sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Loppukiri

Kun edellisen postauksen huivi valmistui, ajattelin, että ehtisin neuloa vielä jotain ennen kisojen loppumista. Alkuperäisen suunnitelman sukat tuntuivat kuitenkin hieman liian suurelta haasteelta. Siispä tutkin hieman lankavarastoani ja päätin keksiä projektin yksinäiselle Novita Merino kerälle, joka edustaa lankavarastoni vanhinta osaa. Ravelryn malleja selatessa vastaan tuli kiva kämmekäsmalli, jonka nähdessäni heti tiesin, että nuo minun on pakko tehdä.


Sand Dollar kämmekkäät:
Tekoaika: 19.2.-23.2.2014
Ohje: Sand Dollar Mitts by Ulrike Fawns, ohje ladattavana ilmaiseksi Ravelrysta 
Lanka: Novita Merino yönsininen (170) 50
Puikot: 3
Koko: naisen
Fiilis: Nopea ja mukava projekti, vaikka lanka oli ehkä hiukan liian paksua tälle mallille. Mutta ainakin taas on yksi kerä vähemmän varastossani.

Tämä oli mielenkiintoinen malli, joka aloitettiin tuosta kämmenselän keskeltä ja neulottiin pyöreänä kämmenselän peittävä kappale. Sitten neulottiin kaitale kämmenen poikki ja silmukoitiin reunat yhteen jättäen vain peukalonreikä. Lopuksi neulottiin resorit. Neuloin kumpaakin kämmekästä yhtä aikaa vaihe kerrallaan, koska pelkäsin langan loppuvan kesken. Se oli kuitenkin turha pelko. Molempien ranneresorit neuloin lopuksi yhtä aikaa, että sain kaiken langan käytettyä. Lopulta ranteista tuli paljon pitemmät kuin olisin tehnyt, jos en olisi halunnut käyttää lankaa loppuun. Mutta hyvä näin. Liian pitkä on aina parempi kuin liian lyhyt.


Näiden kämmekkäiden jälkeen en ole oikein tienyt mitä tekisin seuraavaksi. Olen vain tylsistyneenä virkannut sängynpeitteen palasia (ei enää monta puutu) ja selaillut jonossa olevia ohjeita. Kivoja malleja on kyllä vaikka kuinka paljon, mutta haluaisin mieluiten käyttää lankaa, jota löytyy valmiiksi varastostani. Lankashoppailu kun ei juuri nyt innosta. Uusimman Novitan kannessa oleva huppuhuivi kiinnostaisi ehkä eniten, mutta eihän minulla noin paksua lankaa ole. Ehkä kokeilen tehdä sen jostain vähän ohuemmasta langasta. Niin ja meninhän minä ilmoittautumaan yhteen sukkakilpailuunkin viime viikolla. Joten eiköhän täällä pian taas puikot viuhu.

25 kommenttia:

 1. Oi miten kauniin siniset ja malli on kans kiva.

  VastaaPoista
 2. Onpa hauska kämmekäsmalli! Tosi nätit!

  VastaaPoista
 3. Ihana kirkas ja syvän sininen, mallikin oikein kaunis!

  VastaaPoista
 4. Ihanat kämmekkäät! Minäkin olen potenut tietämättömyyttä, mitä tekisin seuraavaksi. Toivottavasti neulesävel löytyy taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja toivottavasti sinullakin pian tietämättömyys loppuu. Minä jo olen ehtinyt pari neuletta aloittaa tämän viikon aikana.

   Poista
 5. Hienot kämmekkäät ja kivan piristävä sininen :)

  VastaaPoista
 6. Komppaan edellisiä: Kauniit kämmekkäät! Kaunis kuvio, mukavan erilainen kuin mitä monesti näkee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juuri tuo erilaisuus minua eniten viehättikin näissä kämmekkäissä.

   Poista
 7. Todella kauniit kämmekkäät :)

  VastaaPoista
 8. Kauniit kämmekkäät. Mullakin on samanlainen vaihe, en oikein tiedä mitä neuloisi. Odotellessa olen neulonut tilauslapasia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuota tietämättömyyttä tuntuukin olevan paljon liikkeellä. Toivottavasti pian keksit jonkun kivan neuleen.

   Poista
 9. Hienot kämmekäät, laitan tuon ravelnyssä kirjastoon. ;) Minäkin haluaisin neuloa omasta lankavarastostani pois mutta välillä vaikeaa aloittaa vaikka malli ja langat ovat odottamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Minulla suurin ongelma tuossa lankavarastosta neulomisessa on, että siellä on enimmäkseen yksittäisiä keriä, joille ei tahdo löytyä sopivaa mallia. Aloittaminen olisi jo paljon helpompaa jos malli olisi tiedossa.

   Poista
 10. Aikasten ihastuttavat kämmekkäät! Kiva tuo päällikuvio!

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.