lauantai 26. huhtikuuta 2014

Lisää ohuita neuleita vaatekaappiin

Tässä lauhan talven aikana olen pannut merkille pahan loven vaatekomerossani. Minulta ei tahdo löyty ohuista langoista neulottuja puseroita ja takkeja. 7 Veljeksen paksuisia ja sitä paksumpia löytyy useita, mutta ne tuntuivat usein olevan liian kuumia tänä talvena. Trikoopaidoissa sitä vastoin palelen koko ajan. Ongelma täytyy korjata pian ja siksi puikoille päätyi Moyen Age pusero.


Moyen Age:
Tekoaika: 28.3.-24.4.2014
Ohje: Moyen Age by Hanna Maciejewska, ostettavissa Ravelrysta täältä.
Lanka: Geilsk Bomuld og uld vaalean sininen (C24) 243 g
Puikot: 3, 3.5 ja 2.75
Koko: S
Fiilis: Tästä tuli tosi kiva, tykkään.
Linkki Ravelryn projektiin: Moyen Age

Tämä pusero oli kiva neuloa ja ohje oli hyvin kirjoitettu. Vartalo-osa neulottiin helmasta kädenteille asti pyörönä ja sitten etu ja takakappaleet erikseen. Olkasaumat kiinnitettiin kolmen puikon päättelyllä ja sitten poimittiin silmukoita kädenteiltä ja neulottiin hihat ylhäältä alas. Yhtään saumaa ei siis tarvinnut ommella tässä puserossa. 


Lanka oli aivan ihanaa. Se oli mukavan pehmeää ja sen neulominen oli oikein nautittavaa. Langassa on 55 % villaa ja 45 % puuvillaa, joten luulisi, että tämä pusero ratkaisisi ainakin osaksi ongelmaani, mitä laittaa päälle, kun lämpötila ulkona pyörii nollan kieppeillä. Ainakin hyvin tarkeni tänään tuolla ulkona, kun kuvattiin tätä (olihan siellä kyllä joku 12 astetta lämmintä).


Innostuin vähän tilailemaan lankaa tuossa pääsiäisen aikana. 2750 g posti kantoi minulle lankaa viime viikolla. Kaikille on kyllä jonkinlaista suunnitelmaa mielessä. Nyt pitäisi ainakin joksikin aikaa riittää tekemistä.


14 kommenttia:

 1. Mistä ostelet/tilaat lankasi? terv. Utelias :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ostelen lankani lähinnä sieltä mistä satun löytämään tarvitsemaani lankaa. Nykyään Oulun Lankamaailma taitaa olla se paikka, mistä mieluiten lankani ostan. Tämän puseron langat tilasin Villavyyhdistä ja nuo viimeisen kuvan Opalit ja Cascaden Heritagen tilasin lankakauppa Kujeesta. Muut kuvassa näkyvät langat tilasin Novitalta, kun minulla oli sinne lahjakortti.

   Poista
 2. Ihana pusero ja kiva "saumaton" tekniikka :).
  Nam uusia lankojasi, jäänpä odottelemaan mitä ihanaista niistä syntyy ;).

  VastaaPoista
 3. Upea pusero! Kaunis kuvio näkyy hyvin vaaleassa värissä. Juuri mietin samaa, että paksuja neuleita on riittävästi, muttei sopivan ohuita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaaleassa langassa kuvio tosiaan erottuu hyvin.

   Poista
 4. Tosi nätti pusero :)
  Itse tekemällä saa mitä haluaa ja tarvii, näinhän se menee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oikeassa olet, että itse tekemällä saa mitä tarvii. Minä en yleensä kaupoista tahdo löytää sopivia vaatteita. Taidan olla vähän nirso.

   Poista
 5. Kyllä on kaunis pusero, kuin just siulle suunniteltu :)

  VastaaPoista
 6. Kaunis pusero! Minullakin on muuten sama vaje vaatekaapissa, pitää alkaa sellaista paikkailemaan pikaisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Taitaa muuten olla yleinen ongelma. Usein tuntuu, että paksuille langoille löytyy paljon enemmän pusero-ohjeita kuin ohuille.

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.