sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Farkku pulma

En tykkää käydä vaateostoksilla. Olen niin nirso, että sopivia vaatteita on vaikea löytää. Viime aikoina monet farkkuni ovat alkaneet hajoilla niin pahasti, että ne on pitänyt poistaa käytöstä. Siis nyt minun on ollut pakko lähteä kauppoihin kiertelemään. Farkku muoti on kuitenkin nyt niin tiukkaa, että on tavallistakin vaikeampi löytää minulle sopivia farkkuja. Ei siis auttanut muu kuin ommella itse sopivat farkut.


 Minulla näköjään tuppaa nämä ompeluprojektit vähän venähtämään. Kankaan nimittäin ostin jo reilu vuosi sitten, mutta vasta heinäkuussa kesälomallani sain piirrettyä kaavat ja aloitettua ompelun. Vauhtiin päästyäni homma eteni hyvin. Keksin virkkailla vähän koristeita taskuihin ja itse ompelukin sujui ilman isompia ongelmia. Suurin ongelma taisi olla takataskujen paikalleen asettelu. Niitä kun ei ollut tuossa mallissa valmiina, mutta minä halusin ne tehdä.

Mutta sitten loma loppui ja ompeluaika väheni draamattisesti. Elokuussa en tainnut ehtiä ommella ollenkaan ja senkin jälkeen ehkä yhden sauman viikonlopussa. Mutta eilen sain viimeinkin tehtyä napinläven ja ommeltua napin paikalleen. Viimeinkin ne ovat valmiit.


Ulkonäöltään näistä tuli aika kivat. Nuo virkatut lumihiutaleet takataskuissa ja virkatut reunukset etutaskujen suissa piristävät kokonaisuutta kivasti. Farkut ovat vähän tiukat vyötäröltä. Olisi pitänyt varmaan ottaa suurempi koko vaikka yritin kaavoja verrata muihin minulle hyvin sopiviin farkkuihin. Lisäksi näissä voisi olla hieman korkeampi vyötärö, vaikka nostin vyötäröä aika paljon tekovaiheessa. Mutta kyllä näistä silti ihan pdettävät farkut tuli.

Lumihiutale farkut:
Tekoaika: heinäkuu-8.11.2014
Ohjeet: Farkut nuori suunnittelija kaava lehdestä Suuri Käsityö 8/2011
Lumihiutaleet ovat Jääpeite Caitlin Sainion kirjasta 100 virkattua lumihiutaletta
Etutaskujen reunus on helppo nirkkoreunus Claire Cromptonin kirjasta Virkkaa kukkia neliöitä ja reunapitsejä
Kangas: musta farkkukangas
Lanka: Novita Virkkauslanka kaksinkertaisena valkoinen (011) 23 g
Koukku: 2.5
Koko: 38
Fiilis: Ihan kivat farkut, vaikka istuvuus ei ole ihan täydellinen. 

6 kommenttia:

 1. Aivan ihanat! Olet taitava käsistäs! :)

  Tulin vähän kurkkailee käsityöblogeja, vaikka koruja teenkin!
  http://self--made.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Olet sinä varsinainen tuhattaituri :) Upeat ja uniikit farkut!
  Minua ilahdutti kovasti, että syyskesällä Lanitium ex Machinan vyyhti tarjosi sinulle matkustusseuraa Nurmilintuna Kalliosta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiitos vielä siitä lankavyyhdistä. Tuosta Nurmilinnusta on tullut suosikkihuivini.

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.