lauantai 3. toukokuuta 2014

Ystävännauhoja

Uusimmassa Novitassa opetettiin ystävännauhojen solmimista. Se sai minut innostumaan kokeilemaan vieläkö osaisin tehdä niitä. Joskus lapsena olen niitä viimeksi solminut, mutta aika nopeasti tekniikka palautui mieleen sitä kokeiltuani. Lopulta innostuin solmimaan niitä vähän enemmänkin.


Ystävännauhoja:
Tekoaika: 24.4.-3.5.2014
Lanka: Muutama metri puuvillalankoja, ainakin Novitan Kotiväkeä
Pituus: 16 cm + solmimisnauhat
Fiilis: Hauskaa oli vaihteeksi kokeilla solmeilua.


Ensimmäiseksi tein tämän nauhan Novitassa olleen ohjeen mukaan. Novita on tehnyt myös videon, jossa näytetään kuinka tällainen nauha tehdään ja se löytyy täältä. Ensin neuvotaan raitanauhan tekoa ja tämän punosnauhan ohje alkaa noin kohdasta 4:30.


Koska tuon punosnauhan tekeminen oli niin kivaa, kaivoin esille joskus 10-vuotiaana saamani vihkosen, jossa oli ohjeita erilaisiin ystävännauhoihin. Tämä spiraalinauha oli kivan näköinen ja sen tekeminen osoittautui erittäin helpoksi ja nopeaksi. Ei siihen mennyt edes tuntia. Youtubesta näkyi löytyvän video-ohjeita tähänkin nauhaan hakusanalla "chinese staircase".


Nuo kaksi nauhaa tehtyäni innostuin etsimään lisää ohjeita Pinterestistä. Ja niitähän löytyi paljon. Monet näyttivät aika mielenkiintoisilta, mutta monimutkaisilta. Ehkä kokeilen niitä joskus myöhemmin. Tämä sydännauha oli vielä melko yksinkertainen ja siksi halusin kokeilla sitä. Kuvallinen ohje siihen löytyy täältä. Tämä viimeinen on ehkä suosikkini näistä kolmesta nauhasta, vaikka kaikki ovatkin hienoja. 

3 kommenttia:

 1. Hauskat nauhat. Tuo sydännauha näyttää oikein kivalta ja taidan minäkin sitä kokeilla :)
  Miten olet solminut loppunauhan sydänkuvion jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydänkuvion jälkeen yhdistin aina kaksi lankaa yhdeksi ja palmikoin neljällä säikeellä n. 10 cm. Saman tein myös aloituslanganpäille. Rohkeasti vain kokeilemaan. Tuo sydännauha ei ollut vaikea, jos vain perussolmut osaa.

   Poista
  2. Kiitos, nauha valmistuu jo :)

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.