sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Onteloneuleen opettelua

Heti, kun näin ensimmäisiä kuvia tästä Sock Madnessin kierroksen 4 bonus-sukista, tiesin heti, että ne minun on pakko neuloa. Ne olivat juuri sellaiset sukat, jollaisia odotin pääseväni neulomaan kilpailun aikana: sukat olivat kivan näköiset ja niitä neuloessa pääsi opettelemaan jotain uutta.


Katedraali-sukat:
Tekoaika: 12.5.-23.5.2014
Ohje: Cathedrals by Gina Meyer, ohje tulee kaikkien saataville kisan jälkeen Ravelryyn 
Lanka: Garnstudio DROPS Fabel värissä berry dreams (330) 55 g, Zwerger Garn Opal Uni Solid 4-ply valkoinen (2620) 49 g, Hjertegarn Sock 4 valkoinen (1000) 3 g
Puikot: 3 ja 2.75
Muokkaukset: kantapäässä aloitin kuvioneuleen heti, ettei kantapään ja jalkapohjan väliin muodostuisi niin selkeää valkoista raitaa. Lisäksi neuloin kaikilla jalkapohjan silmukoilla kuvioneuletta toisin kuin ohjeessa, missä reunimmaiset silmukat oli neulottu yhdellä värillä.
Fiilis: Todella hauska projekti ja lopputuloksena kivat ja lämpimät sukat
Linkki Ravleryn projektiin: Cathedrals 


Nämä sukat neulottiin onteloneule tekniikalla. Koskaan aiemmin en ole saanut sitä kokeiltua, vaikka teoriassa kyllä ymmärsin kuinka sitä tehdään. Lisähaastetta toi samalla neulottava pitsi. Uuden opettelu osoittautui todella hauskaksi puuhaksi. En muista milloin viimeksi olen nauttinut neulomisesta yhtä paljon kuin näitä sukkia neuloessa. Innostusta ei latistanut edes se, että ensimmäisen sukan aloitus piti tehdä kolme kertaa ennen kuin sain sen onnistumaan. Ja kun vauhtiin pääsin, piti välillä vähän purkaa, kun innostuksissani unohdin välillä lukea mitä seuraavalla kerroksella pitikään tehdä (taisi sinne muutama virhekin jäädä).


Sukista tuli hienot. Vaikkakin aivan liian paksut näille keleille. Ovathan ne oikeastaan kaksinkertaiset. Onpahan ensi talveksi valmiina lämpimät sukat. Vaikuttaa myös siltä, että minun täytyy tehdä näitä toinenkin pari. Siskoni pyysi minua neulomaan hänellekin samanlaiset.

Hyvältä näyttää myös nurinpäin.

Nämä sukat valmistuivatkin juuri ajoissa, sillä pian taas pääsee neulomaan uusia kisasukkia. Eilen illalla tuli seuraavien sukkien tarviketiedot ja siitä seuraavan 48 tunnin sisällä ohjeen pitäisi saapua sähköpostiin. Onneksi ilmatkin taitavat viilentyä vähän, sillä huomasin, että helle vähän hidasti neulomistani.

22 kommenttia:

 1. Todella kauniit sukat! Vaatii tosi taituruutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaikka eivät nämä loppujen lopuksi kovin vaikeat olleet, kun tekniikan oppi. Ehkä vain vähän hitaat neuloa.

   Poista
 2. Vautsi, miten upeat! Teit ulkonäön kruunaavat muutokset malliin :).
  Mielenkiintoinen tekniikka ja malli, tätä pitänee odottaa kaikkien saataville ja päästä sitten haastamaan itsensä ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wautsi wau! Onteloneuletta olen tehnyt ja siitä tykkään, mut ei koskaan ole tullut mieleen yhdistää pitsiä siihen. Huippu idea!

   Poista
  2. Kiitos Sanna! Täytyy kyllä sanoa, että vaikka tiesinkin onteloneuleen idean, en kyllä olisi minäkään keksinyt yhdistää siihen pitsiä. Onneksi maailmasta löytyy ihmisiä, jotka tuollaisia keksintöjä tekevät.

   Poista
 3. Kyllä menee pää sekaisin muustakin kuin helteestä. Eihän tässä millään pysy mukana kun aina vaan erikoisempia ja kauniimpia sukkia näkee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on mukava kokeilla erilaisia tekniikoita ja päästä haastamaan itsensä. Sukkien neulomiseen taitaa kyllä tulla taukoa, kunhan tämä kisa on ohi.

   Poista
 4. Tosi kauniit sukat! Mukava nähdä näin erilainen tekniikka :)

  VastaaPoista
 5. Oi, miten upeat sukat, ihan mielettömän hienot!

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoisen näköiset sukat ja kauniit! Sääkin on viilentynyt, mutta kuitenkin näyttävät paksuilta sukilta, että jäävät odottamaan syysviileitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä aika kuuma, kun eilen näitä sukkia helteessä kuvasin. Mutta on nämä sukat kyllä niin paksut, että saa lämpötila olla korkeintaan jossain nollan tienoilla ennen kuin otan ne käyttöön.

   Poista
 7. Kylläpä on taiturimaisen näköiset sukat! Ihastellen huokailen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Malli näytti kyllä vaikeammalta kuin se oikeasti oli.

   Poista
 8. Ihanat sukat! Kuulostaa todella mielenkiintoiselta tekniikalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo oli kyllä todella mielenkiintoinen tekniikka.

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.