sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Pakkovirkkausta

Siskoni sai synttärilahjaksi 3DS XL pelikonsolin. Melkein heti sain tilauksen jonkinlaisesta pussukasta, jossa laitetta voisi säilyttää turvassa. Niihin aikoihin olin myös katsellut Molla Millsin ensimmäistä Virkkuri kirjaa, jossa oli tämä kiva Triforce-kuvio. Koska Triforce liittyy erääseen siskon lempipelisarjaan, niin oli selvää millainen pussukasta tulisi.


Siskoni ja äitini kävivät ostamassa pussukkaan langat. Tilasin jotain paksua lankaa, sillä pussukan virkkaaminen ei pahemmin innostanut ja halusin saada sen äkkiä tehtyä. Kauppareissulta minulle tuotiin Hjertegarnin Blend Bamboota, joka kyllä on hyvää lankaa, mutta melko ohutta.Sitkeästi kuitenkin aloin virkata pussukkaa.


Ensimmäisen yrityksen ulkonäöstä en tykännyt ja siksi purin ja muutin hiukan mallivirkkausta. Lisäksi oikean koon arvioiminen osoittautui hyvin hankalaksi, sillä sisko pelkäsi minun pudottavan laitteen ja ei siksi kovin usein antanut sitä minulle mittaamista ja sovittamista varten. Toisesta yrityksestä tulikin liian pieni. Eli taas piti purkaa ja virkata pohjaan muutama kerros lisää.Kolmannella kerralla sain virkattua pussukan valmiiksi. Edelleen se oli liian tiukka, mutta en jaksanut virkata enää yhtään lisää.


Pussukan tekoon tuli pieni tauko, kun siihen piti hankkia vetoketju ja vuorikangas. Ja sitten piti taas hiukan kerätä inspiraatiota jatkaa pussukan tekoa, Vetoketjun sain lopulta kiinnitettyä ilman suurempia ongelmia, mutta ensimmäinen yritys vuorittamisen kanssa oli katastrofi, jonka jälkeen pussukka ei enää mennyt kiinni, kun laite oli sen sisällä. Samalla kävi ilmi, että siskon toivoma kaulahihna oli liian lyhyt. Siinä vaiheessa suutuin ja pussukka jäi melkein pariksi kuukaudeksi tauolle. Eilen Putouksen aikaan innostuin kiinnittämään vuorta uudelleen tällä kertaa käsin. Nyt laite mahtuu sisälle, vaikka edelleen se on aika tiukka. Uutta en kuitenkaan jaksa tehdä. Tämä saa luvan kelvata.


Triforce-pussukka
Tekoaika: 26.7.-26.10.2014
Ohje: omasta päästä
Lanka: Hjertegarn Blend Bamboo musta (1990) 44 g ja kulta (3314) 11 g
Koukku: 3
Koko: 8 cm x 14 cm x 3 cm
Fiilis: Oli aika pakkopullaa tämän virkkaaminen. Ulkonäöltään tästä tuli ihan kiva.  
Linkki Ravelryn projektiin: Triforce

4 kommenttia:

 1. Joskus on kaikenlaisia hankaluuksia käsitöitä tehdessä, mutta nehän on tarkoitettu selätettäväksi. Joka tapauksessa lopputulos on upea. Kaunis pussukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sitä aina välillä tuppaa olemaan. Nyt suurimmat hankaluudet kyllä aiheutti minun asenteeni tätä työtä kohtaan.

   Poista
 2. Blend Bamboossa on kivoja värejä, mut miä ite en tykänny siitä, että se oli aika säikeistä ja ohutta. Ratkaisin sen nii, että virkkasin sitä kaksinkertaisena. Bommix Bamboo on paksumpaa ja siitä miä tykkään :) Sillä saan siistimpää jälkeä aikaiseks. Ja tiijän tuon tunteen, kun jokin asia turhauttaa. Siskoni lohdutti ja motivoi miua sanoin: "virkkaa, virkkaa!" :D Noh, miähä virkkasin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua ei tuon langan säkeisyys ole pahemmin haitannut. Ja tykkään tuon langan kestävyydestä Olen yhden takin tuosta langasta neulonut ja se on pysynyt hyvän näköisenä. vaikka olen käyttänyt sitä aika paljon.
   Olisi varmaan tämän pussukan virkkaaminen ollut mukavampaa jos minunkin siskoni olisi kannustanut enemmän.

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.