lauantai 22. marraskuuta 2014

Lovejoy

Eilen valmistui viimeinkin neuletakki, jota neuloin melkein kaksi kuukautta. Minulle se on aika pitkä aika neuloa yhtä takkia, kun yleensä takki/pusero valmistuu kuukaudessa. Nyt valmistumista hidasti mm. joululahjaneulomukset ja flunssa, joka vei neulehalut muutamaksi päiväksi. Ja olihan tuossa muutenkin aika paljon tekemistä.


Lovejoy -takki
Tekoaika: 28.9.2014-21.11.2014
Ohje: Lovejoy by Ilona Korhonen kirjasta Neulekirja
Lanka: Novita Wool vaalea liila (727) 543 g
Puikot: 4 ja 4.5
Koko: tavoitteena oli M, mutta koska tiheys oli pielessä niin tein koon XXL silmukkamäärillä
Muokkaukset:Raglanlisäykset tein 25 kertaa. Hihoissa kavensin joka 16. kerros 8 kertaa. Tein myös joitain vyötärömuotoiluja, mutta en enää muista mitä.
Fiilis: Palmikot on ihania ja takista tuli yllättäen sopiva.
Linkki Ravelryn projektiin: Lovejoy

Lovejoyn neulomisesta olen haaveillut siitä lähtien, kun tuo kirja ilmestyi. Nyt lopulta sain aikaiseksi aloittaa, kun jotain käyttöä piti keksiä Wooleille, jotka tilasin Noviltalta sillä lahjakortilla, jonka sain palkkioksi, kun lapasteni ohje julkaistiin Lapaslehdessä. Wool oli ohuempaa kuin ohjeessa käytetty lanka ja siksi matkan varrella piti soveltaa aika paljon. Hihatkin piti neuloa kolme kertaa, koska ensimmäisestä hihasta tuli liian tiukka. Ei siis ihme, että tämän tekeminen kesti niin kauan.


Tavoitteena oli neuloa mahdollisimman pitkä takki. Haaveissani oli saada siitä ihan polviin asti ulottuva, mutta lankakerät hupenivat uhkaavan nopeasti. Onneksi tällaisesta ylhäältä aloitettavasta takista on helppo tehdä niin pitkä kuin lankaa riittää. Vähän piti ostaa uutta lankaa, että sain helmaresorin ja nappilistat neulottua. Kastelussa takki venähti vielä vähän lisää pituutta, joten lopulta siitä tuli ihan mukavan pituinen.


Nuo palmikot ovat kyllä ihania ja niiden avulla jaksoin tätä takkia neuloa, kun vartalo-osuuden neulominen tuntui kestävän ikuisuuden. Ja varsinkin nuo sivuissa olevat palmikot ovat kiva yksityiskohta. Ihana takki tämä on muutenkin. Ei mennyt sen neulomiseen käytetty aika hukkaan.

22 kommenttia:

 1. Ihailtava saavutus, muutama palmikonkierto :)

  VastaaPoista
 2. Upea takki, kuvio on kaunis ja pituus ihana, ei ihme, että meni pari kuukautta! Oma kokemukseni Woolista on, että toimiva lanka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla, että Wool on toimiva lanka. En ole sitä moneen vuoteen käyttänyt ja vähän pelottaa meneekö tämä takki heti huonon näköiseksi.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tämä aika lämpimältä tuntui, kun sitä tuossa sylissä pyöritteli.

   Poista
 4. Tosi ihana! Tämä pituus on täsmälleen talvea varten. Tärkeämmät paikat kaikki suojassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja tuon pituuden suhteen olet aivan oikeassa.

   Poista
 5. Onpa ihana neuletakki, sievä malli :)

  VastaaPoista
 6. Upea takki, nuo palmikot ovat aivan erityisen ihanat :). Iso työ ja kaunis lopputulos!

  VastaaPoista
 7. Nätti ja kaunis väriltäänkin.

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.