lauantai 29. maaliskuuta 2014

Sukka hulluutta

Sock Madness -kilpailun toisen kierroksen sukkien ohje tuli viimein toissa perjantai iltana monen päivän odotuksen jälkeen . Ensimmäinen reaktio ohjeen nähtyäni oli pettymys. Sukat eivät näyttäneet kovin haastavilta ja juuri haastavia sukkia tältä kilpailulta odotin.


Melko pian huomasin kuitenkin olevani väärässä. Nämä sukat olivat hyvin haastavat tiheytensä puolesta. Sukkia varten piti luoda 80 silmukkaa, kun yleensä saan sopivat sukat 64 silmukalla. Tämä ei minulle kuitenkaan ihan niin suuri haaste ollut kuin monelle muulle. Minä neulon yleensäkin hieman keskimääräistä kireämpää. Suurin ongelma oli kerrostiheys, sillä kilpailuun hyväksyttäviin sukkiin piti neuloa vähintään tietty määrä kerroksia, enkä mitenkään päässyt ohjeessa annettuun kerrostiheyteen. Ihan loppuun asti sai jännittää tuleeko sukista sopivan kokoiset. Onneksi tuli. Tykkään nimittäin tästä mallista tosi paljon. Samoin kuin tuosta väristäkin. Kerrankin oli hyötyä isohkoista jaloista.


Koskaan ennen en ole neulonut sukkia näin nopeasti. Koko viime viikonloppu kului suurimmaksi osaksi neuloessa. Kai se kilpailuhuuma vei vähän mennessään. Osansa varmasti oli myös sillä, kun sunnuntaina alkoi ilmestyä ensimmäisiä kuvia valmistuneista sukista. Ne olivat niin hienon näköisiä, että omatkin sukat täytyi saada mahdollisimman nopeasti valmiiksi.


Minun sukkani valmistuivat tiistaina. Sukkani valmistuivat ensimmäisen kymmenen parin joukossa omasta joukkueestani There and Sock Again. Tällä toisella kierroksella jatkoon pääsee 33 jokaisesta joukkueesta, joten pääsin kirkkaasti jatkoon. Äsken, kun tarkistin niin vielä on yksi jatkopaikka vapaana minun joukkueessani. Osassa joukkueista ei ole vielä montaa paria valmistunut, joten seuraavaa ohjetta saa kuitenkin varmaan vielä odotella jonkun aikaa.


Diamond Shreddies:
Tekoaika: 21.-25.3.2014
Ohje: Diamond Shreddies by Carrie Van Kessel, ohje tulee kaikkien saataville kisan jälkeen
Lanka: Louhittaren luolan Väinämöinen värissä Ärjy 90 g
Puikot: 2.25
Koko: n. 39-40
Fiilis: Kaunis malli, jonka neulominen oli ihan kivaa, vaikka intensiivisesti ja mahdollisimman tiukkaan neulominen sattui pitemmän päälle käsiin.
Linkki Ravelryn projektiin: Diamond Shreddies

20 kommenttia:

 1. Aivan ihana malli, varmaan siinä on ollut haastetta!

  VastaaPoista
 2. Huomasin muutamissa muissa blogeissakin noita sukkia ja odotan kovasti ohjeen julkituomista kisan jälkeen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monta suomalaista innostuikin lähtemään tänä vuonna mukaan. Kisan jälkeen nämä onkin varmasti kivempi neuloa, kun saa muokata mallia omaan jalkaan sopivaksi.

   Poista
 3. Tämä on todella kaunis malli ja väri sopii kuin nenä päähän. Todella, oikein todella hieno kombo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä väri sopi hyvin malliin. Mutta toisaalta tähän malliin sopii kyllä hyvin aika monet värit.

   Poista
 4. Ihanat sukat, tosi kiva malli :)

  VastaaPoista
 5. Kauniit sukat! Näin jossain muussakin blogissa näitä kilpailusukkia, kiva seurata kilpailun kulkua vaikken olekaan itse mukana.

  VastaaPoista
 6. Kauniit ja taidokkaasti tehdyt sukat nämäkin! Malli vaikuttaa kivalta neulottavalta. Mielenkiinnolla seuraan kisan etenemistä.

  VastaaPoista
 7. Onnea menestyksekkäästä kilpailusta ja kauniista sukista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Saapa nähdä kuinka pitkään tätä menestystä jatkuu. Tuskin ainakaan ihan loppuun asti.

   Poista
 8. Kiva kisa meneillään!
  Sukissa on upea väri eikä mallikaan laisinkaan hassumpi.

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.