lauantai 31. toukokuuta 2014

Lisää onteloneuletta

Viime sunnuntai-iltana yhdeksän aikaan alkoi viides kierros Sock Madness .kilpailussa. Malli ei aluksi suuria tunteita herättänyt, mutta kun ohjetta aloin lukemaan ja tajusin, että sukkien varsi on tehty onteloneuleena, innostus nousi kattoon. Tämä ohje tuli juuri oikeaan saumaan, kun olin juuri oppinut tuon onteloneule-tekniikan, eikä sen uutuden viehätys ollut vielä haihtunut.


Ennen kuin sukkaan pääsi silmukoita luomaan, piti päättää neulooko ulkopuolella yön vai päivän. Seuraava päätös oli neulooko sisälle saman kuvion vastakkaisilla väreillä vai sen toisen kuvion. Minä päätin mennä vaikeimman kautta (vaikka mietin kadunko sitä myöhemmin) ja neuloin ulkopuolelle yön ja sisäpuolelle päivän. Mutta vaikka kuvion neulominen vaatikin täyttä keskittymistä kaavion oikeassa kohdassa pysymiseen, suuria virheitä ei syntynyt ja nautin edelleen onteloneuleen neulomisesta.


Vaikka pidänkin onteloneuleen neulomisesta, niin se oli silti melko hidasta ja tämä on kuitenkin nopeuskilpailu. Kuvittelin, että onteloneuleen jälkeen vauhti kiihtyisi ja kiihtyihän se, kunnes tultiin kantalappuun. Sen mallineule oli kamala neulottava. Ensimmäisen kantalapun ajan melkein joka silmukka piti erikseen tarkistaa ohjeesta, neulotaanko se oikein vai nurin vai jätetäänkö se neulomatta lanka edessä tai takana. Vasta lapun loppupuolella aloin ymmärtää mikä oli mallineuleen idea, vaikka yleensä mallineuleet tarttuvat mieleeni nopeasti. Toinen kantalappu syntyi onneksi helpommin.


Muuten sukissa ei suuria ihmeellisyyksiä ollut ja terät sain neulottua nopeasti. Näistä tuli kivat sukat ja langanpäätkin onnistuin piilottamaan niin, että sukkia voi pitää kummin päin haluaa, joko päivä tai yöpuoli päällepäin.


Tällä kierroksella 7 nopeinta jokaisesta joukkueesta pääsi jatkoon. Vaikka epäilin jatkoon pääsyäni, minun sukkani valmistuivat joukkueessani neljäntenä, kiitos helatorstain ja vapaapäivän. Tuli siis oma tavoite tässä kisassa saavutettua.


Tonight:
Tekoaika: 25.-29.5.2014
Ohje: Tonight by Caoua Coffee, ohje tulee kaikkien saataville kisan jälkeen Ravelryyn 
Lanka: Cascade Yarns Heritage väreissä plum (5605) 68 g ja tangerine (5645) 13 g
Puikot: 2.25 onteloneuleeseen ja 2.5 muuten
Koko: pienempi (US 7-8)
Muokkaukset: Asemoin keskitakasauman toiseen sukkaan vastakkaiselle puolelle niin, että kaupunki jatkuisi oikein sukasta toiseen
Fiilis: Onteloneule innostuksen takia oikein hauska projekti ja kivat sukat tuli.
Linkki Ravelryn projektiin: Tonight

14 kommenttia:

 1. No höh. Mun kommentti hävis jonnekin taivaan tuuliin.
  Mutta siis järjettömän hienot sukat! Väriyhdistelmästäkin tykkään tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä värit olivat langoistani ainoat, jotka tuntuivat ensi näkemältä sopivan parhaiten malliin.

   Poista
 2. Ihanat sukat!!!!
  On sulla ollut hurja neulontavaihti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaikki vapaa-aika kyllä kuluikin näiden sukkien neulomiseen.

   Poista
 3. Kauniit! Onteloneule tuntuu hitaalta ja haastavalta, mutta kuvailet sen helppoutta niin vakuuttavasti, että ehkä olisi aika minunkin tämä tekniikka opetella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannattaa kyllä kokeilla onteloneuletta. Vaikeaa se ei ole, tarvii vain osata oikea ja nurja silmukka. Hidasta se kyllä on.

   Poista
 4. Onnittelut tavoitteen saavuttamisesta! Helatorstain vapaapäivä oli apuna, mutta kyllä silti kokopäiväneulojat ovat etulyöntiasemassa.
  Olipa jälleen haastavan kuuloinen kisatyö, joka tuotti kivat, hauskat ja kauniit sukat :). Oiva idea tuo viimeistelyn tuottama kääntösukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä se taitaa niin olla, että jos ei voi käyttää koko päivää neulomiseen, niin on turha haaveilla tämän kisan voitosta. Nopeimmat neuloivat nämä sukat vuorokaudessa, kun minulla oli vasta ensimmäinen onteloneuleosuus tehty. Toisaalta tässä kisassa joukkueisiin jaettiin sen mukaan kuinka nopeasti yleensä saa sukat neulottua. Se mahdollistaa sen, että toiseksi viimeiselle kierrokselle asti on hitaimmillakin neulojilla jonkinlainen mahdollisuus päästä jatkoon.

   Poista
 5. Veikeät sukat, onnea kisamenestyksestä!

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.