sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Olympia neulontaa

Myös tänä vuonna osallistuin Ravelryn Ravellenic Games kilpailuun. Siinähän tavoitteena on haastaa itsensä aloittamalla jokin neuleprojekti olympialaisten avajaisten aikaan ja saada se valmiiksi ennen olympiatulen sammumista. Minä olin päättänyt osallistumisesta hyvissä ajoin, mutta valmistautuminen sujui aika huonosti. Ihan viime hetkellä vasta päätin osallistua lajeihin Scarf Super-G ja Sock Hockey. Ensin suunnittelin neulovani Triinu huivin ja käyttää samalla loppuun Wetterhoffin Silvian, joka jäi jäljelle viime kesänä neulomastani Kesähuivista. Taktiikkana oli neuloa ensin reunapitsit ja sitten keskiosaa niin pitkästi kuin lankaa vain riitti. Että tehtävästä tulisi tarpeeksi haastava, aioin neuloa myös sukat ennen olympialaisten päättymistä.


Loukkaantuminen meinasi pilata kisani heti alussa. Käteni oli avajaispäivänä niin kipeä, että neulomisesta ei tahtonut tulla mitään. Huivin sain kyllä aloitettua sinä päivänä, mutta siihen se sitten jäi. Jo siinä vaiheessa laskin tavoittettani. Olisin tyytyväinen jos saisin vain huivin valmiiksi kisojen aikana. Joka päivä neuloin huivia vähän eteenpäin. Viikon käsikipua kesti, mutta sitten se (onneksi!) loppui. Aikaa tuskaa oli yrittää olla neulomatta sen viikon aikana.


Toisella viikolla alkoikin sitten vauhti kiihtyä ja huivi valmistui tiistaina. Langankin sain melkein kaikki kulutettua, vain noin metri jäi jäljelle. Pingotusta huivi sai kuitenkin odottaa loppuviikkoon, kun odotin Neulojien yön aikana tilaamaani pingotussettiä. Vähän piti jännittää ehtiikö setti saapua ennen kisojen loppua vai ei, mutta viime hetkellä perjantaina se saapui. Ja pingotuskin luisti sitten hyvin kunnon välineillä.


Triinu
Tekoaika: 7.2.-23.2.2014
Ohje: Triinu by Nancy Bush kirjasta Pitsihuivit neuloen
Lanka: Wetterhoff Silvia murrettu pinkki (908) 51 g
Puikot: 3.5
Koko: n. 177cm x 30 cm
Fiilis: Käsikivusta huolimatta ihan kiva projekti.
 Linkki Ravelryn projektiin 


Kisani eivät olleet vielä huivin valmistuttua ohi, vaan vielä oli aikaa loppukiriin. Mutta siitä lisää myöhemmin. 

18 kommenttia:

 1. Hurjan kaunis ja kevyen oloinen huivi! Onneksi kätesi parani! Tiedän tuon tunteen, sillä itsekin jouduin muutaman viikon olemaan kutomatta, kun käsikipu vaivasi, mutta nyt sujuu taas minullakin tuo kutominen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sinullakin taas neulominen sujuu. Huomasi kyllä tuossa, kun ei pystynyt neulomaan, kuinka tärkeäksi neulominen on tullut minulle. Telkkariakaan ei oikein osannut katsoa ilman neuletta.

   Poista
 2. Kaunis huivi! Ja vain 51 grammaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kyllä sitä lankaa kului vain 51 g. Oli tuo lanka sen verran ohutta.

   Poista
 3. Huikean kaunis huivi, mutta voi apua tuota nyppyjen määrää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei tuo nyppyjen määrä haitannut, kun on oppinut hyvän tavan tehdä ne.

   Poista
 4. Kaunis huivi sekä malli että väri

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.