maanantai 21. huhtikuuta 2014

Ei ihan sateenkaarisukat

Viime maanantai-iltana saatiin kolmas sukka-ohje Sock madness -kisassa. Siitä lähtien minä sitten neuloin kaiken vapaa-aikani. Tällä kertaa sukkien malli miellytti minua heti, vaikka ei tämäkään sukka kovin vaativalta näyttänyt.

 
Sateenkaarisukat:
Tekoaika: 14.-18.4.2014
Ohje: Rainbow Pipes and Linen Stitch Socks by Aurélie Colas, ohje tulee kaikkien saataville kisan jälkeen
Lanka: DROPS Fabel harmaa (200) 74 g, Novita Pikkusisko vaaleanpunainen (itse värjätty 3 g, Puffa-lanka Sukka-Puffa värissä Lempiväinen 3 g, Louhittareb luolan Väinämöinen väreissä Ärjy 3 g, Luumu 3 g ja Pakkanen 2 g, Hjertegarn Sock 4 violetti (5770) 2 g ja Austermann Step Classic turkoosi (1018) 2 g
Puikot: 2.75 Linen Stitch osuuksissa ja muuten 2.25
Koko: M
Fiilis: Ihanat sukat muuten, mutta Icord-läppään en ole kovin tyytyväinen.
Linkki Ravelryn projektiin: Rainbow Pipes and Linen Stitch Socks

Näissä sukissa on varressa ja kantapäässä käytetty Linen-Stitch mallineuletta (en tiedä mikä tuo on suomeksi). Siinä neulotaan joka toinen ja joka toinen jätetään neulomatta lanka työn oikealla puolella. Seuraavalla kerroksella neulotaan ne silmukat, jotka edellisellä kerroksella jätettiin neulomatta ja nostetaan neulomatta ne jotka neulottiin edellisellä kerroksella. Aluksi en tykännyt sen neulomisesta yhtään ja menin koko ajan sekaisin. Siitä tuli kuitenkin oikein kivan näköistä pintaa (molemmilta puolilta eri näköinen) ja toisessa sukassa mallineuleen neulominenkin alkoi sujua paremmin.


Nämä sukat on siitä kivat, että tuon varren voi kääntää myös alaspäin jolloin sukan ulkonäkö hieman muuttuu. Tykkään ehkä tuosta varren mallineuleen ulkonäöstä enemmän varsi taitettuna.


Eniten tässä mallissa tykkään kantalapusta ja noista raidoista ennen varpaita. Ihan sateenkaaren värejä ei lankavarastostani löytynyt, mutta aika kivan väriyhdistelmän sain aikaan. Ainoa mikä näissä sukissa hieman hiertää on tuo varren Icordeilla tehty nappiläppä, jonka ulkonäköön en ole täysin tyytyväinen. Ihan heti en kuitenkaan jaksa rueta niitä korjaamaan paremmiksi, kun niiden tekemiseen meni puoli päivää.


Tällä kierroksella yllätyin siitä kuinka hyvin jälleen kerran pärjäsin. Sain valmiiksi sukkani omasta joukkueestani toisena, kun 26 nopeinta joka joukkueesta pääsee tällä kierroksella jatkoon. Eli vielä pysyin kilpailussa mukana.

5 kommenttia:

 1. Onpa kyllä jännän näköiset sukat, tosi kivat! :)

  VastaaPoista
 2. Luulin jo kommentoineeni näitä, mutta minne lie kommenttini vilahtanut.
  Aivan äärettämän kivat sukat. Jos harmaista voi sanoa jotta pirteät,niin nämä ovat juurikin sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä jos mitkä on kyllä pirteät harmaat sukat.

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.