seuraavaksi puikoille.


Mario Tiskirätti:
Tekoaika: 16.-17.10.2013
Ohje: The Periwinkle Dragon Designsin Mario Washcloth, ohje ilmaisena Ravelryssa täällä
Kenelle: siskolle
Lanka:  Novita Bambu (uusi) vadelma (562) 19 g
Puikot: 4
Koko: n. 21 cm x 19 cm
Muokkaukset: Loin 46 s ja neuloin alkuun ja loppuun 5 krs ainaoikeaa, molemmissa reunoissa neuloin 3 silmukalla ainaoikeaa.
Fiilis: Kyllä tuon Marioksi tunnistaa
Linkki Ravelryn projektiin

Mallin valitsimme yhdessä siskon kanssa, vaikka minua vähän epäilytti tuleeko tästä hyvä. Varsinkin tekovaiheessa tuntui, ettei tästä mitään Mariota erota. Mutta rätin valmistuttua huomasi, että kyllä siitä tietystä kulmasta katsottuna näki Marion. Ja siskolle se kelpasi.

Tämänkään valmistuttua ei lankapakettia kuulunut joten kyllästyin odottamaan ja aloitin hiukan suuremman projektin. Siitä lisää myöhemmin.

Taikapallo vaihdon parilleni innostuin vielä ompelemaan projektipussukan.


Pöllö projektipussukka
Tekoaika: 19.10.2013
Ohje:  omasta päästä
Kenelle: Taikapallo vaihtoparilleni nooralle
Koko: n. 29 cm x 38 cm 
Fiilis: pitäisi ommella itsellekin tällainen

Olipa mukava ommella pitkästä aikaa. Ompelukonekaan ei temppuillut ollenkaan, joten ompelu tuntui jopa helpolta. Nyt tuntuu, että pitäisi päästä ompelemaan jotain isompaakin. Aika ei vain tunnu riittävän siihen. Ehkä sitten joululomalla.

Alkuviikosta se hartaasti odottamani paketti viimein saapui. Heti en vain päässyt takkia neulomaan, kun se edellinen työkin oli vielä kesken. Lapaskilpailun palkintokin saapui tässä viikon aikana. Ja nyt lankavarasto pullistelee yli äyräidensä, kun siihen lisättiin tällainen kasa lankaa.

8 kommenttia:

 1. Kivoja tiskirättejä! :) Mua vähän harmittaa, kun en tiennyt tuosta alpakkajuhlasta. Ostin nimittäin puserollisen Dropsin Alpacaa (21 kerää) just edellisellä viikolla ennen alpakkajuhlan alkua, olisi kannattanut ehkä vielä muutama päivä odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä minuakin tuo harmittaisi. Minusta Drops ilmoitti aika myöhään tuosta Alpakka-juhlasta. Huomasin ilmoituksen siitä vain pari päivää ennen sen alkua ja minä sentään seurasin aika tarkkaan onko sitä tulossa noiden takkilankojen takia.

   Poista
 2. Hauskoja tiskirättejä. Noitahan käyttelee ihan mielikseen :-)
  Ja voi mahtava, mikä lankaläjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mielelläänhän noita itse tehtyjä rättejä käyttää.

   Poista
 3. Kivoja rättejä. Mulla olisi varastossa Novitan Bambua, pitäisköhän tehdä tiskirätiksi...Mikä lankaläjä, ei lopu langat kesken;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Novitan Bambu onkin mielestäni hyvää tiskirättilankaa.

   Poista
 4. Kuulostaa siltä, että olet keksinyt ikiliikkujan (tai -neulojan)! Kauniita rättejä, etenkin tuo sydänkuviollinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos! Tuo sydänkuvioinen on minunkin suosikkini.

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.